Тушкована качка - відмінне блюдо, яке обов'язково справить враження на всіх гостей і домочадців. Приготувати її не складно, зате результат неодмінно вас порадує.
Тушкована качка в мультиварці
Інгредієнти: качка - 1 шт.; яблука - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; вода - 50 мл; сметана - 7 ст. ложок; рослинна олія; спеції. Приготування Качку промиваємо, розрізаємо на шматочки і злегка обсмажуємо з усіх боків на масло в глибокій сковороді. Цим часом включаємо поки мультиварку, виставляємо режим «Смаження» і викладаємо в чашу крупно порубані яблука і цибулю хвилин на 10. Потім додаємо м'ясо, підсолюємо страву за смаком і доливаємо води. Виставляємо на приладі програму «Гасіння», засікаємо 2 години і чекаємо. Хвилин за 30 до готовності поливаємо все сметаною, перемішуємо і чекаємо звукового сигналу. Подаємо тушковану качку в сметані гарячою, прикрасивши свіжою зеленню.
Тушкована качка з чорносливом
Інгредієнти: тушка качки - 2 кг; чорнослив - 300 г; цибулина - 2 шт.; рослинна олія; вода; спеції. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як приготувати тушковану качку. Птицю гарненько промиваємо, обсушуємо рушником, нарізаємо порційними шматками і обсмажуємо в товстій каструлі. Потім виймаємо качку і в виделившемся жирі підсмажити очищений і нашатковану кільцями цибулю. Після цього повертаємо до цибулі м'ясні шматки качки, приправляємо спеціями і наливаємо воду. Накриваємо казан кришкою, тушкуємо приблизно 1 годину на маленькому вогні, періодично перемішуючи. У самому кінці додаємо чорнослив , закриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 15-20. Ось і все, тушкована качка шматочками, готова!
Качка, тушкована у вині
Інгредієнти: качка - 2 кг; сухе червоне вино - 250 мл; вершки - 100 мл; корінь селери - 100 г; цибулина - 1 шт.; морква - 2 шт.; топлене масло; апельсинова цедра - 1 ч. ложка; чебрець - 2 ч. ложки; спеції. Приготування Птицю очищаємо, промиваємо, обсушуємо серветками і розрізаємо на 4 частини. Сіль змішати з меленим перцем і натираємо м'ясо спеціями. Цибулю, моркву і корінь селери подрібнюємо. Потім розтоплюємо в казанку масло і викладаємо туди шматки м'яса. Обсмажуємо качку до золотистого кольору, додаємо овочі і готуємо ще 15 хвилин. Прогріваємо Духовку до 160 градусів. У каструлю вливаємо вино і посипаємо чебрецем. Перемішуємо, ставимо страву на 1 годину в духовку. До готової качки, тушкованої в казані додаємо апельсинову цедру, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
Качка, тушкована з апельсинами
Інгредієнти: качка - 1 шт.; апельсини - 2 шт.; яблука - 2 шт.; часник - 1 головка; оливкова олія - 30 мл; лимонний сік - 1 ч. ложка; базилік, майоран - за смаком; паприка мелена - на смак; приправа для курки, спеції - за бажанням. Приготування У миску наливаємо оливкову олію, додаємо спеції і, видавлений часник, апельсиновий сік і ретельно перемішуємо. Качку очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Потім натираємо м'ясо зовні і зсередини
маринадом, загортаємо в пакет і залишаємо маринуватися.
Потрухи подрібнюємо маленькими шматочками. Яблука шаткуємо невеликими кубиками. Що залишився часник ріжемо пластинками. Тепер з'єднуємо яблука з часником і потрухами, збризкуємо лимонним соком і посипаємо майораном і базиліком. Щільно наповнюємо качку приготовленої начинкою, зашиваємо краю животика, загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 3 години. Духовку нагріваємо до максимальної температури. Апельсин ріжемо кружальцями і викладаємо у форму для випічки.
Птицю виймаємо з плівки, кладемо поверх фруктів животиком догори, наливаємо трохи води і ставимо птицю на 30 хвилин у духовку, після чого зменшуємо температуру до 180 градусів і тушкуємо її ще 25 години. Ось і все, тушкована качка в духовці, готова!