Рецепт курки в червоному вині прийшов до нас із Франції, країни, що славиться своєю вишуканою кухнею. Французи обожнюють вино і успішно експериментують, додаючи його в різні страви. Напій додає продуктам нового неповторний аромат, насичує запахом, а використовувати можна як біле, і червоне вино. Курка з червоним вином - чудове блюдо, яке ви можете подати не тільки на вечерю, але і на святковий стіл.
Курка в червоному вині - рецепт
Для приготування курки в червоному вині ви можете брати будь-які частини птиці - ніжки, стегенця, філе. Краще буде, якщо курка промаринується у вині годин 10-12 тоді м'ясо вийде з більш насиченим.
Інгредієнти: курячі ніжки (стегна) - 15 кг; грудинка копчена - 150 г; вино сухе - 2-3 склянки; бренді - 1 склянка; масло рослинне - 4 ст. ложки; цибуля - 8 шт.; борошно - 1 ст. ложка; сіль, спеції - за смаком. Приготування У глибокій сковорідці підсмажуємо грудинку, виймаємо і відкладаємо в сторону. Ніжки або стегенця солимо, натираємо спеціями, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в тій же сковороді в маслі. Нагріваємо бренді, підпалюємо і поливаємо їм курочку. Коли вогонь згасне, додаємо обсмажену і нарізану шматочками грудинку, цибуля, нарізаний півкільцями, спеції і наливаємо вино. Після того, як вино закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько 50-60 хвилин. Потім виймаємо курочку і цибулю, а залишок соусу уварюють до загусання. Викладаємо курку в червоному вині на блюдо і заливаємо соусом.
Куряча грудка в червоному вині
Найбільш дієтичної частиною курки є філе або філе - біле м'ясо птиці. Ви можете використовувати в рецепті, як грудку - та частина курки, яка продається з кісточкою, так і готувати куряче філе в червоному соусі.
Інгредієнти: куряча грудка - 225 г; гриби - 200 г; оливкова олія - за смаком; цибуля - 300 г; вино червоне - 200 г; бульйон - 30 мл; часник - 1 зубчик; кукурудзяне борошно - 30 г; томатна паста - за смаком; зелень петрушки, спеції - за смаком. Приготування Спочатку натираємо шматочки грудки спеціями і замочуємо у вині хвилин на 20 потім нагріваємо в сковорідці олію, викладаємо курку і обсмажуємо до золотистого кольору близько 4-5 хвилин. Відкладаємо на тарілку. Потім висипаємо на сковороду порізані цибулю і гриби і смажимо ще 5 хвилин, додаємо курочку, заливаємо червоним вином, приправляємо томатною пастою і порубаним часником і тушкуємо на невеликому вогні. Борошно злегка розбавляємо водою і додаємо до курки, готуємо ще близько 2 хвилин. Курку, тушковану в червоному вині можете прикрасити зеленню петрушки.