Вернуться назад Распечатать

Стегенця з грибами

Стегенця з грибами
Трохи грибів, і «чергові» стегенця легко перетворюються в святкове блюдо. Спробуйте наші сьогоднішні рецепти, і ви зможете самі в цьому переконатися!

Курячі стегенця з грибами в духовці


Інгредієнти:

  • стегенця - 4 шт.;

  • печериці свіжі - 400 г;

  • імбир тертий - 1 ч. ложка;

  • часник - 2 зубки;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • вино біле - 2 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Змішуємо тертий імбир, пропущений через прес часник, мед, вино, соєвий соус . Трохи солимо і заливаємо отриманим маринадом стегенця. Залишаємо їх «нудиться» на пару годин. А тим часом злегка обсмажимо нарізані пластинками гриби.
    Промариновані стегенця викладаємо на кожен окремий шматочок фольги, зверху покриваємо їх печерицями. З'єднуємо краї фольги і закручуємо, як цукерку. Півгодини стегенця з грибами запікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Потім фольгу розкриваємо і підрум'янюємо курячі ніжки ще кілька хвилин.

    Рулет із стегенець з грибами


    Інгредієнти:

  • стегенця курячі - 4 шт.;

  • гливи - 200 г;

  • сир твердий - 120 г;

  • майонез - 4 ст. ложки;

  • морква - 4 шт.;

  • часник - 4 зубки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Основна хитрість цього рецепту - правильно обробити стегенця. Розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо кістки так, щоб шкіра залишилася цілою - це важливо! Злегка відбиваємо м'якоть. Натираємо її сіллю і перцем. Гливи ошпарюємо окропом і нарізаємо соломкою. Моркву і сир тремо на крупній тертці. Дрібно рубаємо часник і зелень.
    Стегенця з боку м'якоті змащуємо майонезом і рівномірними шарами викладаємо моркву з часником, сир, гливи і трохи зелені. Звертаємо рулети, пов'язуємо їх нитками і зверху обмазуємо залишилися майонезом. Викладаємо курячі рулетики у форму і запікаємо 40 хвилин при 200 градусах до рум'яної скоринки.

    Як приготувати стегенця з грибами в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • стегенця курячі - 3 шт.;

  • квасоля стручкова - 200 г;

  • маслюки (свіжі) - 300 г;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля - 3 шт.;

  • квасоля стручкова - 200 г;

  • сметана - 100 г;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Стегенця промиваємо і ділимо на більш дрібні частини. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву тремо на крупній тертці, а гриби на четвертинки. У чашу мультиварки наливаємо олію, потім викладаємо половину моркви з цибулею, шар грибів (також половину), курку, знову цибулю з морквою, гриби і квасолю (не розморожуючи). Кожен шар трохи підсолюємо і перчимо. Закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння» на годину. За 10 хвилин до готовності додаємо сметану і все перемішуємо.

    Простий салат з окорочком і грибами


    Інгредієнти:

  • стегенця курячі - 2 шт.;

  • печериці мариновані - 1 б.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • оцет яблучний - 1 ст. ложка;

  • майонез - 100 г;

  • Стегенця з грибами

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Стегенця відварюємо до готовності, знімаємо шкіру, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо невеликими кубиками. Мариновані грибочки ріжемо на четвертинки. Півкільця цибулі заливаємо оцтом і залишаємо хвилин на 10. Після з'єднуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом, трохи перцю і солі за смаком. Просто і смачно!