Низькокалорійні десерти далеко не новинка в кулінарному мистецтві. Щоб побалувати себе солодким, більше немає необхідності готувати торти і заварні тістечка адже свіжі фрукти і ягоди знову займають чільну роль на столі.
Страва з сьогоднішньої статті може одночасно стати і десертом, і закускою, оскільки мова піде про запеченої груші.
Рецепт десерту "Запечена груша"
Інгредієнти: груші - 4 шт.; коричневий цукор - 2 ст. ложки; мелена кориця - 1 ч. ложка; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування Перед тим, як запекти грушу в духовці, саму духовку розігріваємо до 180 градусів, а груші миємо й розрізаємо навпіл. Половинки груш посипаємо цукром, корицею і кладемо шматочок поверх вершкового масла. Обертаємо груші фольгою і ставимо в духовку запікати 30 хвилин.
Запечені груші можна приготувати в мультиварці, для цього в чашу налийте трохи води, помістіть плоди і виставте режим "Випічка" на 30 хвилин.
Якщо ж ви бажаєте приготувати груші, запечені в мікрохвильовці, то виставте середню потужність готування на 10-12 хвилин.
Запечені груші в тісті
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; порошок для випічки - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 1/2 ст.; крижана вода - 1/4 ст.; груші - 4 шт.; сир горгонзола - 150 р. Приготування Для тіста просіваємо борошно з порошком для випічки і додаємо дрібку солі. Перетираємо борошно з маслом в крихту, додаємо в крихту крижану воду і замішуємо щільне тісто. Загорнути тісто харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину.
З допомогою невеликого ножа вирізаємо з груші серцевину і наповнюємо її сиром. Обертаємо груші смужками з розкатаного пісочного тіста і змащуємо поверхню збитим жовтком або маслом. Ставимо груші в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Після, груші запечені з сиром, готові до подачі на стіл.
Запечена груша з сиром
Інгредієнти: груші - 3-4 шт.; сир - 150 г; мед - 3 ст. ложки; мигдаль обсмажений - 1 жменя. Приготування Груші миємо й розрізаємо навпіл. Серцевину плоду витягуємо за допомогою невеликого ножа і змащуємо медом. Залишився мед збиваємо з сиром за допомогою блендера. Заповнюємо груші сиром і посипаємо нарубаними горіхами. Блюдо готове до вживання вже зараз, але щоб воно стало ніжним і більш солодким, груші необхідно поставити в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.
Груша, запечена з медом
Інгредієнти: цедра 1/2 лимона; груші - 4 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; цукор - 1/4 ст.; мед - 1 /4 ст.; кленовий сироп - 1/4 ст.; кориця - 1 паличка; гвоздика - 4 бутона. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. За допомогою ножа для чищення овочів, зрізаємо з лимона тонкі смужки цедри. Груші очищаємо і злегка підрізаємо біля основи, щоб плід зберігав стійкість.
У форму для випікання насипаємо цукор, заливаємо його медом і кленовим сиропом, додаємо трохи води і все перемішуємо. На отриману солодку основу кладемо груші, між ними розкладаємо смужки цедри, палички кориці і бутони гвоздики. Навколо плодів
розкладаємо шматочки масла. Ставимо груші в духовку на 30 хвилин.
Після закінчення часу, укладаємо плоди на одну з бічних сторін, поливаємо сиропом і готуємо ще 15 хвилин. Перевертаємо, знову поливаємо і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Тепер груші повинні стати м'якими і золотистими. Якщо цього не сталося - готуємо плоди ще 10-15 хвилин.
Подаємо плоди теплими, разом з солодким соусом, в якому вони готувалися. Як доповнення не зайвим буде додати на тарілку кульку морозива або сервірувати страву шматочком ванільного пуддинга.