Запечена груша
Низькокалорійні десерти далеко не новинка в кулінарному мистецтві. Щоб побалувати себе солодким, більше немає необхідності готувати торти і заварні тістечка адже свіжі фрукти і ягоди знову займають чільну роль на столі.
Страва з сьогоднішньої статті може одночасно стати і десертом, і закускою, оскільки мова піде про запеченої груші.
Інгредієнти:
груші - 4 шт.;
коричневий цукор - 2 ст. ложки;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Перед тим, як запекти грушу в духовці, саму духовку розігріваємо до 180 градусів, а груші миємо й розрізаємо навпіл. Половинки груш посипаємо цукром, корицею і кладемо шматочок поверх вершкового масла. Обертаємо груші фольгою і ставимо в духовку запікати 30 хвилин.
Запечені груші можна приготувати в мультиварці, для цього в чашу налийте трохи води, помістіть плоди і виставте режим "Випічка" на 30 хвилин.
Якщо ж ви бажаєте приготувати груші, запечені в мікрохвильовці, то виставте середню потужність готування на 10-12 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
сіль - 1/2 ч. ложки;
порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;
вершкове масло - 1/2 ст.;
крижана вода - 1/4 ст.;
груші - 4 шт.;
сир горгонзола - 150 р.
Приготування
Для тіста просіваємо борошно з порошком для випічки і додаємо дрібку солі. Перетираємо борошно з маслом в крихту, додаємо в крихту крижану воду і замішуємо щільне тісто. Загорнути тісто харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину.
З допомогою невеликого ножа вирізаємо з груші серцевину і наповнюємо її сиром. Обертаємо груші смужками з розкатаного пісочного тіста і змащуємо поверхню збитим жовтком або маслом. Ставимо груші в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Після, груші запечені з сиром, готові до подачі на стіл.
Інгредієнти:
груші - 3-4 шт.;
сир - 150 г;
мед - 3 ст. ложки;
мигдаль обсмажений - 1 жменя.
Приготування
Груші миємо й розрізаємо навпіл. Серцевину плоду витягуємо за допомогою невеликого ножа і змащуємо медом. Залишився мед збиваємо з сиром за допомогою блендера. Заповнюємо груші сиром і посипаємо нарубаними горіхами. Блюдо готове до вживання вже зараз, але щоб воно стало ніжним і більш солодким, груші необхідно поставити в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.
Інгредієнти:
цедра 1/2 лимона;
груші - 4 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
цукор - 1/4 ст.;
мед - 1 /4 ст.;
кленовий сироп - 1/4 ст.;
кориця - 1 паличка;
гвоздика - 4 бутона.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. За допомогою ножа для чищення овочів, зрізаємо з лимона тонкі смужки цедри. Груші очищаємо і злегка підрізаємо біля основи, щоб плід зберігав стійкість.
У форму для випікання насипаємо цукор, заливаємо його медом і кленовим сиропом, додаємо трохи води і все перемішуємо. На отриману солодку основу кладемо груші, між ними розкладаємо смужки цедри, палички кориці і бутони гвоздики. Навколо плодів розкладаємо шматочки масла. Ставимо груші в духовку на 30 хвилин.
Після закінчення часу, укладаємо плоди на одну з бічних сторін, поливаємо сиропом і готуємо ще 15 хвилин. Перевертаємо, знову поливаємо і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Тепер груші повинні стати м'якими і золотистими. Якщо цього не сталося - готуємо плоди ще 10-15 хвилин.
Подаємо плоди теплими, разом з солодким соусом, в якому вони готувалися. Як доповнення не зайвим буде додати на тарілку кульку морозива або сервірувати страву шматочком ванільного пуддинга.
Страва з сьогоднішньої статті може одночасно стати і десертом, і закускою, оскільки мова піде про запеченої груші.
Рецепт десерту "Запечена груша"
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як запекти грушу в духовці, саму духовку розігріваємо до 180 градусів, а груші миємо й розрізаємо навпіл. Половинки груш посипаємо цукром, корицею і кладемо шматочок поверх вершкового масла. Обертаємо груші фольгою і ставимо в духовку запікати 30 хвилин.
Запечені груші можна приготувати в мультиварці, для цього в чашу налийте трохи води, помістіть плоди і виставте режим "Випічка" на 30 хвилин.
Якщо ж ви бажаєте приготувати груші, запечені в мікрохвильовці, то виставте середню потужність готування на 10-12 хвилин.
Запечені груші в тісті
Інгредієнти:
Приготування
Для тіста просіваємо борошно з порошком для випічки і додаємо дрібку солі. Перетираємо борошно з маслом в крихту, додаємо в крихту крижану воду і замішуємо щільне тісто. Загорнути тісто харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину.
З допомогою невеликого ножа вирізаємо з груші серцевину і наповнюємо її сиром. Обертаємо груші смужками з розкатаного пісочного тіста і змащуємо поверхню збитим жовтком або маслом. Ставимо груші в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Після, груші запечені з сиром, готові до подачі на стіл.
Запечена груша з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Груші миємо й розрізаємо навпіл. Серцевину плоду витягуємо за допомогою невеликого ножа і змащуємо медом. Залишився мед збиваємо з сиром за допомогою блендера. Заповнюємо груші сиром і посипаємо нарубаними горіхами. Блюдо готове до вживання вже зараз, але щоб воно стало ніжним і більш солодким, груші необхідно поставити в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.
Груша, запечена з медом
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. За допомогою ножа для чищення овочів, зрізаємо з лимона тонкі смужки цедри. Груші очищаємо і злегка підрізаємо біля основи, щоб плід зберігав стійкість.
У форму для випікання насипаємо цукор, заливаємо його медом і кленовим сиропом, додаємо трохи води і все перемішуємо. На отриману солодку основу кладемо груші, між ними розкладаємо смужки цедри, палички кориці і бутони гвоздики. Навколо плодів розкладаємо шматочки масла. Ставимо груші в духовку на 30 хвилин.
Після закінчення часу, укладаємо плоди на одну з бічних сторін, поливаємо сиропом і готуємо ще 15 хвилин. Перевертаємо, знову поливаємо і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Тепер груші повинні стати м'якими і золотистими. Якщо цього не сталося - готуємо плоди ще 10-15 хвилин.
Подаємо плоди теплими, разом з солодким соусом, в якому вони готувалися. Як доповнення не зайвим буде додати на тарілку кульку морозива або сервірувати страву шматочком ванільного пуддинга.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пюре з груші для грудничка
Після перших 6 місяців життя в раціон малюка можна поступово вводити фруктове пюре з груші. Груша є гіпоалергенною і дуже корисною. У ній багато
Сушені груші
Груші - корисні фрукти, які мають природного солодкістю. Їх використовують в створенні різних десертів і салатів. І сьогодні ми розповімо, як їх
Компот з груш
Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
Оригінальний і смачний десерт «Закохані груші»
Набридли традиційні десерти, і ви не знаєте чим здивувати гостей? Тоді пропонуємо вам кілька оригінальних і цікавих рецептів смачного ласощі
Грушевий пудинг
Пудинг - чудовий десерт, який чудово підійде до сніданку. Таке ласощі сподобається і дорослим і дітям. І сьогодні ми поговоримо про грушевому
Груші у вині
Якщо звичайні торти, тістечка, пудинги та інші десерти вам набридли, то спробуйте приготувати що-небудь нове і незвичайне. Наприклад, груші у вині.