Вернуться назад Распечатать

Курка в червоному вині

Курка в червоному вині
Рецепт курки в червоному вині прийшов до нас із Франції, країни, що славиться своєю вишуканою кухнею. Французи обожнюють вино і успішно експериментують, додаючи його в різні страви. Напій додає продуктам нового неповторний аромат, насичує запахом, а використовувати можна як біле, і червоне вино. Курка з червоним вином - чудове блюдо, яке ви можете подати не тільки на вечерю, але і на святковий стіл.

Курка в червоному вині - рецепт


Для приготування курки в червоному вині ви можете брати будь-які частини птиці - ніжки, стегенця, філе. Краще буде, якщо курка промаринується у вині годин 10-12 тоді м'ясо вийде з більш насиченим.

Інгредієнти:


  • курячі ніжки (стегна) - 15 кг;

  • грудинка копчена - 150 г;

  • вино сухе - 2-3 склянки;

  • бренді - 1 склянка;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • цибуля - 8 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сіль, спеції - за смаком.



  • Приготування

    У глибокій сковорідці підсмажуємо грудинку, виймаємо і відкладаємо в сторону. Ніжки або стегенця солимо, натираємо спеціями, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в тій же сковороді в маслі. Нагріваємо бренді, підпалюємо і поливаємо їм курочку. Коли вогонь згасне, додаємо обсмажену і нарізану шматочками грудинку, цибуля, нарізаний півкільцями, спеції і наливаємо вино. Після того, як вино закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько 50-60 хвилин. Потім виймаємо курочку і цибулю, а залишок соусу уварюють до загусання. Викладаємо курку в червоному вині на блюдо і заливаємо соусом.

    Куряча грудка в червоному вині


    Найбільш дієтичної частиною курки є філе або філе - біле м'ясо птиці. Ви можете використовувати в рецепті, як грудку - та частина курки, яка продається з кісточкою, так і готувати куряче філе в червоному соусі.

    Інгредієнти:


  • куряча грудка - 225 г;

  • гриби - 200 г;

  • оливкова олія - за смаком;

  • цибуля - 300 г;

  • вино червоне - 200 г;

  • бульйон - 30 мл;

  • часник - 1 зубчик;

  • кукурудзяне борошно - 30 г;

  • томатна паста - за смаком;

  • зелень петрушки, спеції - за смаком.
  • Курка в червоному вині



    Приготування

    Спочатку натираємо шматочки грудки спеціями і замочуємо у вині хвилин на 20 потім нагріваємо в сковорідці олію, викладаємо курку і обсмажуємо до золотистого кольору близько 4-5 хвилин. Відкладаємо на тарілку. Потім висипаємо на сковороду порізані цибулю і гриби і смажимо ще 5 хвилин, додаємо курочку, заливаємо червоним вином, приправляємо томатною пастою і порубаним часником і тушкуємо на невеликому вогні. Борошно злегка розбавляємо водою і додаємо до курки, готуємо ще близько 2 хвилин. Курку, тушковану в червоному вині можете прикрасити зеленню петрушки.