Курка у вині - рецепт
Вишукано, тонко, з багатим букетом і ніжним смаком Вино віддає м'яса все найкраще, і банальна курка легко перетворюється на кулінарний шедевр. Тільки не економте на якості божественного напою, і все у вас вийде!
Це класичне блюдо французької кухні, курка з грибами в вині, називається «Кокован». Рецепт розрахований на 6 порцій.
Інгредієнти:
грудки курячі - 6 шт.;
бекон - 6 смужок;
гриби (свіжі) - 300 г;
цибулю-шалот - 3 шт.;
часник - 2 зубчики;
масло вершкове - 25 г;
борошно - 2 ст. ложки;
вино червоне - 15 ст.;
бульйон курячий - 15 ст.;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
пучок трав (петрушка, чабер) - за смаком;
чебрець (гілочка) - 2 шт.;
лавровий лист - 1 шт.;
пучок трав (петрушка, чабер) - за смаком;
сіль, перець чорний - за смаком.
Приготування
Як приготувати курку у вині? Для маринаду змішуємо півсклянки вина з ложкою оливкової олії, солимо, перчимо. Додаємо чебрець і лавровий лист. У грудках робимо невеликі надрізи, щоб м'ясо краще просочилося. Заливаємо курку маринадом, додаємо пов'язаний пучок зелені, накриваємо і ставимо на ніч у холодильник.
Вранці бекон обсмажуємо на невеликій кількості оливкової олії до коричневого кольору. Виймаємо його і даємо стекти на паперовому рушнику. У тому ж маслі обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю-шалот, виймаємо шумівкою. А на його місці смажимо 3 хвилини нарізані пластинками гриби і дрібно нарізаний часник. Якщо треба, додаємо масло.
На окремій сковороді розігріваємо масло і викладаємо курку шкірою вниз. Обсмажуємо її 10 хвилин. Перекладаємо грудки в форму для запікання, додаємо бекон, цибулю та гриби. А в сковорідку, де залишився сік від курки, всипаємо борошно, добре розмішуємо. Поступово вливаємо бульйон і склянку вина. Для отримання більш насиченого смаку можна додати 2 ст. ложки бренді. Весь час помішуючи, доводимо до кипіння. Прикручуємо вогонь і варимо, поки не загусне. Заливаємо грудки соусом, додаємо пучок зелені і лавровий лист з маринаду і відправляємо курочку на годину в духовку, розігріту до 180 градусів. Після вже непотрібну зелень і лаврушку виймаємо і викидаємо.
У Франції курку у вині, приготований за цим рецептом, подають з крутонами - маленькими трикутними грінками (обрізаємо з білого хліба кірку і смажимо в олії до золотистої скоринки). Також відмінно підійдуть рис, картопляне пюре або тушковані овочі. І, звичайно ж, не забудьте про келиху вина!
Інгредієнти:
крильця курячі - 1 кг;
яйця - 2 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
вино біле напівсолодке - 1 ст.;
мед - 1 ст. ложка;
базилік (сушений) - 1 ст. ложка;
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Крильця заливаємо половиною вина і маринуємо, скільки вистачить терпіння (2-3 годин достатньо, можна менше, але тоді мяско не так сильно забруднене). Тим часом збиваємо яйця з сіллю, перцем і базиліком. Додаємо мед, поступово вводимо муку. Обвалюємо в цьому клярі крильця і обсмажуємо на розігрітій сковороді до рум'яної скоринки, поступово вливаючи залишилося вино.
Готові крильця тушкуємо під кришкою на повільному вогні ще 5 хвилин. Вони відмінно підійдуть як до вину, так і до пива.
Інгредієнти:
печінка куряча - 500 г;
цибуля червоний солодкий - 4 шт.;
масло рослинне - 4 ст. ложки;
вино червоне - 1 /2 ст.;
бульйон курячий - 2/3 ст.;
оцет білий бальзамічний - 1 ст. ложка;
цукор коричневий - 1 ч. ложка;
зелень-1 пучок;
сіль, мелений чорний перець - за смаком.
Приготування
Видаляємо з печінки плівки, жилки, розрізаємо на кілька частин. Обдаємо окропом і даємо стекти. Обсмажуємо печінку на 3-х столових ложках олії. Головне - не перетримати! Щоб печінка вийшла ніжною і не розгубила своїх корисних властивостей, її потрібно смажити не більше 5 хвилин на середньому вогні. Після виймаємо з сковороди і залишаємо в теплому місці.
Доливаємо олію і смажимо нарізану тонкими кільцями цибулю до золотистого кольору. Вливаємо вино і бульйон, тушкуємо під кришкою хвилин 10. Додаємо печінку, солимо, перчимо. Збризкуємо оцтом, ще трохи цукру і знімаємо з вогню. Тут же подаємо до столу, поливши соусом, який вийшов у сковороді при гасінні.
Курка у вині в духовці по-французьки
Це класичне блюдо французької кухні, курка з грибами в вині, називається «Кокован». Рецепт розрахований на 6 порцій.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати курку у вині? Для маринаду змішуємо півсклянки вина з ложкою оливкової олії, солимо, перчимо. Додаємо чебрець і лавровий лист. У грудках робимо невеликі надрізи, щоб м'ясо краще просочилося. Заливаємо курку маринадом, додаємо пов'язаний пучок зелені, накриваємо і ставимо на ніч у холодильник.
Вранці бекон обсмажуємо на невеликій кількості оливкової олії до коричневого кольору. Виймаємо його і даємо стекти на паперовому рушнику. У тому ж маслі обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю-шалот, виймаємо шумівкою. А на його місці смажимо 3 хвилини нарізані пластинками гриби і дрібно нарізаний часник. Якщо треба, додаємо масло.
На окремій сковороді розігріваємо масло і викладаємо курку шкірою вниз. Обсмажуємо її 10 хвилин. Перекладаємо грудки в форму для запікання, додаємо бекон, цибулю та гриби. А в сковорідку, де залишився сік від курки, всипаємо борошно, добре розмішуємо. Поступово вливаємо бульйон і склянку вина. Для отримання більш насиченого смаку можна додати 2 ст. ложки бренді. Весь час помішуючи, доводимо до кипіння. Прикручуємо вогонь і варимо, поки не загусне. Заливаємо грудки соусом, додаємо пучок зелені і лавровий лист з маринаду і відправляємо курочку на годину в духовку, розігріту до 180 градусів. Після вже непотрібну зелень і лаврушку виймаємо і викидаємо.
У Франції курку у вині, приготований за цим рецептом, подають з крутонами - маленькими трикутними грінками (обрізаємо з білого хліба кірку і смажимо в олії до золотистої скоринки). Також відмінно підійдуть рис, картопляне пюре або тушковані овочі. І, звичайно ж, не забудьте про келиху вина!
Курячі крильця у вині
Інгредієнти:
Приготування
Крильця заливаємо половиною вина і маринуємо, скільки вистачить терпіння (2-3 годин достатньо, можна менше, але тоді мяско не так сильно забруднене). Тим часом збиваємо яйця з сіллю, перцем і базиліком. Додаємо мед, поступово вводимо муку. Обвалюємо в цьому клярі крильця і обсмажуємо на розігрітій сковороді до рум'яної скоринки, поступово вливаючи залишилося вино.
Готові крильця тушкуємо під кришкою на повільному вогні ще 5 хвилин. Вони відмінно підійдуть як до вину, так і до пива.
Куряча печінка в вині
Інгредієнти:
Приготування
Видаляємо з печінки плівки, жилки, розрізаємо на кілька частин. Обдаємо окропом і даємо стекти. Обсмажуємо печінку на 3-х столових ложках олії. Головне - не перетримати! Щоб печінка вийшла ніжною і не розгубила своїх корисних властивостей, її потрібно смажити не більше 5 хвилин на середньому вогні. Після виймаємо з сковороди і залишаємо в теплому місці.
Доливаємо олію і смажимо нарізану тонкими кільцями цибулю до золотистого кольору. Вливаємо вино і бульйон, тушкуємо під кришкою хвилин 10. Додаємо печінку, солимо, перчимо. Збризкуємо оцтом, ще трохи цукру і знімаємо з вогню. Тут же подаємо до столу, поливши соусом, який вийшов у сковороді при гасінні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Курка в білому вині
Кожна господиня знає величезну кількість рецептів приготування курячого м'яса. Додамо до них ще один - курку в білому вині. Це блюдо просто
Курка в червоному вині
Курка у вині - вельми аристократичне блюдо, яке підійде і до святкового столу, і зробить звичайна вечеря святом. На приготування цієї страви вам
Крильця в клярі
Курячі крильця в клярі - що може смачніше і вишуканішим цієї простої і улюбленої багатьма закуски? Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
Свинина у вині
Свинина, тушкована у вині, вже давно є класичним блюдом, дуже смачним і соковитим. У кожної господині, неодмінно знайдеться свій рецепт створення
Яловичина у вині
Яловичина, приготована у вині, набуває не тільки чудовий аромат, але і яскравий насичений колір. І якщо у вас намічається торжество, то таке вишукане