Курка у вині - рецепт

Курка у вині в духовці по-французьки
Це класичне блюдо французької кухні, курка з грибами в вині, називається «Кокован». Рецепт розрахований на 6 порцій.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати курку у вині? Для маринаду змішуємо півсклянки вина з ложкою оливкової олії, солимо, перчимо. Додаємо чебрець і лавровий лист. У грудках робимо невеликі надрізи, щоб м'ясо краще просочилося. Заливаємо курку маринадом, додаємо пов'язаний пучок зелені, накриваємо і ставимо на ніч у холодильник.
Вранці бекон обсмажуємо на невеликій кількості оливкової олії до коричневого кольору. Виймаємо його і даємо стекти на паперовому рушнику. У тому ж маслі обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю-шалот, виймаємо шумівкою. А на його місці смажимо 3 хвилини нарізані пластинками гриби і дрібно нарізаний часник. Якщо треба, додаємо масло.
На окремій сковороді розігріваємо масло і викладаємо курку шкірою вниз. Обсмажуємо її 10 хвилин. Перекладаємо грудки в форму для запікання, додаємо бекон, цибулю та гриби. А в сковорідку, де залишився сік від курки, всипаємо борошно, добре розмішуємо. Поступово вливаємо бульйон і склянку вина. Для отримання більш насиченого смаку можна додати 2 ст. ложки бренді.

У Франції курку у вині, приготований за цим рецептом, подають з крутонами - маленькими трикутними грінками (обрізаємо з білого хліба кірку і смажимо в олії до золотистої скоринки). Також відмінно підійдуть рис, картопляне пюре або тушковані овочі. І, звичайно ж, не забудьте про келиху вина!
Курячі крильця у вині
Інгредієнти:
Приготування
Крильця заливаємо половиною вина і маринуємо, скільки вистачить терпіння (2-3 годин достатньо, можна менше, але тоді мяско не так сильно забруднене). Тим часом збиваємо яйця з сіллю, перцем і базиліком. Додаємо мед, поступово вводимо муку. Обвалюємо в цьому клярі крильця і обсмажуємо на розігрітій сковороді до рум'яної скоринки, поступово вливаючи залишилося вино.
Готові крильця тушкуємо під кришкою на повільному вогні ще 5 хвилин. Вони відмінно підійдуть як до вину, так і до пива.
Куряча печінка в вині
Інгредієнти:
Приготування
Видаляємо з печінки плівки, жилки, розрізаємо на кілька частин.

Доливаємо олію і смажимо нарізану тонкими кільцями цибулю до золотистого кольору. Вливаємо вино і бульйон, тушкуємо під кришкою хвилин 10. Додаємо печінку, солимо, перчимо. Збризкуємо оцтом, ще трохи цукру і знімаємо з вогню. Тут же подаємо до столу, поливши соусом, який вийшов у сковороді при гасінні.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб

Курка в білому вині
Кожна господиня знає величезну кількість рецептів приготування курячого м'яса. Додамо до них ще один - курку в білому вині. Це блюдо просто

Курка в червоному вині
Курка у вині - вельми аристократичне блюдо, яке підійде і до святкового столу, і зробить звичайна вечеря святом. На приготування цієї страви вам

Крильця в клярі
Курячі крильця в клярі - що може смачніше і вишуканішим цієї простої і улюбленої багатьма закуски? Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів

Свинина у вині
Свинина, тушкована у вині, вже давно є класичним блюдом, дуже смачним і соковитим. У кожної господині, неодмінно знайдеться свій рецепт створення

Яловичина у вині
Яловичина, приготована у вині, набуває не тільки чудовий аромат, але і яскравий насичений колір. І якщо у вас намічається торжество, то таке вишукане