Вернуться назад Распечатать

Груші у вині

Груші у вині
Всі ми любимо десерти. Але якщо тортики і тістечка вже порядком набридли, пропонуємо приготувати оригінальний французький десерт «Груші у вині». Ваші гості будуть у захваті.

Груші у вині - рецепт


Інгредієнти:

  • груші - 5 шт.;

  • ваніль - 1 стручок;

  • цукор - 200 г;

  • кориця - 1 паличка;

  • червоне сухе вино - 1 пляшка (750 мл);

  • гвоздика - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування цього десерту нам потрібні великі тверді груші. Можна навіть взяти злегка недоспевшие. Беремо сотейник або каструлю, в яку б помістилися всі фрукти. Груші попередньо очищаємо від шкірки і спеціальним ножем вичищаємо серцевину з насінням. У ємність, в якій будемо готувати десерт, виливаємо вино, додаємо цукор і спеції. Стручок ванілі потрібно відкрити, вийняти насіння і додати їх разом зі стручком в вино. У каструлю кладемо груші, вони повинні бути повністю покриті вином, ставимо її на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 25-30 хвилин. Готова груша повинна бути м'якою, готовність можна перевірити, проткнув її зубочисткою. Тепер фрукти можна вийняти з вина, остудити і поставити в холодильник мінімум на 2 години, а решту вина потрібно проварити до загустіння. Це буде соус для наших груш. Подаємо груші, полив їх винним соусом. При бажанні можна додати морозиво, збиті вершки.

    Груші з Маскарпоне в червоному вині


    Інгредієнти:

  • тверді зелені груші - 7 шт.;

  • вино сухе червоне - 1 пляшка;

  • лимон - 1 шт.;

  • цедра апельсина - 1 ч. ложка;

  • мед - 100 г;

  • горіхи - 100 г;

  • сир Маскарпоне - 150 г;

  • цукрова пудра - 50 г;

  • вершки - 200 мл;

  • гвоздика - 8 шт.;

  • аніс - 5 р.
  • Груші у вині


    Приготування
    У каструлю наливаємо вино, додаємо спеції, натерту на тертці цедру апельсина, шматочки лимона, мед. Нагріваємо вино, але кип'ятити не треба. Накриваємо кришкою, а самі займаємося підготовкою груш. Їх потрібно очистити, зрізати денце і вийняти серцевину. Опускаємо груші в вино і тушкуємо на повільному вогні 25 хвилин. Готуємо начинку: вершки збиваємо з цукровою пудрою і сиром в блендері. Груші виймаємо з каструлі, а вино уварюють до густоти. Фрукти начиняємо сирною сумішшю. Готові груші поливаємо соусом і посипаємо товченими горіхами. Подаємо до столу охолодженими.