Пропонуємо вашій увазі оригінальні рецепти страв із стегенець, які допоможуть вам урізноманітнити повсякденне меню і ситно нагодувати всю сім'ю.
Страва з стегенець в мультиварці
Інгредієнти: курячі скоринка - 6 шт.; картопля - 5 шт.; цибулина - 2 шт.; помідор - за бажанням; спеції; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; класичний соєвий соус - 2 ст. ложки; масло рослинне - 2 ст. ложки. Приготування Кожен курячий окорочок поділяємо на дві частини - гомілку і стегно, промиваємо і викладаємо в миску. Цибулини чистимо, шаткуємо дрібними кубиками й викладаємо до м'яса. Заливаємо все соєвим соусом і бальзамічним оцтом. Солимо, перчимо до смаку, добре перемішуємо руками і прибираємо цибулька з стегенець. Поливаємо зверху соняшниковим маслом, викладаємо курятину в чашу мультиварки і виставляємо на приладі режим «Випічка» приблизно на 40 хвилин. Через півгодини, перевертаємо кожен м'ясної шматочок на іншу сторону і продовжуємо обсмажувати до звукового сигналу. Готові стегенця акуратно виймаємо з чаші і викладаємо на тарілку. Картоплю чистимо, промиваємо, розрізаємо на четвертинки, викладаємо в ємність мультиварки, покриваємо кільцями помідорів і зверху кладемо курку. Виставляємо на дисплеї програму «Випічка» і засікаємо рівно 15 хвилин, а потім переводимо на режим «Варка» і тушкуємо страва з стегенець і картоплі 15 хвилин.
Страва з стегенець на сковороді
Інгредієнти: пшеничне борошно - 4 ст. ложки; спеції; курячі стегенця - 4 шт.; олія рослинна; цибулина - 1 шт.; морква - 2 шт.; селера - 2 гілочки; часник - 4 зубчики; курячий бульйон - 1 ст.; консервована червона квасоля - 350 г; консервована біла квасоля - 350 г; лимонний сік - 2 ст. ложки; лимонна цедра - 1 ч. ложка. Приготування Чистимо цибулину і разом з селерою шаткуємо кубиками. Часник подрібнюємо. Моркву очищаємо, натираємо на тертці і пасеруємо на рослинній олії. Борошно з'єднуємо з сіллю, перцем і обвалюємо курку в отриманій суміші. На сковороді розігріваємо масло, обсмажуємо курку 5-6 хвилин і викладаємо на блюдо. На сковорідку кидаємо цибульку, моркву, часник і селеру. Пасеруємо овочі 3 хвилинки, вливаємо курячий бульйон і доводимо до кипіння. В самому кінці викладаємо курку, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо під кришкою 10 хвилин. Потім додаємо квасолю, видавлюємо лимонний сік і кидаємо терту цедру. Смажимо ще 15 хвилин, помішуючи, і подаємо страву зі свіжою зеленню.
Страва з стегенець в духовці
Інгредієнти: курячі стегенця - 4 шт.; свіжі печериці - 400 г; соєвий соус - 1 ст. ложка; херес - 2 ст. ложки; тертий імбир - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; мед - 1 ст. ложка; масло вершкове - 2 ст. ложки; масло рослинне - 1 ст. ложка. Приготування Соєвий соус змішуємо з хересом, імбиром, подрібненим часником і медом. Заливаємо отриманою сумішшю курячі стегенця та маринуємо їх у холодильнику 3 години. Грибочки обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на вершковому маслечко. Фольгу промазуємо рослинним маслом, укладаємо на неї стегенця, а зверху на них - гриби. Краї фольги щільно з'єднуємо і запікаємо страву 30 хвилин, а потім, розкривши фольгу, покласти курку в духовку ще на кілька хвилин для підрум'янення.
Страва з курячого стегенця
Інгредієнти: курячі стегенця - 4 шт.; волоські горіхи - 1 ст.; чорнослив - 05 ст.; зелень петрушки - 1 пучок; спеції; цибулина - 1 шт.; майонез або вершки - за смаком. Приготування Стегенця промиваємо, обсушуємо серветкою і акуратно знімаємо з них шкірку. Потім відокремлюємо м'ясо від кісток, видаляємо всі сухожилля і перекручуємо через м'ясорубку з волоськими горіхами, чорносливом і зеленню. Приготований фарш приправляємо зеленню, спеціями, кладемо майонез або вершки. Тепер наповнюємо отриманою масою курячі шкірки, краю закріплюємо зубочисткою і викладаємо їх у змащену маслом сковороду. Посипаємо зверху сіллю, накриваємо фольгою і ставимо запікатися в розігріту духовку.