Сьогодні ми розповімо читачам, як приготувати соковите м'ясо в поєднанні зі стиглими апельсинами, яке справить фурор на будь-якому банкеті і домашньому святі. Це гаряче блюдо можна вважати воістину екзотичним і незвичним для обивателів, однак воно нікого байдужим не залишить.
Запечене м'ясо з апельсинами
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; апельсини - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; масло рослинне - 2 ст. л.; сіль, перець і спеції - за смаком. Приготування М'ясо розморожуємо, промиваємо під холодною водою і підсушуємо при кімнатній температурі. Потім робимо глибокі надрізи і натираємо весь шматок сіллю і спеціями. Після чого добре промиваємо апельсини, нарізаємо кружечками і виймаємо всі кісточки. Цибулю в свою чергу очищаємо від лушпиння і акуратно нарізаємо кільцями.
Далі по черзі начиняємо надрізи в м'ясі кружечками апельсинів і кільцями цибулі. Потім поміщаємо нашу яловичину в змащену маслом форму для запікання, підливаємо води і накриваємо фольгою. Після чого проколюємо фольгу в декількох місцях і ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. Перед подачею на стіл викладаємо готову страву на салатні листя, прикрашаємо помідорами і зеленню.
Додавши трохи овочів, при бажанні з гарячого страви можна зробити салат з м'ясом і апельсинами, нарізавши яловичину порційними шматочками.
Навчившись готувати тушковане м'ясо з апельсинами, пора освоювати нову техніку приготування. На цей раз ми припасли рецепт пікантного смаженого м'яса з апельсинами.
Рецепт смаженого м'яса з апельсинами
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; апельсини - 2 шт.; лимонний сік - 2 ст. л.; зелень петрушки - 1 пучок; масло рослинне - 2 ст. л; сіль, перець і спеції - за смаком. Приготування М'ясо розморожуємо, промиваємо під холодною водою і відварюємо до готовності на повільному вогні в підсоленій воді.
Потім на сковороді, змащеній маслом, обсмажуємо тонкі м'ясні скибочки до золотистого кольору. Після чого поливаємо спекотне лимонним соком.
Далі промиваємо апельсини, виймаємо кісточки, ріжемо фрукти кружечками і укладаємо зверху. А після цього прикрашаємо блюдо мелкорубленной свіжою зеленню. Приправляємо за смаком. При бажанні в сковорідку можна підлити води і тушкувати яловичину протягом 15 хвилин під закритою кришкою для більшої соковитості. На гарнір добре підійде відварений рис . По цьому рецепту м'ясо з апельсинами з таким же успіхом можна приготувати і в мультиварці.