Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запечена груша

Запечена груша

18-01-2015, 21:09
9 909
Запечена груша
Низькокалорійні десерти далеко не новинка в кулінарному мистецтві. Щоб побалувати себе солодким, більше немає необхідності готувати торти і заварні тістечка адже свіжі фрукти і ягоди знову займають чільну роль на столі.
Страва з сьогоднішньої статті може одночасно стати і десертом, і закускою, оскільки мова піде про запеченої груші.

Рецепт десерту "Запечена груша"


Інгредієнти:

  • груші - 4 шт.;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як запекти грушу в духовці, саму духовку розігріваємо до 180 градусів, а груші миємо й розрізаємо навпіл. Половинки груш посипаємо цукром, корицею і кладемо шматочок поверх вершкового масла. Обертаємо груші фольгою і ставимо в духовку запікати 30 хвилин.
    Запечені груші можна приготувати в мультиварці, для цього в чашу налийте трохи води, помістіть плоди і виставте режим "Випічка" на 30 хвилин.
    Якщо ж ви бажаєте приготувати груші, запечені в мікрохвильовці, то виставте середню потужність готування на 10-12 хвилин.

    Запечені груші в тісті


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 1/2 ст.;

  • крижана вода - 1/4 ст.;

  • груші - 4 шт.;

  • сир горгонзола - 150 р.


  • Приготування
    Для тіста просіваємо борошно з порошком для випічки і додаємо дрібку солі. Перетираємо борошно з маслом в крихту, додаємо в крихту крижану воду і замішуємо щільне тісто. Загорнути тісто харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину.
    З допомогою невеликого ножа вирізаємо з груші серцевину і наповнюємо її сиром. Обертаємо груші смужками з розкатаного пісочного тіста і змащуємо поверхню збитим жовтком або маслом. Ставимо груші в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Після, груші запечені з сиром, готові до подачі на стіл.

    Запечена груша з сиром


    Інгредієнти:

  • груші - 3-4 шт.;

  • сир - 150 г;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • мигдаль обсмажений - 1 жменя.


  • Приготування
    Груші миємо й розрізаємо навпіл. Серцевину плоду витягуємо за допомогою невеликого ножа і змащуємо медом. Залишився мед збиваємо з сиром за допомогою блендера. Заповнюємо груші сиром і посипаємо нарубаними горіхами. Блюдо готове до вживання вже зараз, але щоб воно стало ніжним і більш солодким, груші необхідно поставити в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.

    Груша, запечена з медом


    Інгредієнти:

  • цедра 1/2 лимона;

  • груші - 4 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • мед - 1 /4 ст.;

  • кленовий сироп - 1/4 ст.;

  • кориця - 1 паличка;

  • гвоздика - 4 бутона.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. За допомогою ножа для чищення овочів, зрізаємо з лимона тонкі смужки цедри. Груші очищаємо і злегка підрізаємо біля основи, щоб плід зберігав стійкість.
    У форму для випікання насипаємо цукор, заливаємо його медом і кленовим сиропом, додаємо трохи води і все перемішуємо. На отриману солодку основу кладемо груші, між ними розкладаємо смужки цедри, палички кориці і бутони гвоздики. Навколо плодів
    Запечена груша
    розкладаємо шматочки масла. Ставимо груші в духовку на 30 хвилин.
    Після закінчення часу, укладаємо плоди на одну з бічних сторін, поливаємо сиропом і готуємо ще 15 хвилин. Перевертаємо, знову поливаємо і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Тепер груші повинні стати м'якими і золотистими. Якщо цього не сталося - готуємо плоди ще 10-15 хвилин.
    Подаємо плоди теплими, разом з солодким соусом, в якому вони готувалися. Як доповнення не зайвим буде додати на тарілку кульку морозива або сервірувати страву шматочком ванільного пуддинга.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пюре з груші для грудничка
    Пюре з груші для грудничка
    Після перших 6 місяців життя в раціон малюка можна поступово вводити фруктове пюре з груші. Груша є гіпоалергенною і дуже корисною. У ній багато
    Сушені груші
    Сушені груші
    Груші - корисні фрукти, які мають природного солодкістю. Їх використовують в створенні різних десертів і салатів. І сьогодні ми розповімо, як їх
    Компот з груш
    Компот з груш
    Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
    Оригінальний і смачний десерт «Закохані груші»
    Оригінальний і смачний десерт «Закохані груші»
    Набридли традиційні десерти, і ви не знаєте чим здивувати гостей? Тоді пропонуємо вам кілька оригінальних і цікавих рецептів смачного ласощі
    Грушевий пудинг
    Грушевий пудинг
    Пудинг - чудовий десерт, який чудово підійде до сніданку. Таке ласощі сподобається і дорослим і дітям. І сьогодні ми поговоримо про грушевому
    Груші у вині
    Груші у вині
    Якщо звичайні торти, тістечка, пудинги та інші десерти вам набридли, то спробуйте приготувати що-небудь нове і незвичайне. Наприклад, груші у вині.