Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушковані реберця

Тушковані реберця

18-03-2015, 19:04
2 030
Тушковані реберця
Так як саме по собі м'ясо на реберцях відрізняється деякою жорсткістю, приготувати його так, щоб воно тануло в роті можна лише з допомогою тривалого процесу гасіння при дуже невисоких температурах. М'ясо буде спадати з кістки і стане ароматним. Переконайтеся в цьому самі, випробувавши один з нижепредставленних рецептів.

Тушковані яловичі реберця - рецепт


Інгредієнти:

  • яловичі реберця - 3 кг;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • чорний перець - 1 ч. ложки;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • гарбуз - 15 кг;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • борошно - 1/3 ст.;

  • часник - 4 зубчики;

  • яловичий бульйон - 5 ст.;

  • бренді - 1/2 ст.;

  • сушена журавлина - 1/2 ст.;

  • тертий імбир - 1 ст. ложка;

  • цедра 1 апельсина.


  • Приготування
    У жаровню наливаємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані і підсушені реберця до вираженої золотистої скоринки. Приправляємо їх сіллю і перцем під час смаження.
    Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до м'якості протягом 3 хвилин. Додаємо до цибулі борошно і смажимо її ще хвилин 5. Тепер додаємо часник і заливаємо все бульйоном і бренді. Отриману підливу виливаємо на реберця в жаровні, додаємо імбир, цедру, журавлину і доводимо рідину до кипіння. Зменшуємо вогонь і тушкуємо реберця 2 1/2 години. Додаємо гарбуз очищену і нарізану, і продовжуємо готування ще 30 хвилин. Готове м'ясо буде спадати з кістки.
    При бажанні, ви можете повторити цей рецепт, зробивши тушковані реберця в мультиварці. Просто обсмажте реберця використовуючи режим "Випічка", а потім перейдіть на "Гасіння" після додавання рідини. Виставте час 3 години, і не забудьте покласти гарбуз за півгодини до готовності страви.

    Баранячі реберця тушковані з овочами


    Інгредієнти:

  • рослинна олія;

  • баранячі реберця - 25 кг;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сухе червоне вино - 1 пляшка;

  • морква - 3 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • курячий бульйон - 3 1/2 л;

  • картопля - 6 шт.;

  • чебрець - 2 гілочки;

  • часник - 1 головка;

  • лавровий лист - 1 шт.


  • Приготування
    Реберця посипаємо сіллю і перцем, а потім кладемо обсмажуємо в сотейнику з рослинним маслом. Як тільки м'ясо стане золотистим, перекладаємо його на тарілку, а в жаровню заливаємо вино. Чекаємо, поки рідина випарується наполовину, додаємо моркву, селеру, нарізану ріпчасту цибулю і картоплю, а потім знову викладаємо реберця і заливаємо все бульйоном. Доводимо рідина в жаровні до кипіння, кладемо лавр, зубчики часнику, чебрець, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо все тушкуватися на 4 години.
    Тушковані реберця з ароматною підливою будуть готові, коли овочі будуть м'якими, а м'ясо буде легко сходити з кістки.

    Тушковані свинячі реберця з чорносливом


    Інгредієнти:

  • свинячі реберця - 15 кг;

  • рослинне масло - 5 ст. ложок;

  • сіль, перець - за смаком;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сушений чебрець - 2 ч. ложки;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 3 ст.;

  • червоне вино - 1 ст.;

  • картопля - 1 кг;
  • Тушковані реберця

  • чорнослив - 1 1/2 ст.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 210°С. В жаровні обсмажуємо реберця на рослинному маслі до золотистого кольору. Виймаємо м'ясо з вогню, а на його місце кладемо нарізану ріпчасту цибулю і смажимо його до прозорості. Додаємо до цибулі чебрець, нарізаний часник і борошно, через хвилину вливаємо вино і додаємо обсмажені ребра. Доводимо рідину до кипіння, а потім переміщуємо жаровню у духовку. Через 45 хвилин кладемо в жаровню кубики очищеного картоплі, чорнослив і тушкуємо все ще півгодини. Приправляємо страву сіллю і перцем за смаком.
    Готове м'ясо перед подаванням повинне постояти хвилин 15-20 під фольгою, після чого можна буде насолоджуватися його насиченим смаком і ароматом. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати баранячі реберця?
    Як приготувати баранячі реберця?
    Баранячі реберця - дуже смачна страва, яке завжди буде до місця. Хочете приготувати його до вечері? Немає нічого простіше, адже наші рецепти до ваших
    Баранячі реберця в духовці
    Баранячі реберця в духовці
    Коли хочеться приготувати щось особливе, як на зло забуваються всі рецепти. Тому ми вирішили дати підказку. Приготуйте баранячі реберця! Як це
    Яловичі реберця - рецепт
    Яловичі реберця - рецепт
    Яловичі реберця - не частий гість на столі. Але коли їх вдається дістати, то кожна господиня намагається приготувати щось неймовірне. Ось про таких
    Свинячі реберця на сковороді
    Свинячі реберця на сковороді
    Смажені реберця - смачне і ароматне блюдо, яке приготувати досить просто. До них можна подати відварна картопля або рис. Також вони відмінно
    Реберця з картоплею
    Реберця з картоплею
    Реберця, свинячі або яловичі, можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати, коптити на багатті. А до них краще всього подавати
    Яловичі реберця в мультиварці
    Яловичі реберця в мультиварці
    Любите смачні реберця? Значить дана стаття про приготуванні яловичих реберець в мультиварці вам згодиться і дуже сподобається. Рецепти прості,