Тушковані реберця
Так як саме по собі м'ясо на реберцях відрізняється деякою жорсткістю, приготувати його так, щоб воно тануло в роті можна лише з допомогою тривалого процесу гасіння при дуже невисоких температурах. М'ясо буде спадати з кістки і стане ароматним. Переконайтеся в цьому самі, випробувавши один з нижепредставленних рецептів.
Інгредієнти:
яловичі реберця - 3 кг;
сіль - 2 ч. ложки;
чорний перець - 1 ч. ложки;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
гарбуз - 15 кг;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
борошно - 1/3 ст.;
часник - 4 зубчики;
яловичий бульйон - 5 ст.;
бренді - 1/2 ст.;
сушена журавлина - 1/2 ст.;
тертий імбир - 1 ст. ложка;
цедра 1 апельсина.
Приготування
У жаровню наливаємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані і підсушені реберця до вираженої золотистої скоринки. Приправляємо їх сіллю і перцем під час смаження.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до м'якості протягом 3 хвилин. Додаємо до цибулі борошно і смажимо її ще хвилин 5. Тепер додаємо часник і заливаємо все бульйоном і бренді. Отриману підливу виливаємо на реберця в жаровні, додаємо імбир, цедру, журавлину і доводимо рідину до кипіння. Зменшуємо вогонь і тушкуємо реберця 2 1/2 години. Додаємо гарбуз очищену і нарізану, і продовжуємо готування ще 30 хвилин. Готове м'ясо буде спадати з кістки.
При бажанні, ви можете повторити цей рецепт, зробивши тушковані реберця в мультиварці. Просто обсмажте реберця використовуючи режим "Випічка", а потім перейдіть на "Гасіння" після додавання рідини. Виставте час 3 години, і не забудьте покласти гарбуз за півгодини до готовності страви.
Інгредієнти:
рослинна олія;
баранячі реберця - 25 кг;
сіль, перець - за смаком;
сухе червоне вино - 1 пляшка;
морква - 3 шт.;
селера - 1 стебло;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
курячий бульйон - 3 1/2 л;
картопля - 6 шт.;
чебрець - 2 гілочки;
часник - 1 головка;
лавровий лист - 1 шт.
Приготування
Реберця посипаємо сіллю і перцем, а потім кладемо обсмажуємо в сотейнику з рослинним маслом. Як тільки м'ясо стане золотистим, перекладаємо його на тарілку, а в жаровню заливаємо вино. Чекаємо, поки рідина випарується наполовину, додаємо моркву, селеру, нарізану ріпчасту цибулю і картоплю, а потім знову викладаємо реберця і заливаємо все бульйоном. Доводимо рідина в жаровні до кипіння, кладемо лавр, зубчики часнику, чебрець, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо все тушкуватися на 4 години.
Тушковані реберця з ароматною підливою будуть готові, коли овочі будуть м'якими, а м'ясо буде легко сходити з кістки.
Інгредієнти:
свинячі реберця - 15 кг;
рослинне масло - 5 ст. ложок;
сіль, перець - за смаком;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
сушений чебрець - 2 ч. ложки;
борошно - 3 ст. ложки;
курячий бульйон - 3 ст.;
червоне вино - 1 ст.;
картопля - 1 кг;
чорнослив - 1 1/2 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 210°С. В жаровні обсмажуємо реберця на рослинному маслі до золотистого кольору. Виймаємо м'ясо з вогню, а на його місце кладемо нарізану ріпчасту цибулю і смажимо його до прозорості. Додаємо до цибулі чебрець, нарізаний часник і борошно, через хвилину вливаємо вино і додаємо обсмажені ребра. Доводимо рідину до кипіння, а потім переміщуємо жаровню у духовку. Через 45 хвилин кладемо в жаровню кубики очищеного картоплі, чорнослив і тушкуємо все ще півгодини. Приправляємо страву сіллю і перцем за смаком.
Готове м'ясо перед подаванням повинне постояти хвилин 15-20 під фольгою, після чого можна буде насолоджуватися його насиченим смаком і ароматом. Приємного апетиту!
Тушковані яловичі реберця - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У жаровню наливаємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані і підсушені реберця до вираженої золотистої скоринки. Приправляємо їх сіллю і перцем під час смаження.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до м'якості протягом 3 хвилин. Додаємо до цибулі борошно і смажимо її ще хвилин 5. Тепер додаємо часник і заливаємо все бульйоном і бренді. Отриману підливу виливаємо на реберця в жаровні, додаємо імбир, цедру, журавлину і доводимо рідину до кипіння. Зменшуємо вогонь і тушкуємо реберця 2 1/2 години. Додаємо гарбуз очищену і нарізану, і продовжуємо готування ще 30 хвилин. Готове м'ясо буде спадати з кістки.
При бажанні, ви можете повторити цей рецепт, зробивши тушковані реберця в мультиварці. Просто обсмажте реберця використовуючи режим "Випічка", а потім перейдіть на "Гасіння" після додавання рідини. Виставте час 3 години, і не забудьте покласти гарбуз за півгодини до готовності страви.
Баранячі реберця тушковані з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Реберця посипаємо сіллю і перцем, а потім кладемо обсмажуємо в сотейнику з рослинним маслом. Як тільки м'ясо стане золотистим, перекладаємо його на тарілку, а в жаровню заливаємо вино. Чекаємо, поки рідина випарується наполовину, додаємо моркву, селеру, нарізану ріпчасту цибулю і картоплю, а потім знову викладаємо реберця і заливаємо все бульйоном. Доводимо рідина в жаровні до кипіння, кладемо лавр, зубчики часнику, чебрець, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо все тушкуватися на 4 години.
Тушковані реберця з ароматною підливою будуть готові, коли овочі будуть м'якими, а м'ясо буде легко сходити з кістки.
Тушковані свинячі реберця з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 210°С. В жаровні обсмажуємо реберця на рослинному маслі до золотистого кольору. Виймаємо м'ясо з вогню, а на його місце кладемо нарізану ріпчасту цибулю і смажимо його до прозорості. Додаємо до цибулі чебрець, нарізаний часник і борошно, через хвилину вливаємо вино і додаємо обсмажені ребра. Доводимо рідину до кипіння, а потім переміщуємо жаровню у духовку. Через 45 хвилин кладемо в жаровню кубики очищеного картоплі, чорнослив і тушкуємо все ще півгодини. Приправляємо страву сіллю і перцем за смаком.
Готове м'ясо перед подаванням повинне постояти хвилин 15-20 під фольгою, після чого можна буде насолоджуватися його насиченим смаком і ароматом. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати баранячі реберця?
Баранячі реберця - дуже смачна страва, яке завжди буде до місця. Хочете приготувати його до вечері? Немає нічого простіше, адже наші рецепти до ваших
Баранячі реберця в духовці
Коли хочеться приготувати щось особливе, як на зло забуваються всі рецепти. Тому ми вирішили дати підказку. Приготуйте баранячі реберця! Як це
Яловичі реберця - рецепт
Яловичі реберця - не частий гість на столі. Але коли їх вдається дістати, то кожна господиня намагається приготувати щось неймовірне. Ось про таких
Свинячі реберця на сковороді
Смажені реберця - смачне і ароматне блюдо, яке приготувати досить просто. До них можна подати відварна картопля або рис. Також вони відмінно
Реберця з картоплею
Реберця, свинячі або яловичі, можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати, коптити на багатті. А до них краще всього подавати
Яловичі реберця в мультиварці
Любите смачні реберця? Значить дана стаття про приготуванні яловичих реберець в мультиварці вам згодиться і дуже сподобається. Рецепти прості,