Яловичина, приготована в червоному вині, набуває не тільки чудовий аромат, але і яскравий насичений колір. І, хоча не існує строгих канонів, яке саме вино використовувати, яловичина в білому в цьому відношенні явно програє. Втім, ми аніскільки не відмовляємо вас від експериментів на власній кухні.
Яловичина, тушкована в червоному вині
Інгредієнти: яловичина - 500 г; мука - 4 ст. ложки; масло вершкове - 4 ст. ложки; вино червоне - 1 /2 ст.; цибуля - 2 шт.; морква - 2 шт.; часник - 2 зубки; лавровий лист - 4 шт.; перець духмяний горошок - 10 шт.; перець білий горошок - 10 шт.; сіль - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати яловичину у вині. М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Рівномірно присипаємо яловичину борошном і обсмажуємо в глибокій сковорідці з товстим дном на половині вершкового масла. Коли яловичина придбає гарний коричневий колір, виловлюємо його шумівкою, розтоплюємо масло і смажимо нарізану кубиками цибулю до прозорості. Потім додаємо подрібнений часник і витримуємо на сковороді одну хвилину.
Присипаємо зажарку 3-ма ст. ложками борошна і пасеруємо ще хвилинку. Заливаємо все вином, доводимо до кипіння. Повертаємо в сковороду м'ясо, заливаємо його водою, щоб повністю покрило. Додаємо нарізану кружечками моркву, спеції і лавровий лист. Солимо. Коли закипить, накриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні близько години. Якщо по закінченні часу утворився м'ясний соус все ще занадто рідкий, знімаємо кришку і випариваем його до бажаної консистенції на більш сильному вогні.
Яловичина у вині в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 500 г; цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; вино червоне сухе - 1 ст.; паста томатна - 2 ст. ложки; олія оливкова - 2 ст. ложки; горіх мускатний (мелений) - 1/4 ч. ложки; орегано (сухий) - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Приготування У чашу мультиварки наливаємо оливкову олію і на режимі «Випічка» обсмажуємо до утворення скоринки нарізане шматочками м'ясо. Потім додаємо накрошенние кубиками цибулю і соломкою моркву. Готуємо, помішуючи, на тому ж режимі хвилин 15. Потім додаємо томатну пасту, сіль і спеції. Перемішуємо, заливаємо все вином і закриваємо кришку. Переходимо на режим «Гасіння». Через 40 хвилин яловичина в мультиварці у вині буде готова.
Маринована яловичина у вині в духовці
Інгредієнти: яловичина - 500 г; сало - 150 г; вино червоне напівсолодке - 2/3 ст.; цибуля - 2 шт.; часник - 3 зубки; розмарин - 3 гілочки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо порційними шматочками поперек волокон, загортаємо в харчову плівку і злегка відбиваємо. Потім кожен шматочок натираємо сіллю і перцем. Дрібними кубиками сало ріжемо і рівномірно викладаємо його на дно форми для запікання.
Цибуля кришимо півкільцями, часник - тонкими пластинками. Додаємо їх до м'яса, перемішуємо і перекладаємо у форму поверх сала.
Заливаємо все вином, додаємо гілочки розмарину, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на пару годин промаринуватися. Потім відправляємо яловичину запікатися в розігріту до 190 градусів духовку. Стежимо, щоб не тікала рідина з форми. Приблизно через 3 години запаморочливі запахи на кухні сповістять про готовність чудово ніжною яловичини у вині!