Страви з стегенець
Пропонуємо вашій увазі оригінальні рецепти страв із стегенець, які допоможуть вам урізноманітнити повсякденне меню і ситно нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти:
курячі скоринка - 6 шт.;
картопля - 5 шт.;
цибулина - 2 шт.;
помідор - за бажанням;
спеції;
бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;
класичний соєвий соус - 2 ст. ложки;
масло рослинне - 2 ст. ложки.
Приготування
Кожен курячий окорочок поділяємо на дві частини - гомілку і стегно, промиваємо і викладаємо в миску. Цибулини чистимо, шаткуємо дрібними кубиками й викладаємо до м'яса. Заливаємо все соєвим соусом і бальзамічним оцтом. Солимо, перчимо до смаку, добре перемішуємо руками і прибираємо цибулька з стегенець. Поливаємо зверху соняшниковим маслом, викладаємо курятину в чашу мультиварки і виставляємо на приладі режим «Випічка» приблизно на 40 хвилин. Через півгодини, перевертаємо кожен м'ясної шматочок на іншу сторону і продовжуємо обсмажувати до звукового сигналу. Готові стегенця акуратно виймаємо з чаші і викладаємо на тарілку. Картоплю чистимо, промиваємо, розрізаємо на четвертинки, викладаємо в ємність мультиварки, покриваємо кільцями помідорів і зверху кладемо курку. Виставляємо на дисплеї програму «Випічка» і засікаємо рівно 15 хвилин, а потім переводимо на режим «Варка» і тушкуємо страва з стегенець і картоплі 15 хвилин.
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 4 ст. ложки;
спеції;
курячі стегенця - 4 шт.;
олія рослинна;
цибулина - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
селера - 2 гілочки;
часник - 4 зубчики;
курячий бульйон - 1 ст.;
консервована червона квасоля - 350 г;
консервована біла квасоля - 350 г;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
лимонна цедра - 1 ч. ложка.
Приготування
Чистимо цибулину і разом з селерою шаткуємо кубиками. Часник подрібнюємо. Моркву очищаємо, натираємо на тертці і пасеруємо на рослинній олії. Борошно з'єднуємо з сіллю, перцем і обвалюємо курку в отриманій суміші. На сковороді розігріваємо масло, обсмажуємо курку 5-6 хвилин і викладаємо на блюдо. На сковорідку кидаємо цибульку, моркву, часник і селеру. Пасеруємо овочі 3 хвилинки, вливаємо курячий бульйон і доводимо до кипіння. В самому кінці викладаємо курку, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо під кришкою 10 хвилин. Потім додаємо квасолю, видавлюємо лимонний сік і кидаємо терту цедру. Смажимо ще 15 хвилин, помішуючи, і подаємо страву зі свіжою зеленню.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 4 шт.;
свіжі печериці - 400 г;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
херес - 2 ст. ложки;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
часник - 2 зубчики;
мед - 1 ст. ложка;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
масло рослинне - 1 ст. ложка.
Приготування
Соєвий соус змішуємо з хересом, імбиром, подрібненим часником і медом. Заливаємо отриманою сумішшю курячі стегенця та маринуємо їх у холодильнику 3 години. Грибочки обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на вершковому маслечко. Фольгу промазуємо рослинним маслом, укладаємо на неї стегенця, а зверху на них - гриби. Краї фольги щільно з'єднуємо і запікаємо страву 30 хвилин, а потім, розкривши фольгу, покласти курку в духовку ще на кілька хвилин для підрум'янення.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 4 шт.;
волоські горіхи - 1 ст.;
чорнослив - 05 ст.;
зелень петрушки - 1 пучок;
спеції;
цибулина - 1 шт.;
майонез або вершки - за смаком.
Приготування
Стегенця промиваємо, обсушуємо серветкою і акуратно знімаємо з них шкірку. Потім відокремлюємо м'ясо від кісток, видаляємо всі сухожилля і перекручуємо через м'ясорубку з волоськими горіхами, чорносливом і зеленню. Приготований фарш приправляємо зеленню, спеціями, кладемо майонез або вершки. Тепер наповнюємо отриманою масою курячі шкірки, краю закріплюємо зубочисткою і викладаємо їх у змащену маслом сковороду. Посипаємо зверху сіллю, накриваємо фольгою і ставимо запікатися в розігріту духовку.
Страва з стегенець в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Кожен курячий окорочок поділяємо на дві частини - гомілку і стегно, промиваємо і викладаємо в миску. Цибулини чистимо, шаткуємо дрібними кубиками й викладаємо до м'яса. Заливаємо все соєвим соусом і бальзамічним оцтом. Солимо, перчимо до смаку, добре перемішуємо руками і прибираємо цибулька з стегенець. Поливаємо зверху соняшниковим маслом, викладаємо курятину в чашу мультиварки і виставляємо на приладі режим «Випічка» приблизно на 40 хвилин. Через півгодини, перевертаємо кожен м'ясної шматочок на іншу сторону і продовжуємо обсмажувати до звукового сигналу. Готові стегенця акуратно виймаємо з чаші і викладаємо на тарілку. Картоплю чистимо, промиваємо, розрізаємо на четвертинки, викладаємо в ємність мультиварки, покриваємо кільцями помідорів і зверху кладемо курку. Виставляємо на дисплеї програму «Випічка» і засікаємо рівно 15 хвилин, а потім переводимо на режим «Варка» і тушкуємо страва з стегенець і картоплі 15 хвилин.
Страва з стегенець на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину і разом з селерою шаткуємо кубиками. Часник подрібнюємо. Моркву очищаємо, натираємо на тертці і пасеруємо на рослинній олії. Борошно з'єднуємо з сіллю, перцем і обвалюємо курку в отриманій суміші. На сковороді розігріваємо масло, обсмажуємо курку 5-6 хвилин і викладаємо на блюдо. На сковорідку кидаємо цибульку, моркву, часник і селеру. Пасеруємо овочі 3 хвилинки, вливаємо курячий бульйон і доводимо до кипіння. В самому кінці викладаємо курку, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо під кришкою 10 хвилин. Потім додаємо квасолю, видавлюємо лимонний сік і кидаємо терту цедру. Смажимо ще 15 хвилин, помішуючи, і подаємо страву зі свіжою зеленню.
Страва з стегенець в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Соєвий соус змішуємо з хересом, імбиром, подрібненим часником і медом. Заливаємо отриманою сумішшю курячі стегенця та маринуємо їх у холодильнику 3 години. Грибочки обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на вершковому маслечко. Фольгу промазуємо рослинним маслом, укладаємо на неї стегенця, а зверху на них - гриби. Краї фольги щільно з'єднуємо і запікаємо страву 30 хвилин, а потім, розкривши фольгу, покласти курку в духовку ще на кілька хвилин для підрум'янення.
Страва з курячого стегенця
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця промиваємо, обсушуємо серветкою і акуратно знімаємо з них шкірку. Потім відокремлюємо м'ясо від кісток, видаляємо всі сухожилля і перекручуємо через м'ясорубку з волоськими горіхами, чорносливом і зеленню. Приготований фарш приправляємо зеленню, спеціями, кладемо майонез або вершки. Тепер наповнюємо отриманою масою курячі шкірки, краю закріплюємо зубочисткою і викладаємо їх у змащену маслом сковороду. Посипаємо зверху сіллю, накриваємо фольгою і ставимо запікатися в розігріту духовку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик із стегенець
Якщо вам набрид традиційний м'ясної шашлик, тоді рекомендуємо зробити його з стегенець. Тут теж немає особливих складнощів у маринуванні м'яса, але є
Стегенця з грибами
Трохи грибів, і «чергові» стегенця легко перетворюються в святкове блюдо. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних і простих варіантів створення
Стегенця в рукаві в духовці
З допомогою рукава в духовці можна готувати соковиті і смачні страви з мінімум жиру. І зараз ми вам розповімо, як оригінально і цікаво приготувати
Тушковані стегенця
В арсеналі кожної господині є чимала кількість рецептів страв їх стегенець. Готує їх одне задоволення - і швидко, і завжди смачно! Сьогодні ми вам
Фаршировані стегенця
Фаршировані стегенця - страва, заради якого варто провести на кухні зайві пів години, адже воно здатне вигідно прикрасити святковий стіл і
Стегенця з картоплею в мультиварці
Курячі стегенця з картоплею - смачне і просте у створенні блюдо, яке добре підходить як для повсякденного меню, так і святкового вечері. А сьогодні