Вернуться назад Распечатать

М'ясо з апельсинами

М'ясо з апельсинами
Сьогодні ми розповімо читачам, як приготувати соковите м'ясо в поєднанні зі стиглими апельсинами, яке справить фурор на будь-якому банкеті і домашньому святі. Це гаряче блюдо можна вважати воістину екзотичним і незвичним для обивателів, однак воно нікого байдужим не залишить.

Запечене м'ясо з апельсинами


Інгредієнти:

  • яловичина - 1 кг;

  • апельсини - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. л.;

  • сіль, перець і спеції - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо розморожуємо, промиваємо під холодною водою і підсушуємо при кімнатній температурі. Потім робимо глибокі надрізи і натираємо весь шматок сіллю і спеціями. Після чого добре промиваємо апельсини, нарізаємо кружечками і виймаємо всі кісточки. Цибулю в свою чергу очищаємо від лушпиння і акуратно нарізаємо кільцями.
    Далі по черзі начиняємо надрізи в м'ясі кружечками апельсинів і кільцями цибулі. Потім поміщаємо нашу яловичину в змащену маслом форму для запікання, підливаємо води і накриваємо фольгою. Після чого проколюємо фольгу в декількох місцях і ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. Перед подачею на стіл викладаємо готову страву на салатні листя, прикрашаємо помідорами і зеленню.
    Додавши трохи овочів, при бажанні з гарячого страви можна зробити салат з м'ясом і апельсинами, нарізавши яловичину порційними шматочками.
    Навчившись готувати тушковане м'ясо з апельсинами, пора освоювати нову техніку приготування. На цей раз ми припасли рецепт пікантного смаженого м'яса з апельсинами.

    Рецепт смаженого м'яса з апельсинами


    Інгредієнти:

  • яловичина - 1 кг;

  • апельсини - 2 шт.;

  • лимонний сік - 2 ст. л.;

  • зелень петрушки - 1 пучок;

  • масло рослинне - 2 ст. л;

  • сіль, перець і спеції - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо розморожуємо, промиваємо під холодною водою і відварюємо до готовності на повільному вогні в підсоленій воді.
    М'ясо з апельсинами
    Потім на сковороді, змащеній маслом, обсмажуємо тонкі м'ясні скибочки до золотистого кольору. Після чого поливаємо спекотне лимонним соком.
    Далі промиваємо апельсини, виймаємо кісточки, ріжемо фрукти кружечками і укладаємо зверху. А після цього прикрашаємо блюдо мелкорубленной свіжою зеленню. Приправляємо за смаком. При бажанні в сковорідку можна підлити води і тушкувати яловичину протягом 15 хвилин під закритою кришкою для більшої соковитості. На гарнір добре підійде відварений рис . По цьому рецепту м'ясо з апельсинами з таким же успіхом можна приготувати і в мультиварці.