Курка - смачне і корисне м'ясо, яке при цьому є дієтичним, тому його люблять практично всі, і їсти його можна хоч кожен день. Курка вам не набридне, тому що приготувати її можна по-різному: цілком або по частинах. Однією з улюблених частин курки у багатьох є стегенця.
Їх теж можна приготувати по-різному: запекти, посмажити або тушкувати. Деякі роблять це в духовці, але є й інший варіант - приготування стегенець в мультиварці. У ній вони виходять ніжними, але при цьому не вбирають в себе зайвий жир.
Смажені стегенця в мультиварці
Для цього рецепта вам знадобиться зовсім невеликий набір продуктів. Власне самі стегенця, їх кількість залежить від розмірів мультиварки, і вашого апетиту, трохи рослинного масла, а також сіль і спеції для курки по вашому смаку.
Перед тим, як посмажити стегенця в мультиварці їх слід вимити і обсушити. На дно мультиварки наливаємо трохи олії. Потім обсипаємо стегенця спеціями, солимо їх і кладемо в каструлю. Виставляємо на ній режим «Випічка» на 15 години. Під час приготування стегенець кришку мультиварки варто відкрити (в середині процесу) і перевернути стегенця, щоб вони рівномірно підсмажилися з обох сторін.
М'ясо в мультиварці виходить ніжним і пишним, а головне - весь жир залишається на дні. Подавати наші стегенця можна з будь-яким гарніром, а можна їсти просто з соусом.
Запечені стегенця в мультиварці
Якщо ви хочете приготувати запечені стегенця, то для цього відмінно підійде рецепт стегенець в мультиварці з кефіром.
Інгредієнти: стегенця - 2-3 шт.; сіль, спеції за смаком; вершкове масло для змащування; кефір - 50-100 мл Приготування Для початку стегенця потрібно помити і розрізати на кілька частин. Потім посипаємо стегенця сіллю, спеціями для курки і заливаємо кефіром. Добре перемішуємо все це і ставимо маринуватися на 2-3 години.
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, кладемо в неї стегенця і заливаємо їх залишилися кефірним маринадом. Включаємо режим «Випічка» на 1 годину, через 30 хвилин після початку приготування відкриваємо чашу і перевертаємо стегенця. Коли час закінчиться дістаємо курку і подаємо до столу.
Стегенця з картоплею в мультиварці
Одним з найбільш улюблених поєднань для багатьох є курка з картоплею, і при наявності мультиварки це прекрасне блюдо можна приготувати дуже легко і швидко, задіявши мінімум сил і енергії.
Інгредієнти: курячі стегенця - 2 шт.; картопля - 200 г; сіль, спеції для курки, перець. Приготування Якщо ви дбаєте про свою дієту і переживаєте з-за холестерину, то стегенця варто очистити від шкірки, якщо ж ні, то не знімаючи шкірку розріжте їх на кілька частин. Потім посоліть, поперчіть, приправте сумішшю для курки і залиште маринуватися. В цей час картоплю помийте, очистіть від шкіри і наріжте шматочками або кружечками, кому як більше подобається. В мультиварку викладіть стегенця, а між ними - нарізану шматочками картоплю. Увімкніть режим «Випічка» на 40 хвилин, але через 20 хвилин після початку приготування переверніть картоплю і курку, щоб всі просмажене рівномірно з обох сторін. Подавайте до столу зі свіжими або солоними овочами.
Тушковані стегенця в мультиварці
Інгредієнти: курячі стегенця - 500 г; цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; сметана - 200 г; курячий бульйон - 1 ст.; сіль за смаком. Приготування Стегенця моєму і кладемо в каструлю. Цибулю і моркву теж миємо і чистимо. Цибулю ріжемо півкільцями, а моркву тремо на крупній тертці, після чого додаємо до курки в мультиварку. Туди ж відправляємо сметану, сіль і бульйон. Виставляємо програму «Гасіння» і готуємо нашу курку 2 години, періодично зливаючи конденсат. Готові тушковані стегенця подаємо до столу з будь-яким гарніром.