Тушковані стегенця
Тушковані стегенця - чудово смачне, ніжне, соковите і корисне блюдо, яке не відніме у вас багато часу на приготування. Його можна подавати на стіл з будь-яким гарніром, зеленню і свіжими овочами. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів.
Інгредієнти:
качині стегенця - 6 шт;
цибулина - 1 шт.;
шматочок імбиру - 1 шт.;
часник - 6 зубчиків;
паличка кориці - 1 шт.;
апельсинова цедра - за смаком;
коричневий цукор - 1 ст. ложка;
соус соєвий - 3 ст. ложки;
сік апельсиновий - 500 мл;
спеції.
Приготування
Отже, з стегенець зрізаємо жир, викладаємо їх у сотейник, обсмажуємо на маслечко до рум'яної скоринки з усіх сторін і перекладаємо на тарілку. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а часник і імбир рубаємо великими скибочками. Потім кидаємо в сотейник підготовлені овочі і пасеруємо їх 2 хвилинки. Додаємо корицю, вливаємо соєвий соус, апельсиновий сік, всипаємо цукор і терту цедру. Доводимо все до кипіння, підсолюємо за смаком і повертаємо в сотейник качині ніжки. Накриваємо кришкою і тушкуємо все на маленькому вогні 2 години. Подаємо блюдо з будь-яким гарніром, але краще всього з відварним рисом або картоплею.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 3 шт.;
цибулина - 1 шт.;
сметана - 100 мл;
жир свинячий - 1 ст. ложка;
морква - 1 шт.;
масло рослинне - 30 мл;
спеції.
Приготування
Для початку давайте замаринуем наші стегенця. Для цього ретельно промиваємо їх і розрізаємо на 2 частини. Потім протикаємо кожну частину ножем і гарненько натираємо сумішшю з солі і меленого перцю. Складаємо м'ясо в чашку і залишаємо приблизно на 20 хвилин. Цим часом чистимо моркву натираємо на крупній тертці. Цибулину теж очищаємо і шаткуємо дрібними півкільцями. Мультиварку встановлюємо на режим "Смаження", викладаємо в неї трохи свинячого жиру і підготовлені овочі. Поки готується піджарка, розігріваємо на плиті сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо на ньому стегенця, запаніровані в борошні. Готові цибульку і моркву заливаємо окропом, додаємо сметану, ретельно перемішуємо, викладаємо обсмажені стегенця, закриваємо кришку приладу, вибираємо режим "Гасіння" і готуємо 1 годину. Після закінчення часу соковиті і м'які, тушковані в мультиварці стегенця, готові!
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 15 кг;
стегенця курячі - 2 шт.;
цибулина - 2 шт.;
паста томатна - 60 мл;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Курячі стегенця промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками. У глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо м'ясо до появи золотистої скоринки. Качан капусти очищають від верхнього листя, дрібно шаткуємо, а чистимо цибулину і рубаємо ножем. Потім перекладаємо овочі до стегенець, перемішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо до готовності. За 10 хвилин до закінчення приготування кладемо томатну пасту, приправляємо спеціями, накриваємо кришкою і доводимо тушковані на сковороді стегенця до готовності.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 4 шт.;
морква - 2 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
помідор - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
спеції.
Приготування
Стегенця промиваємо, розрізаємо на ніжку і гомілка, присипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 15. Потім викладаємо м'ясо в каструлю, доливаємо трохи води, кидаємо лавровий листочок, доводимо до кипіння й тушкуємо 5 хвилин під кришкою. Цим часом поки овочі чистимо і нарізаємо їх невеликими шматочками. Після цього викладаємо їх до курки, доливаємо півсклянки води і тушкуємо 40 хвилин під кришкою на середньому вогні, подсаливая страву за смаком.
Рецепт тушкованих качиних стегенець
Інгредієнти:
Приготування
Отже, з стегенець зрізаємо жир, викладаємо їх у сотейник, обсмажуємо на маслечко до рум'яної скоринки з усіх сторін і перекладаємо на тарілку. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а часник і імбир рубаємо великими скибочками. Потім кидаємо в сотейник підготовлені овочі і пасеруємо їх 2 хвилинки. Додаємо корицю, вливаємо соєвий соус, апельсиновий сік, всипаємо цукор і терту цедру. Доводимо все до кипіння, підсолюємо за смаком і повертаємо в сотейник качині ніжки. Накриваємо кришкою і тушкуємо все на маленькому вогні 2 години. Подаємо блюдо з будь-яким гарніром, але краще всього з відварним рисом або картоплею.
Стегенця, тушковані в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Для початку давайте замаринуем наші стегенця. Для цього ретельно промиваємо їх і розрізаємо на 2 частини. Потім протикаємо кожну частину ножем і гарненько натираємо сумішшю з солі і меленого перцю. Складаємо м'ясо в чашку і залишаємо приблизно на 20 хвилин. Цим часом чистимо моркву натираємо на крупній тертці. Цибулину теж очищаємо і шаткуємо дрібними півкільцями. Мультиварку встановлюємо на режим "Смаження", викладаємо в неї трохи свинячого жиру і підготовлені овочі. Поки готується піджарка, розігріваємо на плиті сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо на ньому стегенця, запаніровані в борошні. Готові цибульку і моркву заливаємо окропом, додаємо сметану, ретельно перемішуємо, викладаємо обсмажені стегенця, закриваємо кришку приладу, вибираємо режим "Гасіння" і готуємо 1 годину. Після закінчення часу соковиті і м'які, тушковані в мультиварці стегенця, готові!
Капуста, тушкована з стегенцями
Інгредієнти:
Приготування
Курячі стегенця промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками. У глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо м'ясо до появи золотистої скоринки. Качан капусти очищають від верхнього листя, дрібно шаткуємо, а чистимо цибулину і рубаємо ножем. Потім перекладаємо овочі до стегенець, перемішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо до готовності. За 10 хвилин до закінчення приготування кладемо томатну пасту, приправляємо спеціями, накриваємо кришкою і доводимо тушковані на сковороді стегенця до готовності.
Стегенця, тушковані з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця промиваємо, розрізаємо на ніжку і гомілка, присипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 15. Потім викладаємо м'ясо в каструлю, доливаємо трохи води, кидаємо лавровий листочок, доводимо до кипіння й тушкуємо 5 хвилин під кришкою. Цим часом поки овочі чистимо і нарізаємо їх невеликими шматочками. Після цього викладаємо їх до курки, доливаємо півсклянки води і тушкуємо 40 хвилин під кришкою на середньому вогні, подсаливая страву за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Стегенця, запечені в духовці
Стегенця, приготовлені в духовці - ситна і смачна страва, яке робиться дуже просто. У нашій статті ми докладно поговоримо, як можна оригінально
Як приготувати стегенця в майонезі?
Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати
Стегенця в рукаві в духовці
З допомогою рукава в духовці можна готувати соковиті і смачні страви з мінімум жиру. І зараз ми вам розповімо, як оригінально і цікаво приготувати
Страви з стегенець
Курячі стегенця - дуже часті гості на нашому столі, у вигляді своєї доступності і легкості приготування. До того ж, із стегенець можна приготувати
Стегенця в мультиварці
Смажені стегенця - одне з найулюбленіших страв багатьох людей, але не багато хто знають, як приготувати це приголомшливе блюдо в мультиварці. Давайте