Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Стегенця в мультиварці

Стегенця в мультиварці

19-01-2015, 12:42
698
Стегенця в мультиварці
Курка - смачне і корисне м'ясо, яке при цьому є дієтичним, тому його люблять практично всі, і їсти його можна хоч кожен день. Курка вам не набридне, тому що приготувати її можна по-різному: цілком або по частинах. Однією з улюблених частин курки у багатьох є стегенця.
Їх теж можна приготувати по-різному: запекти, посмажити або тушкувати. Деякі роблять це в духовці, але є й інший варіант - приготування стегенець в мультиварці. У ній вони виходять ніжними, але при цьому не вбирають в себе зайвий жир.

Смажені стегенця в мультиварці


Для цього рецепта вам знадобиться зовсім невеликий набір продуктів. Власне самі стегенця, їх кількість залежить від розмірів мультиварки, і вашого апетиту, трохи рослинного масла, а також сіль і спеції для курки по вашому смаку.
Перед тим, як посмажити стегенця в мультиварці їх слід вимити і обсушити. На дно мультиварки наливаємо трохи олії. Потім обсипаємо стегенця спеціями, солимо їх і кладемо в каструлю. Виставляємо на ній режим «Випічка» на 15 години. Під час приготування стегенець кришку мультиварки варто відкрити (в середині процесу) і перевернути стегенця, щоб вони рівномірно підсмажилися з обох сторін.
М'ясо в мультиварці виходить ніжним і пишним, а головне - весь жир залишається на дні. Подавати наші стегенця можна з будь-яким гарніром, а можна їсти просто з соусом.

Запечені стегенця в мультиварці


Якщо ви хочете приготувати запечені стегенця, то для цього відмінно підійде рецепт стегенець в мультиварці з кефіром.
Інгредієнти:

  • стегенця - 2-3 шт.;

  • сіль, спеції за смаком;

  • вершкове масло для змащування;

  • кефір - 50-100 мл


  • Приготування
    Для початку стегенця потрібно помити і розрізати на кілька частин. Потім посипаємо стегенця сіллю, спеціями для курки і заливаємо кефіром. Добре перемішуємо все це і ставимо маринуватися на 2-3 години.
    Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, кладемо в неї стегенця і заливаємо їх залишилися кефірним маринадом. Включаємо режим «Випічка» на 1 годину, через 30 хвилин після початку приготування відкриваємо чашу і перевертаємо стегенця. Коли час закінчиться дістаємо курку і подаємо до столу.

    Стегенця з картоплею в мультиварці


    Одним з найбільш улюблених поєднань для багатьох є курка з картоплею, і при наявності мультиварки це прекрасне блюдо можна приготувати дуже легко і швидко, задіявши мінімум сил і енергії.
    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 2 шт.;

  • картопля - 200 г;

  • сіль, спеції для курки, перець.


  • Приготування
    Якщо ви дбаєте про свою дієту і переживаєте з-за холестерину, то стегенця варто очистити від шкірки, якщо ж ні, то не знімаючи шкірку розріжте їх на кілька частин. Потім посоліть, поперчіть, приправте сумішшю для курки і залиште маринуватися. В цей час картоплю помийте, очистіть від шкіри і наріжте шматочками або кружечками, кому як більше подобається. В мультиварку викладіть стегенця, а між ними - нарізану шматочками картоплю. Увімкніть режим «Випічка» на 40 хвилин, але через 20 хвилин після початку приготування переверніть картоплю і курку, щоб всі просмажене рівномірно з обох сторін. Подавайте до столу зі свіжими або солоними овочами.

    Тушковані стегенця в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 500 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;
  • Стегенця в мультиварці

  • сметана - 200 г;

  • курячий бульйон - 1 ст.;

  • сіль за смаком.


  • Приготування
    Стегенця моєму і кладемо в каструлю. Цибулю і моркву теж миємо і чистимо. Цибулю ріжемо півкільцями, а моркву тремо на крупній тертці, після чого додаємо до курки в мультиварку. Туди ж відправляємо сметану, сіль і бульйон. Виставляємо програму «Гасіння» і готуємо нашу курку 2 години, періодично зливаючи конденсат. Готові тушковані стегенця подаємо до столу з будь-яким гарніром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стегенця з грибами
    Стегенця з грибами
    Трохи грибів, і «чергові» стегенця легко перетворюються в святкове блюдо. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних і простих варіантів створення
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати
    Стегенця в рукаві в духовці
    Стегенця в рукаві в духовці
    З допомогою рукава в духовці можна готувати соковиті і смачні страви з мінімум жиру. І зараз ми вам розповімо, як оригінально і цікаво приготувати
    Тушковані стегенця
    Тушковані стегенця
    В арсеналі кожної господині є чимала кількість рецептів страв їх стегенець. Готує їх одне задоволення - і швидко, і завжди смачно! Сьогодні ми вам
    Стегенця з картоплею в мультиварці
    Стегенця з картоплею в мультиварці
    Курячі стегенця з картоплею - смачне і просте у створенні блюдо, яке добре підходить як для повсякденного меню, так і святкового вечері. А сьогодні