Оригінальний і смачний десерт «Закохані груші»
Не знаєте чим здивувати гостей? Приготуйте оригінальний і дуже смачний десерт під назвою «Закохані груші».
Рецепт десерту «Закохані груші»
Інгредієнти:
стиглі груші - 2 шт.;
цукровий пісок - 100 г;
кориця - 1 паличка;
гвоздика - 2 шт.;
вода - 200 мл;
напівсолодке червоне вино - 300 мл;
ванільне морозиво - для прикраси.
Приготування
Зараз ми розповімо, як приготувати десерт «Закохані груші». Отже, для початку фрукти гарненько промиваємо, обсушуємо рушником, очищаємо від шкірки, але хвостик обов'язково залишаємо. Далі наливаємо в каструльку води, всипаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь. Після закипання додаємо спеції і вливаємо вино. В отриманий сироп акуратно ставимо очищені груші і варимо їх на слабенькому вогні хвилин 15 - 20. Потім обережно викладаємо гарячі фрукти на блюдо, а сироп уварюють ще близько 30 хвилин. Перед подачею на стіл викладаємо поруч з грушами кілька кульок морозива і поливаємо десерт солодким сиропом.
Десерт «Закохані груші з волоськими горіхами»
Інгредієнти:
стиглі великі груші - 2 шт.;
волоські горіхи - 30 г;
вершки - 100 л;
цукор - 100 г;
темний шоколад - за смаком.
Приготування
Груші промиваємо, розрізаємо вздовж на дві половинки, вичищаємо насіння, а потім нарізаємо довгими часточками. Укладаємо їх у невеликі вазочки або креманки. Вершки ретельно збиваємо з цукром і масу кладемо зверху на скибочки груш. Посипаємо десерт подрібненими волоськими горіхами і прикрашаємо все тертим шоколадом.
«Закохані груші» рецепт з медом
Інгредієнти:
груші - 2 шт.;
біле сухе вино - 350 мл;
мед - 30 г;
ванілін - за смаком;
коріандр - за бажанням.
Приготування
Беремо тарілочку і змішуємо в ній мед зі спеціями, а потім поступово вливаємо біле сухе вино. Ставимо миску на слабенький вогонь і доводимо до кипіння, зрідка помішуючи. Цим часом груші нарізаємо на шматочки в довільній формі і відставляємо в сторону. Як тільки сироп закипить, викладаємо в нього фрукти і після закипання варимо приблизно 5 хвилин. Після цього обережно виймаємо груші шумівкою, а сироп залишаємо кипіти до зменшення його обсягу на 1/3 частину. Потім акуратно проціджуємо його через сито і поливаємо блюдо перед подачею на стіл.
Десерт «Закохані груші в червоному вині
Інгредієнти:
стиглі груші - 2 шт.;
червоне сухе вино - 2 ст.;
гвоздика;
цукровий пісок - за смаком;
чорний перець горошком - 5 шт.;
мед - 05 ст.;
ванільне морозиво - для подачі.
Приготування
Груші промиваємо, витираємо рушником і розрізаємо навпіл. Потім очищаємо їх від шкірки, видаляємо обережно насіння. У маленькій каструлі змішуємо червоне сухе вино зі склянкою цукру, додаємо дрібку перцю горошком, кілька цілих гвоздик і півсклянки меду. У підігріту суміш викладаємо груші і варимо приблизно 15-20 хвилин. Теплий десерт подаємо з кулькою ванільного морозива.
Десерт «Закохані груші» в шоколаді
Інгредієнти:
вода - 1 ст.;
цукор - 2 ст. ложки;
шоколад молочний - 50 г;
груша - 2 шт.;
арахіс - жменя.
Приготування
Вимиті і висушені груші очистити від шкірки, залишивши держак. Ставимо їх в каструлю і заливаємо водою, змішаної з цукровим піском і ваніллю. Закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10-20 час зазвичай залежить від стиглості і зрілості груш. Потім акуратно виймаємо фрукти, остуджуємо і обсушуємо. Грушевий сироп не знімаємо з вогню, а готуємо ще до тих пір, поки він не увариться вдвічі. Після цього додаємо до нього шоколад і поливаємо груші готовим шоколадним соусом , а потім посипаємо подрібненими горішками. Хвостики скріплюємо шпажками і подаємо як легкого десерту до будь-якого гарячого напою.
Рецепт десерту «Закохані груші»
Інгредієнти:
Приготування
Зараз ми розповімо, як приготувати десерт «Закохані груші». Отже, для початку фрукти гарненько промиваємо, обсушуємо рушником, очищаємо від шкірки, але хвостик обов'язково залишаємо. Далі наливаємо в каструльку води, всипаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь. Після закипання додаємо спеції і вливаємо вино. В отриманий сироп акуратно ставимо очищені груші і варимо їх на слабенькому вогні хвилин 15 - 20. Потім обережно викладаємо гарячі фрукти на блюдо, а сироп уварюють ще близько 30 хвилин. Перед подачею на стіл викладаємо поруч з грушами кілька кульок морозива і поливаємо десерт солодким сиропом.
Десерт «Закохані груші з волоськими горіхами»
Інгредієнти:
Приготування
Груші промиваємо, розрізаємо вздовж на дві половинки, вичищаємо насіння, а потім нарізаємо довгими часточками. Укладаємо їх у невеликі вазочки або креманки. Вершки ретельно збиваємо з цукром і масу кладемо зверху на скибочки груш. Посипаємо десерт подрібненими волоськими горіхами і прикрашаємо все тертим шоколадом.
«Закохані груші» рецепт з медом
Інгредієнти:
Приготування
Беремо тарілочку і змішуємо в ній мед зі спеціями, а потім поступово вливаємо біле сухе вино. Ставимо миску на слабенький вогонь і доводимо до кипіння, зрідка помішуючи. Цим часом груші нарізаємо на шматочки в довільній формі і відставляємо в сторону. Як тільки сироп закипить, викладаємо в нього фрукти і після закипання варимо приблизно 5 хвилин. Після цього обережно виймаємо груші шумівкою, а сироп залишаємо кипіти до зменшення його обсягу на 1/3 частину. Потім акуратно проціджуємо його через сито і поливаємо блюдо перед подачею на стіл.
Десерт «Закохані груші в червоному вині
Інгредієнти:
Приготування
Груші промиваємо, витираємо рушником і розрізаємо навпіл. Потім очищаємо їх від шкірки, видаляємо обережно насіння. У маленькій каструлі змішуємо червоне сухе вино зі склянкою цукру, додаємо дрібку перцю горошком, кілька цілих гвоздик і півсклянки меду. У підігріту суміш викладаємо груші і варимо приблизно 15-20 хвилин. Теплий десерт подаємо з кулькою ванільного морозива.
Десерт «Закохані груші» в шоколаді
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті і висушені груші очистити від шкірки, залишивши держак. Ставимо їх в каструлю і заливаємо водою, змішаної з цукровим піском і ваніллю. Закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10-20 час зазвичай залежить від стиглості і зрілості груш. Потім акуратно виймаємо фрукти, остуджуємо і обсушуємо. Грушевий сироп не знімаємо з вогню, а готуємо ще до тих пір, поки він не увариться вдвічі. Після цього додаємо до нього шоколад і поливаємо груші готовим шоколадним соусом , а потім посипаємо подрібненими горішками. Хвостики скріплюємо шпажками і подаємо як легкого десерту до будь-якого гарячого напою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бананове суфле
Бананове суфле - це ніжне і низькокалорійне блюдо, яке чудово завершить будь-яку трапезу або просто може бути самостійною стравою. Пропонуємо вам
Мармелад з груш
Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
Запечена груша
Запечена груша - це смачний, корисний і низькокалорійний десерт, який припаде до душі і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих
Рецепти з груші
Груша - смачний і запашний фрукт, який можна не тільки вживати самостійно, але і використовувати в створенні різноманітних страв. Давайте розглянемо
Груші у вині
Якщо звичайні торти, тістечка, пудинги та інші десерти вам набридли, то спробуйте приготувати що-небудь нове і незвичайне. Наприклад, груші у вині.
Фруктовий салат
Солодкий салат Фруктовий салат - це величезне поле для експериментів і відкриттів! З одного боку, що може бути простіше, ніж порізати наявні фрукти,