Трохи грибів, і «чергові» стегенця легко перетворюються в святкове блюдо. Спробуйте наші сьогоднішні рецепти, і ви зможете самі в цьому переконатися!
Курячі стегенця з грибами в духовці
Інгредієнти: стегенця - 4 шт.; печериці свіжі - 400 г; імбир тертий - 1 ч. ложка; часник - 2 зубки; соус соєвий - 1 ст. ложка; вино біле - 2 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Змішуємо тертий імбир, пропущений через прес часник, мед, вино, соєвий соус . Трохи солимо і заливаємо отриманим маринадом стегенця. Залишаємо їх «нудиться» на пару годин. А тим часом злегка обсмажимо нарізані пластинками гриби.
Промариновані стегенця викладаємо на кожен окремий шматочок фольги, зверху покриваємо їх печерицями. З'єднуємо краї фольги і закручуємо, як цукерку. Півгодини стегенця з грибами запікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Потім фольгу розкриваємо і підрум'янюємо курячі ніжки ще кілька хвилин.
Рулет із стегенець з грибами
Інгредієнти: стегенця курячі - 4 шт.; гливи - 200 г; сир твердий - 120 г; майонез - 4 ст. ложки; морква - 4 шт.; часник - 4 зубки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Основна хитрість цього рецепту - правильно обробити стегенця. Розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо кістки так, щоб шкіра залишилася цілою - це важливо! Злегка відбиваємо м'якоть. Натираємо її сіллю і перцем. Гливи ошпарюємо окропом і нарізаємо соломкою. Моркву і сир тремо на крупній тертці. Дрібно рубаємо часник і зелень.
Стегенця з боку м'якоті змащуємо майонезом і рівномірними шарами викладаємо моркву з часником, сир, гливи і трохи зелені. Звертаємо рулети, пов'язуємо їх нитками і зверху обмазуємо залишилися майонезом. Викладаємо курячі рулетики у форму і запікаємо 40 хвилин при 200 градусах до рум'яної скоринки.
Як приготувати стегенця з грибами в мультиварці?
Інгредієнти: стегенця курячі - 3 шт.; квасоля стручкова - 200 г; маслюки (свіжі) - 300 г; морква - 2 шт.; цибуля - 3 шт.; квасоля стручкова - 200 г; сметана - 100 г; масло рослинне - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Стегенця промиваємо і ділимо на більш дрібні частини. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву тремо на крупній тертці, а гриби на четвертинки. У чашу мультиварки наливаємо олію, потім викладаємо половину моркви з цибулею, шар грибів (також половину), курку, знову цибулю з морквою, гриби і квасолю (не розморожуючи). Кожен шар трохи підсолюємо і перчимо. Закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння» на годину. За 10 хвилин до готовності додаємо сметану і все перемішуємо.
Простий салат з окорочком і грибами
Інгредієнти: стегенця курячі - 2 шт.; печериці мариновані - 1 б.; цибуля - 2 шт.; оцет яблучний - 1 ст. ложка; майонез - 100 г; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Стегенця відварюємо до готовності, знімаємо шкіру, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо невеликими кубиками. Мариновані грибочки ріжемо на четвертинки. Півкільця цибулі заливаємо оцтом і залишаємо хвилин на 10. Після з'єднуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом, трохи перцю і солі за смаком. Просто і смачно!