Індичка прекрасно поєднується з багатьма фруктами і овочами. Ми пропонуємо вам проекспериментувати, і приготувати індичку з апельсинами з описаних нижче рецептами.
Різдвяна індичка з апельсинами
Інгредієнти: індичка - 45 кг; розмарин - 60 г; апельсин - 2 шт.; масло вершкове - 50 г; бекон - 400 г; морська сіль - за смаком; бульйон курячий - 600 мл; біле сухе вино - 300 мл; борошно - 3 ст. ложки; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки. Приготування Індичку гарненько промиваємо зовні і всередині, а потім ретельно витираємо птицю паперовим рушником. Один апельсин розрізаємо на четвертинки і засовуємо їх всередину індички разом з розмариновими гілочками. Далі змащуємо маслом підготовлену форму для випічки і перекладаємо в неї тушку.
Розтоплюємо окремо вершкове масло, розрізаємо ще один апельсин навпіл і видавлюємо на індичку сік з однієї половинки. Другу половинку кладемо в розтоплене масло, яким після цього промазуємо м'ясо. Тепер накриваємо птицю фольгою й запікаємо приблизно 25 години в духовці, поливаючи ароматним апельсиновим маслом щогодини. Хвилин за 30 до готовності, акуратно знімаємо фольгу для того, щоб у нас утворилася рум'яна кірочка. Готову різдвяну індичку, запечену з апельсинами, перекладаємо на красиве блюдо і прикрашаємо за бажанням гілочками розмарину.
Індичка з апельсинами в мультиварці
Інгредієнти: гомілки індички - 1 кг; сметана - 250 мл; апельсин - 2 шт.; рослинна олія - 50 мл; сіль лимонна; мускатний горіх; імбир, спеції для курки - за смаком. Приготування Беремо апельсинчик, розрізаємо його навпіл і вичавлюємо з нього в невелику ємність сік. Далі додаємо туди спеції, перемішуємо і в отриманий маринад занурюємо оброблені гомілки індички приблизно на 25 години. Як тільки м'ясо замаринується, виймаємо його і рясно промазуємо сметаною з усіх боків. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло і викладаємо гомілки. Виставляємо програму «Випічка» і час приблизно на 1 годину. Після того як мультиварка відключитися, перевертаємо гомілку індички і знову виставляємо режим. Приблизно хвилин через 20-25 додаємо до м'яса маринад і чекаємо звукового сигналу готовності.
Філе індички з апельсинами
Інгредієнти: апельсин - 2 шт.; філе індички - 500 г; спеції; крохмаль - 1 ч. ложка. Приготування Філе індички промиваємо, обсушуємо паперовими серветками, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо ретельно молоточком. Потім присипаємо сіллю м'ясо і сушеними травами. Апельсини моєму, знімаємо теркою цедру, а гіркий білий шар обережно зрізаємо ножем. Один апельсин шаткуємо товстими кружечками, а з другого фрукта вирізаємо тільки м'якоть і подрібнюємо її невеликими кубиками, видаливши за необхідності всі кісточки. У центр кожного відбитого м'ясного шматочки, кладемо по апельсиновому кухоль і загортаємо краї так, щоб вийшов акуратний «конвертик».
Потім кожен шматочок обгортаємо у фольгу і запікаємо при 180 градусах в духовці приблизно 20-25 хвилин. А цим часом готуємо поки апельсиновий соус . Для цього залишилася апельсинову м'якоть протираємо через дрібне сито, приправляємо сіллю, тертої апельсиновою цедрою і перемішуємо. Виливаємо апельсинову суміш в сотейник і ставимо на слабенький вогонь. Крохмаль розвести невеликою кількістю води, вливаємо тонким струмком у сотейник, постійно розмішуючи. Тримаємо соус на вогні до тих пір, поки він не загусне. Готове філе індички, запечене з апельсинами, викладаємо на блюдо, поливаємо гарячим соусом і подаємо до столу.
Салат з індички з апельсинами
Інгредієнти: м'ясо індички - 300 г; яйце - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; салат листовий; сметана і майонез - 50 мл; мелена паприка. Приготування Відварне м'ясо індички, варене вкруту яйце і апельсин шаткуємо кубиками. Болгарський перчик обробляємо, нарізаємо соломкою і з'єднуємо всі інгредієнти в салатник. Заправляємо страву сметаною і домашнім майонезом , перекладаємо в фужери і посипаємо паприкою.