Смажена курка в мультиварці
Ви є щасливим володарем кухонних диво-помічниці? Вітаємо, тепер ви сміливо можете приготувати смажену курку в мультиварці, і вам не треба буде боятися того, що доведеться відтирати жирові бризки з варильної поверхні та зі стін. Та й стежити за тим, щоб пташка не пригоріла, немає необхідності. Так що беріть на озброєння рецепт смаженої курки в мультиварці і приступайте до приготування, не зволікаючи ні секунди.
Ніяких хитрощів насправді немає. Курку, або її частини натираєте сіллю і спеціями, можете надіслати на ніч промаринуватися, і закладаєте в чашу мультиварки. Приготування пташки займає близько години - залежить від того, що ви зважитеся готувати - курку цілком або окремі її частини. До речі, рецептом можуть користуватися як працюють господині, так і холостяки, бо готувати в мультиварці просто, зіпсувати куряче м'ясо практично неможливо, а ситний і смачний обід, звичайно ж, порадує будь-кого. І ще маленький секрет: в процесі приготування курка зменшиться в обсязі, і ви запросто можете приготувати картоплю на пару в спеціальній підставці в мультиварці. Таким чином, на стіл відразу подасте і курку, і гарнір.
Інгредієнти:
курячі ніжки або стегенця - 07 кг;
олія - за смаком;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Курячі ніжки або стегенця (можете взяти і крильця) солимо, натираємо спеціями і даємо постояти хвилин 30. Мультиварку включаємо в режим «випічка», встановлюємо таймер на 40 хвилин, наливаємо олію, додаємо пару зубчиків часнику і даємо нагрітися близько 7-8 хвилин. Курочку кладемо в чашу мультиварки і обсмажуємо до закінчення режиму приготування. Потім перевертаємо і готуємо ще 30 хвилин. До речі, можете в якості приправи використовувати «каррі». Крім того, що ви додасте пікантності страві, смажена курочка в мультиварці придбає ще й гарний апетитний колір.
Орієнтуйтеся насамперед на розмір чаші мультиварки. Якщо її обсяг дозволяє вмістити велику пташку, беріть більше, повірте, з'їдять всю! Ароматна хрустка скоринка, рівномірно просмажене м'ясо порадують всю сім'ю, так що, залиште ніжки і крильця на наступний раз, а сьогодні ми з вами готуємо цілу курку в мультиварці.
Інгредієнти:
курка - 15 кг;
часник - 2 зубчики;
масло рослинне - 2-3 ст. ложка;
коньяк - 2 ст. ложки;
сіль - 1 ст. ложка;
спеції - за смаком.
Приготування
Гарненько перемішуємо в мисці рослинне масло, сіль, цукор, спеції, коньяк і видавлений часник. Отриманою сумішшю натираємо зсередини і зовні промиту і обсушену тушку курки. Потім залишаємо промаринуватися на кілька годин у холодильнику. Якщо можете залишити на ніч - ще краще, м'ясо буде більш соковитим і ароматним. Ну а ще можна маринувати в аджике і у вині. Спробуйте експериментувати, раптом ви винайдете особливий рецепт приготування смаженої курки.
Тепер чашу мультиварки змащуємо олією, викладаємо в неї птицю, закриваємо і готуємо в режимі «випічка» близько 40 хвилин. Потім перевертаємо курочку і готуємо в цьому ж режимі ще стільки ж часу. При подачі на стіл прикрашаємо зеленню.
Приготовлена курка в мультиварці дуже нагадує курку гриль, тільки м'ясо виходить соковитіше і ніжніше.
Що приготувати - курку цілком або її частини, вибір за вами. Звичайно ж, на святковому столі буде більш виграшно виглядати ціла пташка, але чому б не приготувати яким-небудь ввечері і влаштувати сім'ї маленьке свято?!
Як посмажити курку в мультиварці?
Ніяких хитрощів насправді немає. Курку, або її частини натираєте сіллю і спеціями, можете надіслати на ніч промаринуватися, і закладаєте в чашу мультиварки. Приготування пташки займає близько години - залежить від того, що ви зважитеся готувати - курку цілком або окремі її частини. До речі, рецептом можуть користуватися як працюють господині, так і холостяки, бо готувати в мультиварці просто, зіпсувати куряче м'ясо практично неможливо, а ситний і смачний обід, звичайно ж, порадує будь-кого. І ще маленький секрет: в процесі приготування курка зменшиться в обсязі, і ви запросто можете приготувати картоплю на пару в спеціальній підставці в мультиварці. Таким чином, на стіл відразу подасте і курку, і гарнір.
Інгредієнти:
Приготування
Курячі ніжки або стегенця (можете взяти і крильця) солимо, натираємо спеціями і даємо постояти хвилин 30. Мультиварку включаємо в режим «випічка», встановлюємо таймер на 40 хвилин, наливаємо олію, додаємо пару зубчиків часнику і даємо нагрітися близько 7-8 хвилин. Курочку кладемо в чашу мультиварки і обсмажуємо до закінчення режиму приготування. Потім перевертаємо і готуємо ще 30 хвилин. До речі, можете в якості приправи використовувати «каррі». Крім того, що ви додасте пікантності страві, смажена курочка в мультиварці придбає ще й гарний апетитний колір.
Ціла курка в мультиварці - рецепт
Орієнтуйтеся насамперед на розмір чаші мультиварки. Якщо її обсяг дозволяє вмістити велику пташку, беріть більше, повірте, з'їдять всю! Ароматна хрустка скоринка, рівномірно просмажене м'ясо порадують всю сім'ю, так що, залиште ніжки і крильця на наступний раз, а сьогодні ми з вами готуємо цілу курку в мультиварці.
Інгредієнти:
Приготування
Гарненько перемішуємо в мисці рослинне масло, сіль, цукор, спеції, коньяк і видавлений часник. Отриманою сумішшю натираємо зсередини і зовні промиту і обсушену тушку курки. Потім залишаємо промаринуватися на кілька годин у холодильнику. Якщо можете залишити на ніч - ще краще, м'ясо буде більш соковитим і ароматним. Ну а ще можна маринувати в аджике і у вині. Спробуйте експериментувати, раптом ви винайдете особливий рецепт приготування смаженої курки.
Тепер чашу мультиварки змащуємо олією, викладаємо в неї птицю, закриваємо і готуємо в режимі «випічка» близько 40 хвилин. Потім перевертаємо курочку і готуємо в цьому ж режимі ще стільки ж часу. При подачі на стіл прикрашаємо зеленню.
Приготовлена курка в мультиварці дуже нагадує курку гриль, тільки м'ясо виходить соковитіше і ніжніше.
Що приготувати - курку цілком або її частини, вибір за вами. Звичайно ж, на святковому столі буде більш виграшно виглядати ціла пташка, але чому б не приготувати яким-небудь ввечері і влаштувати сім'ї маленьке свято?!
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в червоному вині
Курка у вині - вельми аристократичне блюдо, яке підійде і до святкового столу, і зробить звичайна вечеря святом. На приготування цієї страви вам
Гречка з куркою в мультиварці
Якщо ви прибігли з роботи і треба швиденько приготувати вечерю, а сил немає, то пропонуємо вам скористатися вашої кухонної помічницею мультиварка і
Стегенця в мультиварці
Смажені стегенця - одне з найулюбленіших страв багатьох людей, але не багато хто знають, як приготувати це приголомшливе блюдо в мультиварці. Давайте
Курка гриль в мультиварці
Готувати знамениту курку гриль можна не тільки з допомогою мікрохвильовки, або аэрогриля. З цим завданням легко впорається ще одна кухонні помічниця
Курка у вершках в мультиварці
Курка у вершках - це соковите і смачне блюдо, яке чудово підійде для сімейного вечері. А щоб прискорити процес приготування ми будемо гасити птицю в
Курка, запечена в мультиварці
Курка - дуже смачна птиця, яку можна готувати різними способами: запікати, смажити, варити, фарширувати і т. д. І сьогодні ми детально розберемося,