Стегенця з грибами
Трохи грибів, і «чергові» стегенця легко перетворюються в святкове блюдо. Спробуйте наші сьогоднішні рецепти, і ви зможете самі в цьому переконатися!
Інгредієнти:
стегенця - 4 шт.;
печериці свіжі - 400 г;
імбир тертий - 1 ч. ложка;
часник - 2 зубки;
соус соєвий - 1 ст. ложка;
вино біле - 2 ст. ложки;
мед - 1 ст. ложка;
сіль - за смаком.
Приготування
Змішуємо тертий імбир, пропущений через прес часник, мед, вино, соєвий соус . Трохи солимо і заливаємо отриманим маринадом стегенця. Залишаємо їх «нудиться» на пару годин. А тим часом злегка обсмажимо нарізані пластинками гриби.
Промариновані стегенця викладаємо на кожен окремий шматочок фольги, зверху покриваємо їх печерицями. З'єднуємо краї фольги і закручуємо, як цукерку. Півгодини стегенця з грибами запікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Потім фольгу розкриваємо і підрум'янюємо курячі ніжки ще кілька хвилин.
Інгредієнти:
стегенця курячі - 4 шт.;
гливи - 200 г;
сир твердий - 120 г;
майонез - 4 ст. ложки;
морква - 4 шт.;
часник - 4 зубки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Основна хитрість цього рецепту - правильно обробити стегенця. Розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо кістки так, щоб шкіра залишилася цілою - це важливо! Злегка відбиваємо м'якоть. Натираємо її сіллю і перцем. Гливи ошпарюємо окропом і нарізаємо соломкою. Моркву і сир тремо на крупній тертці. Дрібно рубаємо часник і зелень.
Стегенця з боку м'якоті змащуємо майонезом і рівномірними шарами викладаємо моркву з часником, сир, гливи і трохи зелені. Звертаємо рулети, пов'язуємо їх нитками і зверху обмазуємо залишилися майонезом. Викладаємо курячі рулетики у форму і запікаємо 40 хвилин при 200 градусах до рум'яної скоринки.
Інгредієнти:
стегенця курячі - 3 шт.;
квасоля стручкова - 200 г;
маслюки (свіжі) - 300 г;
морква - 2 шт.;
цибуля - 3 шт.;
квасоля стручкова - 200 г;
сметана - 100 г;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Стегенця промиваємо і ділимо на більш дрібні частини. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву тремо на крупній тертці, а гриби на четвертинки. У чашу мультиварки наливаємо олію, потім викладаємо половину моркви з цибулею, шар грибів (також половину), курку, знову цибулю з морквою, гриби і квасолю (не розморожуючи). Кожен шар трохи підсолюємо і перчимо. Закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння» на годину. За 10 хвилин до готовності додаємо сметану і все перемішуємо.
Інгредієнти:
стегенця курячі - 2 шт.;
печериці мариновані - 1 б.;
цибуля - 2 шт.;
оцет яблучний - 1 ст. ложка;
майонез - 100 г;
кріп - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Стегенця відварюємо до готовності, знімаємо шкіру, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо невеликими кубиками. Мариновані грибочки ріжемо на четвертинки. Півкільця цибулі заливаємо оцтом і залишаємо хвилин на 10. Після з'єднуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом, трохи перцю і солі за смаком. Просто і смачно!
Курячі стегенця з грибами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо тертий імбир, пропущений через прес часник, мед, вино, соєвий соус . Трохи солимо і заливаємо отриманим маринадом стегенця. Залишаємо їх «нудиться» на пару годин. А тим часом злегка обсмажимо нарізані пластинками гриби.
Промариновані стегенця викладаємо на кожен окремий шматочок фольги, зверху покриваємо їх печерицями. З'єднуємо краї фольги і закручуємо, як цукерку. Півгодини стегенця з грибами запікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Потім фольгу розкриваємо і підрум'янюємо курячі ніжки ще кілька хвилин.
Рулет із стегенець з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Основна хитрість цього рецепту - правильно обробити стегенця. Розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо кістки так, щоб шкіра залишилася цілою - це важливо! Злегка відбиваємо м'якоть. Натираємо її сіллю і перцем. Гливи ошпарюємо окропом і нарізаємо соломкою. Моркву і сир тремо на крупній тертці. Дрібно рубаємо часник і зелень.
Стегенця з боку м'якоті змащуємо майонезом і рівномірними шарами викладаємо моркву з часником, сир, гливи і трохи зелені. Звертаємо рулети, пов'язуємо їх нитками і зверху обмазуємо залишилися майонезом. Викладаємо курячі рулетики у форму і запікаємо 40 хвилин при 200 градусах до рум'яної скоринки.
Як приготувати стегенця з грибами в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця промиваємо і ділимо на більш дрібні частини. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву тремо на крупній тертці, а гриби на четвертинки. У чашу мультиварки наливаємо олію, потім викладаємо половину моркви з цибулею, шар грибів (також половину), курку, знову цибулю з морквою, гриби і квасолю (не розморожуючи). Кожен шар трохи підсолюємо і перчимо. Закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння» на годину. За 10 хвилин до готовності додаємо сметану і все перемішуємо.
Простий салат з окорочком і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця відварюємо до готовності, знімаємо шкіру, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо невеликими кубиками. Мариновані грибочки ріжемо на четвертинки. Півкільця цибулі заливаємо оцтом і залишаємо хвилин на 10. Після з'єднуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом, трохи перцю і солі за смаком. Просто і смачно!
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі стегенця в духовці
Одне з найулюбленіших дитячих страв - запечені курячі стегенця. Це блюдо краще всього готувати в духовці, в спеціальному рукаві для запікання, який
Як приготувати стегенця в майонезі?
Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати
Стегенця в рукаві в духовці
З допомогою рукава в духовці можна готувати соковиті і смачні страви з мінімум жиру. І зараз ми вам розповімо, як оригінально і цікаво приготувати
Страви з стегенець
Курячі стегенця - дуже часті гості на нашому столі, у вигляді своєї доступності і легкості приготування. До того ж, із стегенець можна приготувати
Фаршировані стегенця
Фаршировані стегенця - страва, заради якого варто провести на кухні зайві пів години, адже воно здатне вигідно прикрасити святковий стіл і