Курка в червоному вині
Рецепт курки в червоному вині прийшов до нас із Франції, країни, що славиться своєю вишуканою кухнею. Французи обожнюють вино і успішно експериментують, додаючи його в різні страви. Напій додає продуктам нового неповторний аромат, насичує запахом, а використовувати можна як біле, і червоне вино. Курка з червоним вином - чудове блюдо, яке ви можете подати не тільки на вечерю, але і на святковий стіл.
Для приготування курки в червоному вині ви можете брати будь-які частини птиці - ніжки, стегенця, філе. Краще буде, якщо курка промаринується у вині годин 10-12 тоді м'ясо вийде з більш насиченим.
Інгредієнти:
курячі ніжки (стегна) - 15 кг;
грудинка копчена - 150 г;
вино сухе - 2-3 склянки;
бренді - 1 склянка;
масло рослинне - 4 ст. ложки;
цибуля - 8 шт.;
борошно - 1 ст. ложка;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
У глибокій сковорідці підсмажуємо грудинку, виймаємо і відкладаємо в сторону. Ніжки або стегенця солимо, натираємо спеціями, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в тій же сковороді в маслі. Нагріваємо бренді, підпалюємо і поливаємо їм курочку. Коли вогонь згасне, додаємо обсмажену і нарізану шматочками грудинку, цибуля, нарізаний півкільцями, спеції і наливаємо вино. Після того, як вино закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько 50-60 хвилин. Потім виймаємо курочку і цибулю, а залишок соусу уварюють до загусання. Викладаємо курку в червоному вині на блюдо і заливаємо соусом.
Найбільш дієтичної частиною курки є філе або філе - біле м'ясо птиці. Ви можете використовувати в рецепті, як грудку - та частина курки, яка продається з кісточкою, так і готувати куряче філе в червоному соусі.
Інгредієнти:
куряча грудка - 225 г;
гриби - 200 г;
оливкова олія - за смаком;
цибуля - 300 г;
вино червоне - 200 г;
бульйон - 30 мл;
часник - 1 зубчик;
кукурудзяне борошно - 30 г;
томатна паста - за смаком;
зелень петрушки, спеції - за смаком.
Приготування
Спочатку натираємо шматочки грудки спеціями і замочуємо у вині хвилин на 20 потім нагріваємо в сковорідці олію, викладаємо курку і обсмажуємо до золотистого кольору близько 4-5 хвилин. Відкладаємо на тарілку. Потім висипаємо на сковороду порізані цибулю і гриби і смажимо ще 5 хвилин, додаємо курочку, заливаємо червоним вином, приправляємо томатною пастою і порубаним часником і тушкуємо на невеликому вогні. Борошно злегка розбавляємо водою і додаємо до курки, готуємо ще близько 2 хвилин. Курку, тушковану в червоному вині можете прикрасити зеленню петрушки.
Курка в червоному вині - рецепт
Для приготування курки в червоному вині ви можете брати будь-які частини птиці - ніжки, стегенця, філе. Краще буде, якщо курка промаринується у вині годин 10-12 тоді м'ясо вийде з більш насиченим.
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій сковорідці підсмажуємо грудинку, виймаємо і відкладаємо в сторону. Ніжки або стегенця солимо, натираємо спеціями, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в тій же сковороді в маслі. Нагріваємо бренді, підпалюємо і поливаємо їм курочку. Коли вогонь згасне, додаємо обсмажену і нарізану шматочками грудинку, цибуля, нарізаний півкільцями, спеції і наливаємо вино. Після того, як вино закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько 50-60 хвилин. Потім виймаємо курочку і цибулю, а залишок соусу уварюють до загусання. Викладаємо курку в червоному вині на блюдо і заливаємо соусом.
Куряча грудка в червоному вині
Найбільш дієтичної частиною курки є філе або філе - біле м'ясо птиці. Ви можете використовувати в рецепті, як грудку - та частина курки, яка продається з кісточкою, так і готувати куряче філе в червоному соусі.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку натираємо шматочки грудки спеціями і замочуємо у вині хвилин на 20 потім нагріваємо в сковорідці олію, викладаємо курку і обсмажуємо до золотистого кольору близько 4-5 хвилин. Відкладаємо на тарілку. Потім висипаємо на сковороду порізані цибулю і гриби і смажимо ще 5 хвилин, додаємо курочку, заливаємо червоним вином, приправляємо томатною пастою і порубаним часником і тушкуємо на невеликому вогні. Борошно злегка розбавляємо водою і додаємо до курки, готуємо ще близько 2 хвилин. Курку, тушковану в червоному вині можете прикрасити зеленню петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в білому вині
Кожна господиня знає величезну кількість рецептів приготування курячого м'яса. Додамо до них ще один - курку в білому вині. Це блюдо просто
Курка у вині - рецепт
Страви з курки у вині володіють оригінальним смаком, приголомшливим ароматом, а тому варто спробувати їх приготувати. Насправді, таких рецептів страв
Свинина у вині
Свинина, тушкована у вині, вже давно є класичним блюдом, дуже смачним і соковитим. У кожної господині, неодмінно знайдеться свій рецепт створення
Яловичина у вині
Яловичина, приготована у вині, набуває не тільки чудовий аромат, але і яскравий насичений колір. І якщо у вас намічається торжество, то таке вишукане
Смажена курка в мультиварці
Посмажити курочку в мультиварці простіше простого. Потрібно лише заздалегідь замаринувати її і в потрібний вам час покласти в каструлю для смаження.
Груші у вині
Якщо звичайні торти, тістечка, пудинги та інші десерти вам набридли, то спробуйте приготувати що-небудь нове і незвичайне. Наприклад, груші у вині.