М'ясо з апельсинами
Сьогодні ми розповімо читачам, як приготувати соковите м'ясо в поєднанні зі стиглими апельсинами, яке справить фурор на будь-якому банкеті і домашньому святі. Це гаряче блюдо можна вважати воістину екзотичним і незвичним для обивателів, однак воно нікого байдужим не залишить.
Інгредієнти:
яловичина - 1 кг;
апельсини - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
масло рослинне - 2 ст. л.;
сіль, перець і спеції - за смаком.
Приготування
М'ясо розморожуємо, промиваємо під холодною водою і підсушуємо при кімнатній температурі. Потім робимо глибокі надрізи і натираємо весь шматок сіллю і спеціями. Після чого добре промиваємо апельсини, нарізаємо кружечками і виймаємо всі кісточки. Цибулю в свою чергу очищаємо від лушпиння і акуратно нарізаємо кільцями.
Далі по черзі начиняємо надрізи в м'ясі кружечками апельсинів і кільцями цибулі. Потім поміщаємо нашу яловичину в змащену маслом форму для запікання, підливаємо води і накриваємо фольгою. Після чого проколюємо фольгу в декількох місцях і ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. Перед подачею на стіл викладаємо готову страву на салатні листя, прикрашаємо помідорами і зеленню.
Додавши трохи овочів, при бажанні з гарячого страви можна зробити салат з м'ясом і апельсинами, нарізавши яловичину порційними шматочками.
Навчившись готувати тушковане м'ясо з апельсинами, пора освоювати нову техніку приготування. На цей раз ми припасли рецепт пікантного смаженого м'яса з апельсинами.
Інгредієнти:
яловичина - 1 кг;
апельсини - 2 шт.;
лимонний сік - 2 ст. л.;
зелень петрушки - 1 пучок;
масло рослинне - 2 ст. л;
сіль, перець і спеції - за смаком.
Приготування
М'ясо розморожуємо, промиваємо під холодною водою і відварюємо до готовності на повільному вогні в підсоленій воді. Потім на сковороді, змащеній маслом, обсмажуємо тонкі м'ясні скибочки до золотистого кольору. Після чого поливаємо спекотне лимонним соком.
Далі промиваємо апельсини, виймаємо кісточки, ріжемо фрукти кружечками і укладаємо зверху. А після цього прикрашаємо блюдо мелкорубленной свіжою зеленню. Приправляємо за смаком. При бажанні в сковорідку можна підлити води і тушкувати яловичину протягом 15 хвилин під закритою кришкою для більшої соковитості. На гарнір добре підійде відварений рис . По цьому рецепту м'ясо з апельсинами з таким же успіхом можна приготувати і в мультиварці.
Запечене м'ясо з апельсинами
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо розморожуємо, промиваємо під холодною водою і підсушуємо при кімнатній температурі. Потім робимо глибокі надрізи і натираємо весь шматок сіллю і спеціями. Після чого добре промиваємо апельсини, нарізаємо кружечками і виймаємо всі кісточки. Цибулю в свою чергу очищаємо від лушпиння і акуратно нарізаємо кільцями.
Далі по черзі начиняємо надрізи в м'ясі кружечками апельсинів і кільцями цибулі. Потім поміщаємо нашу яловичину в змащену маслом форму для запікання, підливаємо води і накриваємо фольгою. Після чого проколюємо фольгу в декількох місцях і ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. Перед подачею на стіл викладаємо готову страву на салатні листя, прикрашаємо помідорами і зеленню.
Додавши трохи овочів, при бажанні з гарячого страви можна зробити салат з м'ясом і апельсинами, нарізавши яловичину порційними шматочками.
Навчившись готувати тушковане м'ясо з апельсинами, пора освоювати нову техніку приготування. На цей раз ми припасли рецепт пікантного смаженого м'яса з апельсинами.
Рецепт смаженого м'яса з апельсинами
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо розморожуємо, промиваємо під холодною водою і відварюємо до готовності на повільному вогні в підсоленій воді. Потім на сковороді, змащеній маслом, обсмажуємо тонкі м'ясні скибочки до золотистого кольору. Після чого поливаємо спекотне лимонним соком.
Далі промиваємо апельсини, виймаємо кісточки, ріжемо фрукти кружечками і укладаємо зверху. А після цього прикрашаємо блюдо мелкорубленной свіжою зеленню. Приправляємо за смаком. При бажанні в сковорідку можна підлити води і тушкувати яловичину протягом 15 хвилин під закритою кришкою для більшої соковитості. На гарнір добре підійде відварений рис . По цьому рецепту м'ясо з апельсинами з таким же успіхом можна приготувати і в мультиварці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка з апельсинами - рецепт
Якщо ви вирішили запекти курочку, але не знаєте, як це краще зробити, то наша стаття допоможе вам. У ній ми розповімо рецепти приготування курки з
Курка, фарширована апельсинами
Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
Свинина з апельсинами
Свинина з апельсинами - таке ж цікаве поєднання, як і свинина з яблуками або медом. Таке святкове гаряче блюдо не залишить байдужим ні гостей, ні
Запечена курка з апельсинами
Курка, запечена з апельсинами - незвичайне, соковите і ароматне блюдо з пікантним смаком. Така страва прикрасить як святкове торжество, так і
Яблучне повидло в мультиварці
Яблучне повидло - це смачне і ароматне ласощі, яке можна подати до чаю, як самостійний десерт або використовувати як начинку для пирогів. І сьогодні
Торт з апельсинами
Торт з апельсинами - чудовий десерт, який прикрасить будь-яке свято, хоч день народження, хоч ювілей. Варіантів створення цього ласощі досить багато.