Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка з апельсинами - рецепт

Курка з апельсинами - рецепт

19-03-2015, 18:04
1 430
Курка з апельсинами - рецепт
Курка з апельсинами неодмінно здивує ваших рідних і гостей своїм неповторним, ніжним смаком і оригінальним фруктовим ароматом. Це блюдо готується досить просто і швидко. Воно з легкістю прикрасить навіть самий вишуканий святковий стіл, і ви будете приємно здивовані реакцією ваших близьких на такий несподіваний кулінарний шедевр.
Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування курки з апельсинами, а ви виберіть той, який вам ближче до душі.

Курка в рукаві з апельсинами і чорносливом


Інгредієнти:

  • тушка курки - 15 кг;

  • апельсини - 2 шт.;

  • чорнослив - 200 г;

  • мед - 3 ч. ложки;

  • майоран сушений - 2 ч. ложки;

  • часник - 1 шт.;

  • паприка - 2 ч. ложки;

  • сіль, чорний перець - за смаком;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • біле сухе вино - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Як приготувати курку з апельсинами? Отже, спочатку беремо апельсини, чистимо і ділимо на часточки. Чорнослив гарненько миємо, заливаємо на 10 хвилин окропом, потім обережно зливаємо воду і розрізаємо на половинки. Тепер беремо яблуко, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо чорнослив, апельсини і яблука на сковороді з рослинною олією до напівготовності приблизно 15 хвилин.
    Тим часом готуємо маринад для курки з апельсинами. В окремій чашці змішуємо розтоплений мед, часник, майоран, паприку, перець, соєвий соус, рослинна олія, сіль, трохи апельсинового соку і подрібнюємо все блендером до утворення однорідної маси. Тушку курки миємо, обсушуємо за допомогою рушники, заливаємо приготовленим соусом. Залишаємо приблизно на годину маринуватися.
    Потім фаршируємо м'ясо приготовленої начинкою, викладаємо у форму для випічки, поливаємо маринадом і заколюємо зубочистками. Випікаємо курку під апельсиновим соусом приблизно 80 хвилин при температурі 180°.

    Курка з апельсинами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 5 шт.;

  • оцет 3% - 1 ст. ложка;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • розмарин - 1 ч. ложка;

  • рослинна олія;

  • апельсин - 1 шт.;

  • курага - 150 г;

  • мед - 3 ч. ложки;

  • вода - 05 ст.


  • Приготування
    У чашу мультиварки кладемо курячі стегенця, додаємо трохи оцту, спеції за смаком, маринуємо приблизно 15 години. Потім виставляємо режим «Випічка» і готуємо м'ясо 25 хвилин. Після сигналу додаємо порізану соломкою курагу, розібраний на часточки апельсинів і воду. Відправляємо блюдо в мультиварку на 45 хвилин при режимі «Гасіння». Коли вся вода википить, кладемо під кожен шматочок трохи меду. Залишаємо готові курячі ніжки з апельсинами настоятися протягом 30 хвилин. Як гарнір до цього блюда чудово підійде відварний рис або квасоля.

    Курка з яблуками і апельсинами


    Інгредієнти:

  • тушка курки - 15 кг;

  • яблука - 3 шт.;

  • курага - 100 г;

  • сіль, перець, кориця - за смаком;

  • куркума - 05 ч. ложки;

  • йогурт - 3 ст. ложки;

  • листя салату.


  • Приготування
    Змішуємо сіль, куркуму, коріандр і перець
    Курка з апельсинами - рецепт
    в окремій чашці. Отриманою сумішшю натираємо гарненько кожен шматочок курячого філе і залишаємо маринуватися. Цим часом беремо яблука, миємо, очищаємо і нарізаємо невеликими часточками, видаливши насіння. Апельсин чистимо, розбираємо на часточки і ріжемо кубиками. Курагу вимочуємо в гарячій воді і розрізаємо навпіл. Перемішуємо всі фрукти, додаємо мускатний горіх і корицю за смаком. У форму для випічки викладаємо трохи фруктової начинки, потім куряче філе, намащеного йогуртом і зверху знову фрукти. Відправляємо страву в розігріту до 180° духовку на 15 години. Готове філе курки з апельсинами і фруктами перекладаємо на блюдо, прикрашаємо листям салату і подаємо до столу. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з апельсином і куркою
    Салат з апельсином і куркою
    Салат з апельсинами - оригінальне і дуже смачне блюдо, яке не соромно поставити на святковий стіл. Готувати його не складно і не довго, а значить
    Індичка з апельсинами
    Індичка з апельсинами
    Індичка з апельсинами - дивовижне смачне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий або різдвяний стіл. Ми пропонуємо вам кілька цікавих способів
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
    М'ясо з апельсинами
    М'ясо з апельсинами
    М'ясо з апельсинами - відмінний варіант святкового вечері. Це досить екзотичне блюдо, яке не залишить байдужим жодного гостя. Пропонуємо вашій увазі
    Запечена курка з апельсинами
    Запечена курка з апельсинами
    Курка, запечена з апельсинами - незвичайне, соковите і ароматне блюдо з пікантним смаком. Така страва прикрасить як святкове торжество, так і
    Торт з апельсинами
    Торт з апельсинами
    Торт з апельсинами - чудовий десерт, який прикрасить будь-яке свято, хоч день народження, хоч ювілей. Варіантів створення цього ласощі досить багато.