Всі ми любимо десерти. Але якщо тортики і тістечка вже порядком набридли, пропонуємо приготувати оригінальний французький десерт «Груші у вині». Ваші гості будуть у захваті.
Груші у вині - рецепт
Інгредієнти: груші - 5 шт.; ваніль - 1 стручок; цукор - 200 г; кориця - 1 паличка; червоне сухе вино - 1 пляшка (750 мл); гвоздика - за смаком. Приготування Для приготування цього десерту нам потрібні великі тверді груші. Можна навіть взяти злегка недоспевшие. Беремо сотейник або каструлю, в яку б помістилися всі фрукти. Груші попередньо очищаємо від шкірки і спеціальним ножем вичищаємо серцевину з насінням. У ємність, в якій будемо готувати десерт, виливаємо вино, додаємо цукор і спеції. Стручок ванілі потрібно відкрити, вийняти насіння і додати їх разом зі стручком в вино. У каструлю кладемо груші, вони повинні бути повністю покриті вином, ставимо її на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 25-30 хвилин. Готова груша повинна бути м'якою, готовність можна перевірити, проткнув її зубочисткою. Тепер фрукти можна вийняти з вина, остудити і поставити в холодильник мінімум на 2 години, а решту вина потрібно проварити до загустіння. Це буде соус для наших груш. Подаємо груші, полив їх винним соусом. При бажанні можна додати морозиво, збиті вершки.
Груші з Маскарпоне в червоному вині
Інгредієнти: тверді зелені груші - 7 шт.; вино сухе червоне - 1 пляшка; лимон - 1 шт.; цедра апельсина - 1 ч. ложка; мед - 100 г; горіхи - 100 г; сир Маскарпоне - 150 г; цукрова пудра - 50 г; вершки - 200 мл; гвоздика - 8 шт.; аніс - 5 р. Приготування У каструлю наливаємо вино, додаємо спеції, натерту на тертці цедру апельсина, шматочки лимона, мед. Нагріваємо вино, але кип'ятити не треба. Накриваємо кришкою, а самі займаємося підготовкою груш. Їх потрібно очистити, зрізати денце і вийняти серцевину. Опускаємо груші в вино і тушкуємо на повільному вогні 25 хвилин. Готуємо начинку: вершки збиваємо з цукровою пудрою і сиром в блендері. Груші виймаємо з каструлі, а вино уварюють до густоти. Фрукти начиняємо сирною сумішшю. Готові груші поливаємо соусом і посипаємо товченими горіхами. Подаємо до столу охолодженими.