Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушковані стегенця

Тушковані стегенця

19-03-2015, 15:34
1 584
Тушковані стегенця
Тушковані стегенця - чудово смачне, ніжне, соковите і корисне блюдо, яке не відніме у вас багато часу на приготування. Його можна подавати на стіл з будь-яким гарніром, зеленню і свіжими овочами. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів.

Рецепт тушкованих качиних стегенець


Інгредієнти:

  • качині стегенця - 6 шт;

  • цибулина - 1 шт.;

  • шматочок імбиру - 1 шт.;

  • часник - 6 зубчиків;

  • паличка кориці - 1 шт.;

  • апельсинова цедра - за смаком;

  • коричневий цукор - 1 ст. ложка;

  • соус соєвий - 3 ст. ложки;

  • сік апельсиновий - 500 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, з стегенець зрізаємо жир, викладаємо їх у сотейник, обсмажуємо на маслечко до рум'яної скоринки з усіх сторін і перекладаємо на тарілку. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а часник і імбир рубаємо великими скибочками. Потім кидаємо в сотейник підготовлені овочі і пасеруємо їх 2 хвилинки. Додаємо корицю, вливаємо соєвий соус, апельсиновий сік, всипаємо цукор і терту цедру. Доводимо все до кипіння, підсолюємо за смаком і повертаємо в сотейник качині ніжки. Накриваємо кришкою і тушкуємо все на маленькому вогні 2 години. Подаємо блюдо з будь-яким гарніром, але краще всього з відварним рисом або картоплею.

    Стегенця, тушковані в сметані


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 3 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сметана - 100 мл;

  • жир свинячий - 1 ст. ложка;

  • морква - 1 шт.;

  • масло рослинне - 30 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Для початку давайте замаринуем наші стегенця. Для цього ретельно промиваємо їх і розрізаємо на 2 частини. Потім протикаємо кожну частину ножем і гарненько натираємо сумішшю з солі і меленого перцю. Складаємо м'ясо в чашку і залишаємо приблизно на 20 хвилин. Цим часом чистимо моркву натираємо на крупній тертці. Цибулину теж очищаємо і шаткуємо дрібними півкільцями. Мультиварку встановлюємо на режим "Смаження", викладаємо в неї трохи свинячого жиру і підготовлені овочі. Поки готується піджарка, розігріваємо на плиті сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо на ньому стегенця, запаніровані в борошні. Готові цибульку і моркву заливаємо окропом, додаємо сметану, ретельно перемішуємо, викладаємо обсмажені стегенця, закриваємо кришку приладу, вибираємо режим "Гасіння" і готуємо 1 годину. Після закінчення часу соковиті і м'які, тушковані в мультиварці стегенця, готові!

    Капуста, тушкована з стегенцями


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 15 кг;

  • стегенця курячі - 2 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • паста томатна - 60 мл;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Курячі стегенця промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками. У глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо м'ясо до появи золотистої скоринки. Качан капусти очищають від верхнього листя, дрібно шаткуємо, а чистимо цибулину і рубаємо ножем. Потім перекладаємо овочі до стегенець, перемішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо до готовності. За 10 хвилин до закінчення приготування кладемо томатну пасту, приправляємо спеціями, накриваємо кришкою і доводимо тушковані на сковороді стегенця до готовності.

    Стегенця, тушковані з овочами


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 4 шт.;
  • Тушковані стегенця

  • морква - 2 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Стегенця промиваємо, розрізаємо на ніжку і гомілка, присипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 15. Потім викладаємо м'ясо в каструлю, доливаємо трохи води, кидаємо лавровий листочок, доводимо до кипіння й тушкуємо 5 хвилин під кришкою. Цим часом поки овочі чистимо і нарізаємо їх невеликими шматочками. Після цього викладаємо їх до курки, доливаємо півсклянки води і тушкуємо 40 хвилин під кришкою на середньому вогні, подсаливая страву за смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стегенця, запечені в духовці
    Стегенця, запечені в духовці
    Стегенця, приготовлені в духовці - ситна і смачна страва, яке робиться дуже просто. У нашій статті ми докладно поговоримо, як можна оригінально
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати
    Стегенця в рукаві в духовці
    Стегенця в рукаві в духовці
    З допомогою рукава в духовці можна готувати соковиті і смачні страви з мінімум жиру. І зараз ми вам розповімо, як оригінально і цікаво приготувати
    Страви з стегенець
    Страви з стегенець
    Курячі стегенця - дуже часті гості на нашому столі, у вигляді своєї доступності і легкості приготування. До того ж, із стегенець можна приготувати
    Стегенця в мультиварці
    Стегенця в мультиварці
    Смажені стегенця - одне з найулюбленіших страв багатьох людей, але не багато хто знають, як приготувати це приголомшливе блюдо в мультиварці. Давайте