Тушковані стегенця - чудово смачне, ніжне, соковите і корисне блюдо, яке не відніме у вас багато часу на приготування. Його можна подавати на стіл з будь-яким гарніром, зеленню і свіжими овочами. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів.
Рецепт тушкованих качиних стегенець
Інгредієнти: качині стегенця - 6 шт; цибулина - 1 шт.; шматочок імбиру - 1 шт.; часник - 6 зубчиків; паличка кориці - 1 шт.; апельсинова цедра - за смаком; коричневий цукор - 1 ст. ложка; соус соєвий - 3 ст. ложки; сік апельсиновий - 500 мл; спеції. Приготування Отже, з стегенець зрізаємо жир, викладаємо їх у сотейник, обсмажуємо на маслечко до рум'яної скоринки з усіх сторін і перекладаємо на тарілку. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а часник і імбир рубаємо великими скибочками. Потім кидаємо в сотейник підготовлені овочі і пасеруємо їх 2 хвилинки. Додаємо корицю, вливаємо соєвий соус, апельсиновий сік, всипаємо цукор і терту цедру. Доводимо все до кипіння, підсолюємо за смаком і повертаємо в сотейник качині ніжки. Накриваємо кришкою і тушкуємо все на маленькому вогні 2 години. Подаємо блюдо з будь-яким гарніром, але краще всього з відварним рисом або картоплею.
Стегенця, тушковані в сметані
Інгредієнти: курячі стегенця - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; сметана - 100 мл; жир свинячий - 1 ст. ложка; морква - 1 шт.; масло рослинне - 30 мл; спеції. Приготування Для початку давайте замаринуем наші стегенця. Для цього ретельно промиваємо їх і розрізаємо на 2 частини. Потім протикаємо кожну частину ножем і гарненько натираємо сумішшю з солі і меленого перцю. Складаємо м'ясо в чашку і залишаємо приблизно на 20 хвилин. Цим часом чистимо моркву натираємо на крупній тертці. Цибулину теж очищаємо і шаткуємо дрібними півкільцями. Мультиварку встановлюємо на режим "Смаження", викладаємо в неї трохи свинячого жиру і підготовлені овочі. Поки готується піджарка, розігріваємо на плиті сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо на ньому стегенця, запаніровані в борошні. Готові цибульку і моркву заливаємо окропом, додаємо сметану, ретельно перемішуємо, викладаємо обсмажені стегенця, закриваємо кришку приладу, вибираємо режим "Гасіння" і готуємо 1 годину. Після закінчення часу соковиті і м'які, тушковані в мультиварці стегенця, готові!
Капуста, тушкована з стегенцями
Інгредієнти: білокачанна капуста - 15 кг; стегенця курячі - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; паста томатна - 60 мл; олія рослинна; спеції. Приготування Курячі стегенця промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками. У глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо м'ясо до появи золотистої скоринки. Качан капусти очищають від верхнього листя, дрібно шаткуємо, а чистимо цибулину і рубаємо ножем. Потім перекладаємо овочі до стегенець, перемішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо до готовності. За 10 хвилин до закінчення приготування кладемо томатну пасту, приправляємо спеціями, накриваємо кришкою і доводимо тушковані на сковороді стегенця до готовності.
Стегенця, тушковані з овочами
Інгредієнти: курячі стегенця - 4 шт.; морква - 2 шт.; болгарський перець - 2 шт.; помідор - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Стегенця промиваємо, розрізаємо на ніжку і гомілка, присипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 15. Потім викладаємо м'ясо в каструлю, доливаємо трохи води, кидаємо лавровий листочок, доводимо до кипіння й тушкуємо 5 хвилин під кришкою. Цим часом поки овочі чистимо і нарізаємо їх невеликими шматочками. Після цього викладаємо їх до курки, доливаємо півсклянки води і тушкуємо 40 хвилин під кришкою на середньому вогні, подсаливая страву за смаком.