Качка з капустою - це традиційне блюдо російської кухні, що готується зазвичай в селах на Різдво. Воно виходить чудово смачним і ситним. Відмінним гарніром буде відварна картопля, посипаний кропом і политий розтопленим вершковим маслом. Давайте розглянемо з вами рецепти тушкованої капусти з качкою.
Рецепт качки з капустою
Інгредієнти: качка - 1 кг; білокачанна капуста - 400 г; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; барбарис - 2 ч. ложки; вода - 400 мл; лавровий лист - 2 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; чорний перець горошком - 6 шт.; сіль - за смаком; базилік. Приготування Качку гарненько промиваємо і видаляємо, якщо є час, що залишився оперення. Потім нарізаємо тушку птиці невеликими шматочками і вкладаємо їх в казан. Наливаємо трохи рослинного масла й обсмажуємо м'ясо на середньому вогні 15 хвилин, періодично змішуючи. Після цього вогонь вимикаємо, зливаємо майже весь утворився жир.
Тим часом чистимо моркву натираємо на середній тертці, а цибулю нарізаємо півкільцями. Додаємо овочі до м'яса, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати протягом 5-7 хвилин. Потім вливаємо півсклянки води, приправляємо всі спеціями, кладемо барбарис, лавровий листочок, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 10 хвилин.
Білокачанну капусту нашинковиваем соломкою, злегка обминаємо руками і висипаємо її в загальний котел, додаючи сіль і заливаючи залишилася водою. Накриваємо казанок кришкою і залишаємо тушкуватися на 20 хвилин. До готової качки з капустою додаємо томатну пасту і готуємо ще буквально 3-5 хвилин. Подаємо блюдо самостійно, або приготувавши для нього на гарнір картопляне пюре або гречку.
Качка з капустою в мультиварці
Інгредієнти: качка - 700 г; білокачанна капуста - 200 г; квашена капуста - 800 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 3 шт.; спеції - за смаком. Для маринаду:
сметана, кетчуп, майонез - за смаком. Приготування Отже, для початку качку розрізаємо на порційні шматочки і готуємо маринад. Для цього змішуємо в пиалке сметану, кетчуп, майонез і
спеції, а потім гарненько натираємо приготованою сумішшю м'ясо і залишаємо його маринуватися на 2 години. Потім беремо білокачанну капусту шаткуємо, змішуємо з квашеної, додаємо подрібнену цибулю і моркву.
Складаємо качку в чашу мультиварки, зверху укладаємо нашатковану соломкою картоплю, кидаємо в різні боки перчик запашний і поламані шматочки лаврового листочка. Після цього засипаємо капусту, встановлюємо режим «Гасіння» і готуємо страву близько 2 годин. Потім переустанавливаем на програму «Випічка» і чекаємо ще 15 хвилин. Ось і все, качка з квашеною капустою готова!