Стегенця, запечені в духовці
Стегенця, запечені в духовці - приголомшливо соковите, смачне і ситне блюдо, яке не займе у вас багато часу на приготування. Пропонуємо вам кілька оригінальних способів створення цього чудового страви.
Інгредієнти:
качині стегенця - 2 шт.;
спеції.
Для підливи:
качиний жир;
мед квітковий - за смаком;
салат латук - 1 пучок.
Приготування
Качині ніжки промиваємо, обсушуємо паперовою серветкою, натираємо сумішшю спецій і залишаємо м'ясо на 2 години маринуватися. Духовку заздалегідь запалюємо, прогріваємо до 180 градусів і викладаємо стегенця на деко, застелене фольгою. Як тільки з м'яса почне витапливаться жирок, поливаємо їм ніжки. Після цього збираємо трохи гарячого жиру в миску, розводимо з медом, перемішуємо і рясно поливаємо стегенця за 15 хвилин до готовності. Зелень салату промиваємо, просушуємо, щоб на листочках не залишилося води, і розкладаємо вкруговую на блюдо. Зверху викладаємо запечені стегенця, поливаємо їх соусом і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
стегенця курячі - 2 шт.;
спеції;
приправа для птиці - за смаком;
часник - 2 зубчики;
олія оливкова;
кип'ячена вода - 250 мл;
зелень петрушки - 2 гілочки.
Приготування
Стегенця промиваємо, обрізаємо зайвий жир, обсушуємо паперовим рушником, натираємо приправою для птиці, спеціями, посипаємо подрібненою свіжою зеленню петрушки і видавлюємо через прес часник. Потім м'ясо злегка скроплюємо оливковою маслом, перемішуємо, закриваємо кришкою і ставимо маринуватися на всю ніч у холодильник.
Перед випічкою перекладаємо стегенця в спеціальний рукав і з двох кінців туго зав'язуємо ниткою. Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо деко з м'ясом і запікаємо близько 1 години. Готовність перевіряємо гострим ножем або виделкою, при протикании, повинен виділятися ароматний прозорий сік.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 1 кг;
картопля - 1 кг;
спеції;
приправа для птиці - за смаком;
соус соєвий - 3 ст. ложки;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
часник - 6 зубчиків.
Приготування
Стегенця заздалегідь розморожуємо, промиваємо й обсушуємо рушником. Потім робимо на них поздовжні надрізи, шпигуємо очищеними зубчиками часничку і поміщаємо стегенця в миску. Поливаємо соєвим соусом , приправляємо спеціями і будь-якими приправами для птиці. Картопля промиваємо, чистимо, нарізаємо кружальцями, додаємо терту на крупній терочке моркву і рослинне масло. Приправляємо спеціями за смаком і викладаємо курку з овочами в рукав для запікання. Зав'язуємо його, зверху робимо кілька проколів і запікаємо все в розігрітій духовці приблизно 1 годину. Потім акуратно виймаємо деко, розкриваємо пакет, ділимо на порції і подаємо!
Інгредієнти:
курячі стегенця - 3 шт.;
картопля - 4 шт.;
сир твердий - 100 г;
цибулина - 1 шт.;
сушена м'ята - за смаком;
вода кип'ячена - 05 ст.;
сметана - 05 склянки;
спеції.
Приготування
Беремо форму для запікання, кладемо на дно крупно нарізаний очищену картоплю, зверху посипаємо нашаткованою півкільцями цибулею, зеленню і додаємо кілька ложок сметанки. Зверху викладаємо оброблені курячі окости, присипаємо їх сушеної м'ятою і спеціями за смаком. Вливаємо в форму трохи води і ставимо страву в розігріту духовку. Запікаємо курячі стегенця протягом години при температурі близько 190 градусів. Кожні 20 хвилин відкриваємо дверцята духової шафи і поливаємо м'ясо соком з форми, щоб воно вийшло соковитим і рум'яним. Коли картопелька стане розсипчастим, посипаємо зверху тертим сирком і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин.
Качині ніжки, запечені в духовці
Інгредієнти:
Для підливи:
Приготування
Качині ніжки промиваємо, обсушуємо паперовою серветкою, натираємо сумішшю спецій і залишаємо м'ясо на 2 години маринуватися. Духовку заздалегідь запалюємо, прогріваємо до 180 градусів і викладаємо стегенця на деко, застелене фольгою. Як тільки з м'яса почне витапливаться жирок, поливаємо їм ніжки. Після цього збираємо трохи гарячого жиру в миску, розводимо з медом, перемішуємо і рясно поливаємо стегенця за 15 хвилин до готовності. Зелень салату промиваємо, просушуємо, щоб на листочках не залишилося води, і розкладаємо вкруговую на блюдо. Зверху викладаємо запечені стегенця, поливаємо їх соусом і подаємо на стіл.
Курячі стегенця, запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця промиваємо, обрізаємо зайвий жир, обсушуємо паперовим рушником, натираємо приправою для птиці, спеціями, посипаємо подрібненою свіжою зеленню петрушки і видавлюємо через прес часник. Потім м'ясо злегка скроплюємо оливковою маслом, перемішуємо, закриваємо кришкою і ставимо маринуватися на всю ніч у холодильник.
Перед випічкою перекладаємо стегенця в спеціальний рукав і з двох кінців туго зав'язуємо ниткою. Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо деко з м'ясом і запікаємо близько 1 години. Готовність перевіряємо гострим ножем або виделкою, при протикании, повинен виділятися ароматний прозорий сік.
Запечені стегенця з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця заздалегідь розморожуємо, промиваємо й обсушуємо рушником. Потім робимо на них поздовжні надрізи, шпигуємо очищеними зубчиками часничку і поміщаємо стегенця в миску. Поливаємо соєвим соусом , приправляємо спеціями і будь-якими приправами для птиці. Картопля промиваємо, чистимо, нарізаємо кружальцями, додаємо терту на крупній терочке моркву і рослинне масло. Приправляємо спеціями за смаком і викладаємо курку з овочами в рукав для запікання. Зав'язуємо його, зверху робимо кілька проколів і запікаємо все в розігрітій духовці приблизно 1 годину. Потім акуратно виймаємо деко, розкриваємо пакет, ділимо на порції і подаємо!
Як смачно запекти стегенця?
Інгредієнти:
Приготування
Беремо форму для запікання, кладемо на дно крупно нарізаний очищену картоплю, зверху посипаємо нашаткованою півкільцями цибулею, зеленню і додаємо кілька ложок сметанки. Зверху викладаємо оброблені курячі окости, присипаємо їх сушеної м'ятою і спеціями за смаком. Вливаємо в форму трохи води і ставимо страву в розігріту духовку. Запікаємо курячі стегенця протягом години при температурі близько 190 градусів. Кожні 20 хвилин відкриваємо дверцята духової шафи і поливаємо м'ясо соком з форми, щоб воно вийшло соковитим і рум'яним. Коли картопелька стане розсипчастим, посипаємо зверху тертим сирком і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Стегенця з грибами
Трохи грибів, і «чергові» стегенця легко перетворюються в святкове блюдо. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних і простих варіантів створення
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
Як приготувати стегенця в майонезі?
Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати
Стегенця в рукаві в духовці
З допомогою рукава в духовці можна готувати соковиті і смачні страви з мінімум жиру. І зараз ми вам розповімо, як оригінально і цікаво приготувати
Фаршировані стегенця
Фаршировані стегенця - страва, заради якого варто провести на кухні зайві пів години, адже воно здатне вигідно прикрасити святковий стіл і