Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинина з апельсинами

Свинина з апельсинами

19-03-2015, 10:55
1 230
Свинина з апельсинами
Свинина з апельсинами - таке ж класичне поєднання, як і свинина з яблуками, або медом. Ніжне і правильно приготоване м'ясо, у доповненні зі солодкуватими цитрусовими стане стравою-хітом на будь-якому святі.

Рецепт свинини, запеченої з апельсинами


Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 800 г;

  • апельсини - 2 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • білий винний оцет - 1 ст. ложка;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Свинячу вирізку розрізаємо на 3-4 шматка і викладаємо в глибоку скляну миску. Окремо змішуємо сік 2 апельсинів з олією, оцтом, медом і пропущеним через прес часником. Не забуваємо доповнити маринад сіллю і перцем. Заливаємо отриманим маринадом м'ясо, накриваємо ємність харчовою плівкою і залишаємо свинину маринуватися на 3-4 години.
    Викладаємо мариноване м'ясо на деко, а сам маринад - в невелику мисочку, або сотейник. Запікаємо свинину з апельсинами і медом 25 хвилин при 180 градусах, наприкінці готування залиште м'ясо під грилем ще 5 хвилин, для утворення рум'яної скоринки.
    Поки м'ясо запікається, випариваем маринад до консистенції густого сиропу. Подаємо свинину з приготованим соусом.

    Свинина, тушкована з апельсинами


    Інгредієнти:

  • томати - 400 г;

  • свинина - 1 кг;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • цибулю-шалот - 400 г;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • чебрець;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • червоне вино - 400 мл;

  • цедра і сік 1 апельсина;

  • курячий бульйон - 350 мл;

  • картопля - 4-5 шт.;

  • оливки - 80 р.


  • Приготування
    Свинина (м'якоть) нарізаємо великими кубиками і обвалюємо в борошні. Обсмажуємо м'ясо на оливковій олії до золотистого кольору. Доливаємо на сковороду ще масла і закладаємо нарізану цибулю, лавровий лист і чебрець. Смажимо все 5-6 хвилин додаємо подрібнений часник. Слідом за часником в сковороду відправляються очищені від шкірки томати, нарізані великими шматочками, картоплю і оливки. Через 3-4 хвилини всі інгредієнти заливаємо вином, бульйоном і апельсиновим соком не забуваємо додати цедру. Як тільки суміш у сковороді почнемо закипати, накриваємо її фольгою і ставимо в духовку при 160 градусах. свинина з апельсинами на сковороді, в фользі буде готова через 15-2 години.
    Перед поданням страви можна видалити надлишки жиру, якщо такі є, і подавати до столу, прикрасивши зеленню.
    Аналогічним чином свинина з апельсинами може бути приготована і в мультиварці, для цього спочатку обсмажте всі інгредієнти на «Випікання», чи «Смаженню», а потім перейдіть на «Гасіння» після додавання рідини. Через 3 години свинина буде готова.

    Як приготувати свинину з апельсинами в духовці?


    Інгредієнти:

  • свиняча нога - 1 шт. (близько 45 кг);

  • апельсини - 8 шт.;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • коричневий цукор - 180 г;

  • гвоздика - 20 бутонів.


  • Для соусу:

  • лікер «Grand Marnier» - 4 ст. ложки;

  • мускатний горіх мелений - 1/2 ч. ложки;

  • мелена гвоздика - 1/2 ч. ложки.


  • Свинина з апельсинами
    Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Свинячу ногу протираємо серветкою і кладемо на деко для запікання. Поливаємо м'ясо апельсиновим соком і ставимо в духовку на 3-3 1/2 години, кожні 30 хвилин поливаючи м'ясо утворився соком. Як тільки м'ясо буде готове, дістаємо його з духовки. Змащуємо ногу сумішшю гірчиці і цукру. Нарізаємо апельсини кільцями і покриваємо ними ногу. Кожен гурток апельсина кріпимо за допомогою гвоздики. Повертаємо свинину в духовку ще на 30-40 хвилин, кожні 10 хвилин поливаючи м'ясо соком.
    Накриваємо ногу фольгою і залишаємо відпочити, а тим часом візьмемося за соус: лікер виливаємо на деко з-під свинини, доводимо до кипіння і додаємо мускатний горіх і гвоздику. Подаємо м'ясо з готовим соусом до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
    Свинина у вині
    Свинина у вині
    Свинина, тушкована у вині, вже давно є класичним блюдом, дуже смачним і соковитим. У кожної господині, неодмінно знайдеться свій рецепт створення
    Свинина в горщиках - рецепти
    Свинина в горщиках - рецепти
    Горщики - дивовижний винахід людства, яке значно спрощує процес приготування багатьох страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати свинину
    Свинина, тушкована в сметані
    Свинина, тушкована в сметані
    Зробити м'ясо соковитим і ніжним допомагає гасіння. І зараз ми розповімо, як приготувати свинину, тушкований в сметані. Таке блюдо стане відмінним
    Свинина у вершковому соусі
    Свинина у вершковому соусі
    Свинина дуже добре поєднується з різноманітними класичними горчичними, часниковими, томатними, медовими соусами. І сьогодні ми приготували для вас
    Свинина з медом
    Свинина з медом
    Свинина з медом - дивовижне за смаком і досить просте у приготуванні блюдо. Медова скоринка не тільки додає м'ясу незвичайний смак, але і створює