Не знаєте чим здивувати гостей? Приготуйте оригінальний і дуже смачний десерт під назвою «Закохані груші».
Рецепт десерту «Закохані груші»
Інгредієнти: стиглі груші - 2 шт.; цукровий пісок - 100 г; кориця - 1 паличка; гвоздика - 2 шт.; вода - 200 мл; напівсолодке червоне вино - 300 мл; ванільне морозиво - для прикраси. Приготування Зараз ми розповімо, як приготувати десерт «Закохані груші». Отже, для початку фрукти гарненько промиваємо, обсушуємо рушником, очищаємо від шкірки, але хвостик обов'язково залишаємо. Далі наливаємо в каструльку води, всипаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь. Після закипання додаємо спеції і вливаємо вино. В отриманий сироп акуратно ставимо очищені груші і варимо їх на слабенькому вогні хвилин 15 - 20. Потім обережно викладаємо гарячі фрукти на блюдо, а сироп уварюють ще близько 30 хвилин. Перед подачею на стіл викладаємо поруч з грушами кілька кульок морозива і поливаємо десерт солодким сиропом.
Десерт «Закохані груші з волоськими горіхами»
Інгредієнти: стиглі великі груші - 2 шт.; волоські горіхи - 30 г; вершки - 100 л; цукор - 100 г; темний шоколад - за смаком. Приготування Груші промиваємо, розрізаємо вздовж на дві половинки, вичищаємо насіння, а потім нарізаємо довгими часточками. Укладаємо їх у невеликі вазочки або креманки. Вершки ретельно збиваємо з цукром і масу кладемо зверху на скибочки груш. Посипаємо десерт подрібненими волоськими горіхами і прикрашаємо все тертим шоколадом.
«Закохані груші» рецепт з медом
Інгредієнти: груші - 2 шт.; біле сухе вино - 350 мл; мед - 30 г; ванілін - за смаком; коріандр - за бажанням. Приготування Беремо тарілочку і змішуємо в ній мед зі спеціями, а потім поступово вливаємо біле сухе вино. Ставимо миску на слабенький вогонь і доводимо до кипіння, зрідка помішуючи. Цим часом груші нарізаємо на шматочки в довільній формі і відставляємо в сторону. Як тільки сироп закипить, викладаємо в нього фрукти і після закипання варимо приблизно 5 хвилин. Після цього обережно виймаємо груші шумівкою, а сироп залишаємо кипіти до зменшення його обсягу на 1/3 частину. Потім акуратно проціджуємо його через сито і поливаємо блюдо перед подачею на стіл.
Десерт «Закохані груші в червоному вині
Інгредієнти: стиглі груші - 2 шт.; червоне сухе вино - 2 ст.; гвоздика; цукровий пісок - за смаком; чорний перець горошком - 5 шт.; мед - 05 ст.; ванільне морозиво - для подачі. Приготування Груші промиваємо, витираємо рушником і розрізаємо навпіл. Потім очищаємо їх від шкірки, видаляємо обережно насіння. У маленькій каструлі змішуємо червоне сухе вино зі склянкою цукру, додаємо дрібку перцю горошком, кілька цілих гвоздик і півсклянки меду. У підігріту суміш викладаємо груші і варимо приблизно 15-20 хвилин. Теплий десерт подаємо з кулькою ванільного морозива.
Десерт «Закохані груші» в шоколаді
Інгредієнти: вода - 1 ст.; цукор - 2 ст. ложки; шоколад молочний - 50 г; груша - 2 шт.; арахіс - жменя. Приготування Вимиті і висушені груші очистити від шкірки, залишивши держак. Ставимо їх в каструлю і заливаємо водою, змішаної з цукровим піском і ваніллю. Закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10-20 час зазвичай залежить від стиглості і зрілості груш. Потім акуратно виймаємо фрукти, остуджуємо і обсушуємо. Грушевий сироп не знімаємо з вогню, а готуємо ще до тих пір, поки він не увариться вдвічі. Після цього додаємо до нього шоколад і поливаємо груші готовим шоколадним соусом , а потім посипаємо подрібненими горішками. Хвостики скріплюємо шпажками і подаємо як легкого десерту до будь-якого гарячого напою.