Груші у вині
Всі ми любимо десерти. Але якщо тортики і тістечка вже порядком набридли, пропонуємо приготувати оригінальний французький десерт «Груші у вині». Ваші гості будуть у захваті.
Інгредієнти:
груші - 5 шт.;
ваніль - 1 стручок;
цукор - 200 г;
кориця - 1 паличка;
червоне сухе вино - 1 пляшка (750 мл);
гвоздика - за смаком.
Приготування
Для приготування цього десерту нам потрібні великі тверді груші. Можна навіть взяти злегка недоспевшие. Беремо сотейник або каструлю, в яку б помістилися всі фрукти. Груші попередньо очищаємо від шкірки і спеціальним ножем вичищаємо серцевину з насінням. У ємність, в якій будемо готувати десерт, виливаємо вино, додаємо цукор і спеції. Стручок ванілі потрібно відкрити, вийняти насіння і додати їх разом зі стручком в вино. У каструлю кладемо груші, вони повинні бути повністю покриті вином, ставимо її на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 25-30 хвилин. Готова груша повинна бути м'якою, готовність можна перевірити, проткнув її зубочисткою. Тепер фрукти можна вийняти з вина, остудити і поставити в холодильник мінімум на 2 години, а решту вина потрібно проварити до загустіння. Це буде соус для наших груш. Подаємо груші, полив їх винним соусом. При бажанні можна додати морозиво, збиті вершки.
Інгредієнти:
тверді зелені груші - 7 шт.;
вино сухе червоне - 1 пляшка;
лимон - 1 шт.;
цедра апельсина - 1 ч. ложка;
мед - 100 г;
горіхи - 100 г;
сир Маскарпоне - 150 г;
цукрова пудра - 50 г;
вершки - 200 мл;
гвоздика - 8 шт.;
аніс - 5 р.
Приготування
У каструлю наливаємо вино, додаємо спеції, натерту на тертці цедру апельсина, шматочки лимона, мед. Нагріваємо вино, але кип'ятити не треба. Накриваємо кришкою, а самі займаємося підготовкою груш. Їх потрібно очистити, зрізати денце і вийняти серцевину. Опускаємо груші в вино і тушкуємо на повільному вогні 25 хвилин. Готуємо начинку: вершки збиваємо з цукровою пудрою і сиром в блендері. Груші виймаємо з каструлі, а вино уварюють до густоти. Фрукти начиняємо сирною сумішшю. Готові груші поливаємо соусом і посипаємо товченими горіхами. Подаємо до столу охолодженими.
Груші у вині - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування цього десерту нам потрібні великі тверді груші. Можна навіть взяти злегка недоспевшие. Беремо сотейник або каструлю, в яку б помістилися всі фрукти. Груші попередньо очищаємо від шкірки і спеціальним ножем вичищаємо серцевину з насінням. У ємність, в якій будемо готувати десерт, виливаємо вино, додаємо цукор і спеції. Стручок ванілі потрібно відкрити, вийняти насіння і додати їх разом зі стручком в вино. У каструлю кладемо груші, вони повинні бути повністю покриті вином, ставимо її на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 25-30 хвилин. Готова груша повинна бути м'якою, готовність можна перевірити, проткнув її зубочисткою. Тепер фрукти можна вийняти з вина, остудити і поставити в холодильник мінімум на 2 години, а решту вина потрібно проварити до загустіння. Це буде соус для наших груш. Подаємо груші, полив їх винним соусом. При бажанні можна додати морозиво, збиті вершки.
Груші з Маскарпоне в червоному вині
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю наливаємо вино, додаємо спеції, натерту на тертці цедру апельсина, шматочки лимона, мед. Нагріваємо вино, але кип'ятити не треба. Накриваємо кришкою, а самі займаємося підготовкою груш. Їх потрібно очистити, зрізати денце і вийняти серцевину. Опускаємо груші в вино і тушкуємо на повільному вогні 25 хвилин. Готуємо начинку: вершки збиваємо з цукровою пудрою і сиром в блендері. Груші виймаємо з каструлі, а вино уварюють до густоти. Фрукти начиняємо сирною сумішшю. Готові груші поливаємо соусом і посипаємо товченими горіхами. Подаємо до столу охолодженими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пюре з груші для грудничка
Після перших 6 місяців життя в раціон малюка можна поступово вводити фруктове пюре з груші. Груша є гіпоалергенною і дуже корисною. У ній багато
Сушені груші
Груші - корисні фрукти, які мають природного солодкістю. Їх використовують в створенні різних десертів і салатів. І сьогодні ми розповімо, як їх
Компот з груш
Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
Оригінальний і смачний десерт «Закохані груші»
Набридли традиційні десерти, і ви не знаєте чим здивувати гостей? Тоді пропонуємо вам кілька оригінальних і цікавих рецептів смачного ласощі
Запечена груша
Запечена груша - це смачний, корисний і низькокалорійний десерт, який припаде до душі і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих
Рецепти з груші
Груша - смачний і запашний фрукт, який можна не тільки вживати самостійно, але і використовувати в створенні різноманітних страв. Давайте розглянемо