Так як саме по собі м'ясо на реберцях відрізняється деякою жорсткістю, приготувати його так, щоб воно тануло в роті можна лише з допомогою тривалого процесу гасіння при дуже невисоких температурах. М'ясо буде спадати з кістки і стане ароматним. Переконайтеся в цьому самі, випробувавши один з нижепредставленних рецептів.
Тушковані яловичі реберця - рецепт
Інгредієнти: яловичі реберця - 3 кг; сіль - 2 ч. ложки; чорний перець - 1 ч. ложки; рослинне масло - 3 ст. ложки; гарбуз - 15 кг; ріпчаста цибуля - 2 шт.; борошно - 1/3 ст.; часник - 4 зубчики; яловичий бульйон - 5 ст.; бренді - 1/2 ст.; сушена журавлина - 1/2 ст.; тертий імбир - 1 ст. ложка; цедра 1 апельсина. Приготування У жаровню наливаємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані і підсушені реберця до вираженої золотистої скоринки. Приправляємо їх сіллю і перцем під час смаження.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до м'якості протягом 3 хвилин. Додаємо до цибулі борошно і смажимо її ще хвилин 5. Тепер додаємо часник і заливаємо все бульйоном і бренді. Отриману підливу виливаємо на реберця в жаровні, додаємо імбир, цедру, журавлину і доводимо рідину до кипіння. Зменшуємо вогонь і тушкуємо реберця 2 1/2 години. Додаємо гарбуз очищену і нарізану, і продовжуємо готування ще 30 хвилин. Готове м'ясо буде спадати з кістки.
При бажанні, ви можете повторити цей рецепт, зробивши тушковані реберця в мультиварці. Просто обсмажте реберця використовуючи режим "Випічка", а потім перейдіть на "Гасіння" після додавання рідини. Виставте час 3 години, і не забудьте покласти гарбуз за півгодини до готовності страви.
Баранячі реберця тушковані з овочами
Інгредієнти: рослинна олія; баранячі реберця - 25 кг; сіль, перець - за смаком; сухе червоне вино - 1 пляшка; морква - 3 шт.; селера - 1 стебло; ріпчаста цибуля - 2 шт.; курячий бульйон - 3 1/2 л; картопля - 6 шт.; чебрець - 2 гілочки; часник - 1 головка; лавровий лист - 1 шт. Приготування Реберця посипаємо сіллю і перцем, а потім кладемо обсмажуємо в сотейнику з рослинним маслом. Як тільки м'ясо стане золотистим, перекладаємо його на тарілку, а в жаровню заливаємо вино. Чекаємо, поки рідина випарується наполовину, додаємо моркву, селеру, нарізану ріпчасту цибулю і картоплю, а потім знову викладаємо реберця і заливаємо все бульйоном. Доводимо рідина в жаровні до кипіння, кладемо лавр, зубчики часнику, чебрець, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо все тушкуватися на 4 години.
Тушковані реберця з ароматною підливою будуть готові, коли овочі будуть м'якими, а м'ясо буде легко сходити з кістки.
Тушковані свинячі реберця з чорносливом
Інгредієнти: свинячі реберця - 15 кг; рослинне масло - 5 ст. ложок; сіль, перець - за смаком; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; сушений чебрець - 2 ч. ложки; борошно - 3 ст. ложки; курячий бульйон - 3 ст.; червоне вино - 1 ст.; картопля - 1 кг; чорнослив - 1 1/2 ст. Приготування Духовку розігріваємо до 210°С. В жаровні обсмажуємо реберця на рослинному маслі до золотистого кольору. Виймаємо м'ясо з вогню, а на його місце кладемо нарізану ріпчасту цибулю і смажимо його до прозорості. Додаємо до цибулі чебрець, нарізаний часник і борошно, через хвилину вливаємо вино і додаємо обсмажені ребра. Доводимо рідину до кипіння, а потім переміщуємо жаровню у духовку. Через 45 хвилин кладемо в жаровню кубики очищеного картоплі, чорнослив і тушкуємо все ще півгодини. Приправляємо страву сіллю і перцем за смаком.
Готове м'ясо перед подаванням повинне постояти хвилин 15-20 під фольгою, після чого можна буде насолоджуватися його насиченим смаком і ароматом. Приємного апетиту!