Курка з апельсинами неодмінно здивує ваших рідних і гостей своїм неповторним, ніжним смаком і оригінальним фруктовим ароматом. Це блюдо готується досить просто і швидко. Воно з легкістю прикрасить навіть самий вишуканий святковий стіл, і ви будете приємно здивовані реакцією ваших близьких на такий несподіваний кулінарний шедевр.
Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування курки з апельсинами, а ви виберіть той, який вам ближче до душі.
Курка в рукаві з апельсинами і чорносливом
Інгредієнти: тушка курки - 15 кг; апельсини - 2 шт.; чорнослив - 200 г; мед - 3 ч. ложки; майоран сушений - 2 ч. ложки; часник - 1 шт.; паприка - 2 ч. ложки; сіль, чорний перець - за смаком; рослинне масло - 3 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; біле сухе вино - 2 ст. ложки. Приготування Як приготувати курку з апельсинами? Отже, спочатку беремо апельсини, чистимо і ділимо на часточки. Чорнослив гарненько миємо, заливаємо на 10 хвилин окропом, потім обережно зливаємо воду і розрізаємо на половинки. Тепер беремо яблуко, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо чорнослив, апельсини і яблука на сковороді з рослинною олією до напівготовності приблизно 15 хвилин.
Тим часом готуємо маринад для курки з апельсинами. В окремій чашці змішуємо розтоплений мед, часник, майоран, паприку, перець, соєвий соус, рослинна олія, сіль, трохи апельсинового соку і подрібнюємо все блендером до утворення однорідної маси. Тушку курки миємо, обсушуємо за допомогою рушники, заливаємо приготовленим соусом. Залишаємо приблизно на годину маринуватися.
Потім фаршируємо м'ясо приготовленої начинкою, викладаємо у форму для випічки, поливаємо маринадом і заколюємо зубочистками. Випікаємо курку під апельсиновим соусом приблизно 80 хвилин при температурі 180°.
Курка з апельсинами в мультиварці
Інгредієнти: курячі стегенця - 5 шт.; оцет 3% - 1 ст. ложка; сіль, спеції - за смаком; розмарин - 1 ч. ложка; рослинна олія; апельсин - 1 шт.; курага - 150 г; мед - 3 ч. ложки; вода - 05 ст. Приготування У чашу мультиварки кладемо курячі стегенця, додаємо трохи оцту, спеції за смаком, маринуємо приблизно 15 години. Потім виставляємо режим «Випічка» і готуємо м'ясо 25 хвилин. Після сигналу додаємо порізану соломкою курагу, розібраний на часточки апельсинів і воду. Відправляємо блюдо в мультиварку на 45 хвилин при режимі «Гасіння». Коли вся вода википить, кладемо під кожен шматочок трохи меду. Залишаємо готові курячі ніжки з апельсинами настоятися протягом 30 хвилин. Як гарнір до цього блюда чудово підійде відварний рис або квасоля.
Курка з яблуками і апельсинами
Інгредієнти: тушка курки - 15 кг; яблука - 3 шт.; курага - 100 г; сіль, перець, кориця - за смаком; куркума - 05 ч. ложки; йогурт - 3 ст. ложки; листя салату. Приготування Змішуємо сіль, куркуму, коріандр і перець
в окремій чашці. Отриманою сумішшю натираємо гарненько кожен шматочок курячого філе і залишаємо маринуватися. Цим часом беремо яблука, миємо, очищаємо і нарізаємо невеликими часточками, видаливши насіння. Апельсин чистимо, розбираємо на часточки і ріжемо кубиками. Курагу вимочуємо в гарячій воді і розрізаємо навпіл. Перемішуємо всі фрукти, додаємо мускатний горіх і корицю за смаком. У форму для випічки викладаємо трохи фруктової начинки, потім куряче філе, намащеного йогуртом і зверху знову фрукти. Відправляємо страву в розігріту до 180° духовку на 15 години. Готове філе курки з апельсинами і фруктами перекладаємо на блюдо, прикрашаємо листям салату і подаємо до столу. Приємного апетиту!