Свинина у вині
З тих пір, як людина вперше скуштував вина і познайомився з неймовірним світом спецій, цей тандем дав початок розвитку нової кулінарної епосі, де скромні страви на каменях і багатті були замінені ароматними стравами, приготованими різними способами.
Свинина, тушкована в червоному або білому вині, вже давно стала класичним блюдом, що поєднує в собі смак ніжного, томленої м'яса з тонким ароматом виноградного алкоголю. Саме час познайомитися з рецептом цього безсмертного страви.
Інгредієнти:
яловичий бульйон - 500 мл;
свиняча вирізка - 2 кг;
морква - 4 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
буряк - 1 шт.;
селера - 3 стебла;
біле вино - 1 пляшка (750 мл);
яблучний сік - 2 ст.;
орегано, чебрець - 1 гілочка;
сіль, перець, кмин - по 1 ч. ложці.
Приготування
Моркву нарізаємо невеликими брусочками. Свинячу вирізку моєму і прорізаємо в ній отвори для овочів. Шпигуємо вирізку часником та морквою. Нашпиговану вирізку натираємо сіллю, перцем і кмином, обсмажуємо в товстостінній посуді до зарум'янювання, після чого дістаємо м'ясо, а в посуд наливаємо оливкову олію. Обсмажуємо на олії буряк, цибулю, моркву і селеру протягом 7 хвилин, після чого повертаємо м'ясо назад в посуд і заливаємо білим вином, бульйоном і яблучним соком. Додаємо до м'яса і овочів трави, і накриваємо посуд кришкою. Готуємо свинину у вині в духовці протягом 2 годин при 190 градусах.
За аналогічним рецептом можна приготувати і свинину у вині в мультиварці, достатньо виконувати всі процедури в режимі «Смаження», або «Випічка», а час готування виставляти автоматично.
Інгредієнти:
свинячі реберця - 1 кг;
оливкова олія - 50 мл;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
червоне вино - 300 мл;
курячий бульйон - 250 мл;
томатний соус - 250 г;
анчоуси - 2 шт.;
розмарин - 1 пучок.
Приготування
Реберця моєму і обварюють в киплячій воді 25 хвилин, потім висушуємо і залишаємо остигати.
Поки ребра остигають, у сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, селеру і терту моркву 8 хвилин до м'якості. Як тільки овочі будуть готові, наливаємо в сковороду червоне вино, бульйон з-під реберець, томатний соус, додаємо анчоуси і розмарин. Доводимо соус до кипіння. Кладемо в сковороду реберця і зменшуємо вогонь. Свинина у вині на сковороді буде готова через годину.
Готову страву подаємо з соусом, в якому воно готувалося, і парою грінок.
Свинина, тушкована в червоному або білому вині, вже давно стала класичним блюдом, що поєднує в собі смак ніжного, томленої м'яса з тонким ароматом виноградного алкоголю. Саме час познайомитися з рецептом цього безсмертного страви.
Рецепт свинини в білому вині
Інгредієнти:
Приготування
Моркву нарізаємо невеликими брусочками. Свинячу вирізку моєму і прорізаємо в ній отвори для овочів. Шпигуємо вирізку часником та морквою. Нашпиговану вирізку натираємо сіллю, перцем і кмином, обсмажуємо в товстостінній посуді до зарум'янювання, після чого дістаємо м'ясо, а в посуд наливаємо оливкову олію. Обсмажуємо на олії буряк, цибулю, моркву і селеру протягом 7 хвилин, після чого повертаємо м'ясо назад в посуд і заливаємо білим вином, бульйоном і яблучним соком. Додаємо до м'яса і овочів трави, і накриваємо посуд кришкою. Готуємо свинину у вині в духовці протягом 2 годин при 190 градусах.
За аналогічним рецептом можна приготувати і свинину у вині в мультиварці, достатньо виконувати всі процедури в режимі «Смаження», або «Випічка», а час готування виставляти автоматично.
Як приготувати свинину в червоному вині?
Інгредієнти:
Приготування
Реберця моєму і обварюють в киплячій воді 25 хвилин, потім висушуємо і залишаємо остигати.
Поки ребра остигають, у сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, селеру і терту моркву 8 хвилин до м'якості. Як тільки овочі будуть готові, наливаємо в сковороду червоне вино, бульйон з-під реберець, томатний соус, додаємо анчоуси і розмарин. Доводимо соус до кипіння. Кладемо в сковороду реберця і зменшуємо вогонь. Свинина у вині на сковороді буде готова через годину.
Готову страву подаємо з соусом, в якому воно готувалося, і парою грінок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в білому вині
Кожна господиня знає величезну кількість рецептів приготування курячого м'яса. Додамо до них ще один - курку в білому вині. Це блюдо просто
Курка в червоному вині
Курка у вині - вельми аристократичне блюдо, яке підійде і до святкового столу, і зробить звичайна вечеря святом. На приготування цієї страви вам
Яловичина у вині
Яловичина, приготована у вині, набуває не тільки чудовий аромат, але і яскравий насичений колір. І якщо у вас намічається торжество, то таке вишукане
Тушковані реберця
М'ясо на реберцях - справжні ласощі для гурманів! Особливо, якщо реберця з м'ясом правильно приготувати, щоб м'ясо тануло в роті. Ми відкриємо вам
Яловичі реберця в мультиварці
Любите смачні реберця? Значить дана стаття про приготуванні яловичих реберець в мультиварці вам згодиться і дуже сподобається. Рецепти прості,
Груші у вині
Якщо звичайні торти, тістечка, пудинги та інші десерти вам набридли, то спробуйте приготувати що-небудь нове і незвичайне. Наприклад, груші у вині.