Курка в білому вині
З курячого м'яса можна приготувати дуже багато різних страв, гідних як святкового, так і простого сімейного столу. Пропонуємо вам спробувати тушкувати курку в білому вині, і ви відчуєте, що вона придбає вишуканий тонкий смак, дивну ніжність і чудовий аромат. Крім вина ви можете додати до птиці різні прянощі, вершки або навіть фрукти, таким чином ви отримаєте абсолютно різноманітні варіанти цього простого, але дуже витонченого страви. Отже, давайте розглянемо з вами рецепти приготування курки в білому вині.
Інгредієнти:
курка - 15 кг;
біле сухе вино - 1 л;
цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.;
часник - 1 шт.;
імбир - 50 г;
сіль, перець, спеції (базилік, кінза) - за смаком.
Приготування
Беремо курку, обробляємо, миємо й розрізаємо на невеликі шматки. Кладемо м'ясо в каструльку, заливаємо вином, додаємо дрібно порізану цибулю, солимо, перчимо і приправляємо спеціями. Все добре перемішуємо і залишаємо маринуватися на кілька годин. Потім ставимо каструлю з куркою на плиту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо на слабкому вогні 15 години. Як гарнір до курки з білим вином краще всього подавати відварений рис. Ви також можете повністю відокремити все м'ясо від кістки і тоді у вас вийде зовсім інша страва - куряче філе в білому вині.
Інгредієнти:
куряча грудка - 2 шт.;
сіль, перець, розмарин - за смаком;
біле вино - 100 мл;
лимон - 05 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
виноград (темний і світлий) - 150 р.
Приготування
Беремо два види винограду, моєму і відокремлюємо від кісточок. Курячі грудки натираємо сіллю і перцем. Обсмажуємо на сковороді або грилі з обох боків до появи скоринки. Всередині м'ясо може бути сирим, не лякайтеся, ми його ще будемо гасити. Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі. Потім додаємо до цибулі виноград і порізаний коліщатками лимон з цедрою, зменшуємо вогонь і обсмажуємо всі 3 хвилини. Акуратно виймаємо лимон - він віддав весь свій аромат і сік і більше нам не потрібен. Кладемо зверху винограду курячі грудки і заливаємо вином. Даємо трохи курки потушиться, а провину випаруватися.
Потім накриваємо кришкою і готуємо м'ясо до повної готовності на середньому вогні приблизно 20 хвилин. Подаємо готове блюдо гарячим, звичайно ж, з фужерами білого вина! Курка, тушкована в білому вині, є повноцінним гарячим блюдом і не вимагає додаткового приготування гарніру.
Приємного апетиту!
Курка в білому вині
Інгредієнти:
Приготування
Беремо курку, обробляємо, миємо й розрізаємо на невеликі шматки. Кладемо м'ясо в каструльку, заливаємо вином, додаємо дрібно порізану цибулю, солимо, перчимо і приправляємо спеціями. Все добре перемішуємо і залишаємо маринуватися на кілька годин. Потім ставимо каструлю з куркою на плиту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо на слабкому вогні 15 години. Як гарнір до курки з білим вином краще всього подавати відварений рис. Ви також можете повністю відокремити все м'ясо від кістки і тоді у вас вийде зовсім інша страва - куряче філе в білому вині.
Куряча грудка з виноградом в білому вині
Інгредієнти:
Приготування
Беремо два види винограду, моєму і відокремлюємо від кісточок. Курячі грудки натираємо сіллю і перцем. Обсмажуємо на сковороді або грилі з обох боків до появи скоринки. Всередині м'ясо може бути сирим, не лякайтеся, ми його ще будемо гасити. Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі. Потім додаємо до цибулі виноград і порізаний коліщатками лимон з цедрою, зменшуємо вогонь і обсмажуємо всі 3 хвилини. Акуратно виймаємо лимон - він віддав весь свій аромат і сік і більше нам не потрібен. Кладемо зверху винограду курячі грудки і заливаємо вином. Даємо трохи курки потушиться, а провину випаруватися.
Потім накриваємо кришкою і готуємо м'ясо до повної готовності на середньому вогні приблизно 20 хвилин. Подаємо готове блюдо гарячим, звичайно ж, з фужерами білого вина! Курка, тушкована в білому вині, є повноцінним гарячим блюдом і не вимагає додаткового приготування гарніру.
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі грудки, фаршировані грибами
Страви з курячої грудки користуються великою популярністю, оскільки виходять ніжними, соковитими і неймовірно красивими. Пропонуємо вам рецепти
Курка в червоному вині
Курка у вині - вельми аристократичне блюдо, яке підійде і до святкового столу, і зробить звичайна вечеря святом. На приготування цієї страви вам
Курка у вині - рецепт
Страви з курки у вині володіють оригінальним смаком, приголомшливим ароматом, а тому варто спробувати їх приготувати. Насправді, таких рецептів страв
Свинина у вині
Свинина, тушкована у вині, вже давно є класичним блюдом, дуже смачним і соковитим. У кожної господині, неодмінно знайдеться свій рецепт створення
Яловичина у вині
Яловичина, приготована у вині, набуває не тільки чудовий аромат, але і яскравий насичений колір. І якщо у вас намічається торжество, то таке вишукане
Груші у вині
Якщо звичайні торти, тістечка, пудинги та інші десерти вам набридли, то спробуйте приготувати що-небудь нове і незвичайне. Наприклад, груші у вині.