Яловичина у вині
Яловичина, приготована в червоному вині, набуває не тільки чудовий аромат, але і яскравий насичений колір. І, хоча не існує строгих канонів, яке саме вино використовувати, яловичина в білому в цьому відношенні явно програє. Втім, ми аніскільки не відмовляємо вас від експериментів на власній кухні.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
мука - 4 ст. ложки;
масло вершкове - 4 ст. ложки;
вино червоне - 1 /2 ст.;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
часник - 2 зубки;
лавровий лист - 4 шт.;
перець духмяний горошок - 10 шт.;
перець білий горошок - 10 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати яловичину у вині. М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Рівномірно присипаємо яловичину борошном і обсмажуємо в глибокій сковорідці з товстим дном на половині вершкового масла. Коли яловичина придбає гарний коричневий колір, виловлюємо його шумівкою, розтоплюємо масло і смажимо нарізану кубиками цибулю до прозорості. Потім додаємо подрібнений часник і витримуємо на сковороді одну хвилину.
Присипаємо зажарку 3-ма ст. ложками борошна і пасеруємо ще хвилинку. Заливаємо все вином, доводимо до кипіння. Повертаємо в сковороду м'ясо, заливаємо його водою, щоб повністю покрило. Додаємо нарізану кружечками моркву, спеції і лавровий лист. Солимо. Коли закипить, накриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні близько години. Якщо по закінченні часу утворився м'ясний соус все ще занадто рідкий, знімаємо кришку і випариваем його до бажаної консистенції на більш сильному вогні.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
вино червоне сухе - 1 ст.;
паста томатна - 2 ст. ложки;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
горіх мускатний (мелений) - 1/4 ч. ложки;
орегано (сухий) - 1 ч. ложка;
сіль - за смаком.
Приготування
У чашу мультиварки наливаємо оливкову олію і на режимі «Випічка» обсмажуємо до утворення скоринки нарізане шматочками м'ясо. Потім додаємо накрошенние кубиками цибулю і соломкою моркву. Готуємо, помішуючи, на тому ж режимі хвилин 15. Потім додаємо томатну пасту, сіль і спеції. Перемішуємо, заливаємо все вином і закриваємо кришку. Переходимо на режим «Гасіння». Через 40 хвилин яловичина в мультиварці у вині буде готова.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
сало - 150 г;
вино червоне напівсолодке - 2/3 ст.;
цибуля - 2 шт.;
часник - 3 зубки;
розмарин - 3 гілочки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
М'ясо нарізаємо порційними шматочками поперек волокон, загортаємо в харчову плівку і злегка відбиваємо. Потім кожен шматочок натираємо сіллю і перцем. Дрібними кубиками сало ріжемо і рівномірно викладаємо його на дно форми для запікання. Цибуля кришимо півкільцями, часник - тонкими пластинками. Додаємо їх до м'яса, перемішуємо і перекладаємо у форму поверх сала.
Заливаємо все вином, додаємо гілочки розмарину, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на пару годин промаринуватися. Потім відправляємо яловичину запікатися в розігріту до 190 градусів духовку. Стежимо, щоб не тікала рідина з форми. Приблизно через 3 години запаморочливі запахи на кухні сповістять про готовність чудово ніжною яловичини у вині!
Яловичина, тушкована в червоному вині
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати яловичину у вині. М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Рівномірно присипаємо яловичину борошном і обсмажуємо в глибокій сковорідці з товстим дном на половині вершкового масла. Коли яловичина придбає гарний коричневий колір, виловлюємо його шумівкою, розтоплюємо масло і смажимо нарізану кубиками цибулю до прозорості. Потім додаємо подрібнений часник і витримуємо на сковороді одну хвилину.
Присипаємо зажарку 3-ма ст. ложками борошна і пасеруємо ще хвилинку. Заливаємо все вином, доводимо до кипіння. Повертаємо в сковороду м'ясо, заливаємо його водою, щоб повністю покрило. Додаємо нарізану кружечками моркву, спеції і лавровий лист. Солимо. Коли закипить, накриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні близько години. Якщо по закінченні часу утворився м'ясний соус все ще занадто рідкий, знімаємо кришку і випариваем його до бажаної консистенції на більш сильному вогні.
Яловичина у вині в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки наливаємо оливкову олію і на режимі «Випічка» обсмажуємо до утворення скоринки нарізане шматочками м'ясо. Потім додаємо накрошенние кубиками цибулю і соломкою моркву. Готуємо, помішуючи, на тому ж режимі хвилин 15. Потім додаємо томатну пасту, сіль і спеції. Перемішуємо, заливаємо все вином і закриваємо кришку. Переходимо на режим «Гасіння». Через 40 хвилин яловичина в мультиварці у вині буде готова.
Маринована яловичина у вині в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо порційними шматочками поперек волокон, загортаємо в харчову плівку і злегка відбиваємо. Потім кожен шматочок натираємо сіллю і перцем. Дрібними кубиками сало ріжемо і рівномірно викладаємо його на дно форми для запікання. Цибуля кришимо півкільцями, часник - тонкими пластинками. Додаємо їх до м'яса, перемішуємо і перекладаємо у форму поверх сала.
Заливаємо все вином, додаємо гілочки розмарину, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на пару годин промаринуватися. Потім відправляємо яловичину запікатися в розігріту до 190 градусів духовку. Стежимо, щоб не тікала рідина з форми. Приблизно через 3 години запаморочливі запахи на кухні сповістять про готовність чудово ніжною яловичини у вині!
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в червоному вині
Курка у вині - вельми аристократичне блюдо, яке підійде і до святкового столу, і зробить звичайна вечеря святом. На приготування цієї страви вам
Свинина у вині
Свинина, тушкована у вині, вже давно є класичним блюдом, дуже смачним і соковитим. У кожної господині, неодмінно знайдеться свій рецепт створення
Яловичина з солодким перцем
Пісне м'ясо з овочами - на думку сучасних дієтологів одне із самих здорових поєднань. І сьогодні мова піде про смачні рецепти приготування яловичини
Смажена яловичина з цибулею
Приготувати м'ясо, щоб воно вийшло соковитим і напрочуд ніжним, можна по-різному. Пропонуємо вам посмажити яловичину з цибулею і подати це блюдо з
Яловичина з картоплею в мультиварці
Поєднання картоплі і м'яса ідеально підходить для будь-якої трапези, так що якщо часу на приготування вечері або обіду не залишилося, візьміть на
Яловичина в скороварці
В скороварці м'ясні страви виходять соковитими і дуже смачними. До того ж вони і готуються набагато швидше. Зараз ми вам підкажемо рецепти