Як приготувати баранячі реберця?
Страви з баранини широко поширені в азіатських країнах. Є безліч рецептів з використанням цього м'яса, взяти до наприклад, смажену баранину або тушковану баранину . А зараз ми вам розповімо, як приготувати готувати різні смачні страви з баранячих реберець.
Інгредієнти:
баранячі реберця - 1 кг;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
м'ясний бульйон - 200 мл;
петрушка - за смаком.
Суміш для натирання:
каррі, сушений базилік, мелена паприка, мелений часник.
Приготування
Ребра нарізаємо порційними шматочками і добре натираємо сумішшю спецій. У такому вигляді залишаємо м'ясо години на півтора, щоб воно добре просочилося. Після цього обсмажуємо ребра на сковороді до появи чорноти. Моркву і цибулю нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо на сковороді без масла також до появи чорноти. У каструлю з товстим дном вертикально викладаємо смажені баранячі реберця (щоб кісточки «стояли»), між ними вкладаємо смажену цибулю, моркву, зубчики часнику і гілочки петрушки. Додаємо в м'ясний бульйон спеції, якими ми натирали ребра, по смаку. Виливаємо його в каструлю, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо ребра близько півгодини в каструлі із закритою кришкою. Після чого перевіряємо готовність - якщо м'ясо легко відокремилася від кістки, значить, блюдо готове, якщо ж ні, то залиште його ще хвилин на 15-20.
Інгредієнти:
баранячі реберця - 1 кг;
солодкий перець - 3 шт.;
помідори (великі) - 3 шт.;
синенькі - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Баранячі реберця нарізаємо на шматочки шириною близько 3 див. Обсмажуємо їх близько 20 хвилин, до утворення рум'яної скоринки. Перець нарізаємо соломкою, баклажани кубиками. Додаємо овочі до ребришкам і обсмажуємо ще хвилини 3-4. Помідори також ріжемо кубиками, додаємо їх до решти продуктів, солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і готуємо під закритою кришкою на невеликому вогні близько півгодини, періодично помішуючи.
Інгредієнти:
баранячі реберця - 05 кг;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 1 кг;
помідори (великі) - 1 шт.;
солоні огірки - 200 г;
часник - 1 зубчик;
м'ясний бульйон - 1 склянка;
рослинне масло - 100 мл;
сіль, перець.
Приготування
Реберця нарізаємо шматочками, обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до утворення рум'яної скоринки. Цибулю дрібно кришимо, моркву ріжемо полукружками, огірки - соломкою. Спочатку до ребришкам додаємо цибулю і обсмажуємо до прозорості, потім викладаємо моркву, помішуючи, смажимо ще 5 хвилин, після чого додаємо огірки, перемішуємо, близько хвилини готуємо на сильному вогні, а потім газ робимо тихіше, сковороду накриваємо кришкою і готуємо страву ще хвилин 10. Очищену картоплю нарізаємо брусочками і обсмажуємо на окремій сковороді до рум'яної скоринки (до готовності доводити не потрібно).
Тепер викладаємо в жаровню картоплю, на нього зверху м'ясо, а потім кільця помідорів і перцю. Заливаємо бульйоном. Зверху посипаємо подрібненим часником, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 1 години.
Інгредієнти:
баранячі реберця - 700 г;
рослинне масло - 120 мл;
цибуля - 05 кг;
приправа для баранини, сіль, коріандр, зіра - за смаком.
Приготування
Спочатку казан прожарюємо на вогні, потім вливаємо олію і даємо йому добре нагрітися і акуратно опускаємо цілу цибулину. Коли вона добре обсмажилася, її можна вийняти шумівкою і викинути. У кипляче масло так само акуратно опускаємо баранячі реберця, і, помішуючи, даємо їм обсмажитися з усіх сторін - це станеться дуже швидко. Тепер прийшов час додавати спеції - зіру, коріандр, сіль, можна також додати готову приправу для баранини. Після цього додаємо цибулю, нарізану півкільцями. Вогонь зменшуємо, а казан щільно закриваємо кришкою і готуємо страву близько години. Потім відкриваємо кришку, вогонь знову робимо сильним і перемішуємо цибулю з реберцями. Якщо потрібно, то досолює за смаком. Готуємо в такому режимі хвилини 3-4 - зайва рідина повинна піти, а та, що залишилася, загуснути. Ну ось і все, баранячі реберця в казані готові. Перед подачею до столу можна посипати їх подрібненою зеленню.
Смажені баранячі реберця - рецепт
Інгредієнти:
Суміш для натирання:
Приготування
Ребра нарізаємо порційними шматочками і добре натираємо сумішшю спецій. У такому вигляді залишаємо м'ясо години на півтора, щоб воно добре просочилося. Після цього обсмажуємо ребра на сковороді до появи чорноти. Моркву і цибулю нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо на сковороді без масла також до появи чорноти. У каструлю з товстим дном вертикально викладаємо смажені баранячі реберця (щоб кісточки «стояли»), між ними вкладаємо смажену цибулю, моркву, зубчики часнику і гілочки петрушки. Додаємо в м'ясний бульйон спеції, якими ми натирали ребра, по смаку. Виливаємо його в каструлю, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо ребра близько півгодини в каструлі із закритою кришкою. Після чого перевіряємо готовність - якщо м'ясо легко відокремилася від кістки, значить, блюдо готове, якщо ж ні, то залиште його ще хвилин на 15-20.
Рагу з баранячих реберець
Інгредієнти:
Приготування
Баранячі реберця нарізаємо на шматочки шириною близько 3 див. Обсмажуємо їх близько 20 хвилин, до утворення рум'яної скоринки. Перець нарізаємо соломкою, баклажани кубиками. Додаємо овочі до ребришкам і обсмажуємо ще хвилини 3-4. Помідори також ріжемо кубиками, додаємо їх до решти продуктів, солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і готуємо під закритою кришкою на невеликому вогні близько півгодини, періодично помішуючи.
Печеня з баранячих реберець
Інгредієнти:
Приготування
Реберця нарізаємо шматочками, обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до утворення рум'яної скоринки. Цибулю дрібно кришимо, моркву ріжемо полукружками, огірки - соломкою. Спочатку до ребришкам додаємо цибулю і обсмажуємо до прозорості, потім викладаємо моркву, помішуючи, смажимо ще 5 хвилин, після чого додаємо огірки, перемішуємо, близько хвилини готуємо на сильному вогні, а потім газ робимо тихіше, сковороду накриваємо кришкою і готуємо страву ще хвилин 10. Очищену картоплю нарізаємо брусочками і обсмажуємо на окремій сковороді до рум'яної скоринки (до готовності доводити не потрібно).
Тепер викладаємо в жаровню картоплю, на нього зверху м'ясо, а потім кільця помідорів і перцю. Заливаємо бульйоном. Зверху посипаємо подрібненим часником, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 1 години.
Як приготувати баранячі ребра в казані?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку казан прожарюємо на вогні, потім вливаємо олію і даємо йому добре нагрітися і акуратно опускаємо цілу цибулину. Коли вона добре обсмажилася, її можна вийняти шумівкою і викинути. У кипляче масло так само акуратно опускаємо баранячі реберця, і, помішуючи, даємо їм обсмажитися з усіх сторін - це станеться дуже швидко. Тепер прийшов час додавати спеції - зіру, коріандр, сіль, можна також додати готову приправу для баранини. Після цього додаємо цибулю, нарізану півкільцями. Вогонь зменшуємо, а казан щільно закриваємо кришкою і готуємо страву близько години. Потім відкриваємо кришку, вогонь знову робимо сильним і перемішуємо цибулю з реберцями. Якщо потрібно, то досолює за смаком. Готуємо в такому режимі хвилини 3-4 - зайва рідина повинна піти, а та, що залишилася, загуснути. Ну ось і все, баранячі реберця в казані готові. Перед подачею до столу можна посипати їх подрібненою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована картопля з реберцями
Хто ж з нас не любить картоплю в різних варіаціях: відварну, смажену, запечену, пюре. Сьогодні ми вам пропонуємо кілька цікавих рецептів створення
Реберця з овочами
Із свинячих, телячих, баранячих реберець можна готувати смачні і цікаві страви. Розповімо, як тушкувати реберця з різними овочами. Читаємо наші нові
Баранячі реберця в духовці
Коли хочеться приготувати щось особливе, як на зло забуваються всі рецепти. Тому ми вирішили дати підказку. Приготуйте баранячі реберця! Як це
Реберця з картоплею
Реберця, свинячі або яловичі, можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати, коптити на багатті. А до них краще всього подавати
Тушковані реберця
М'ясо на реберцях - справжні ласощі для гурманів! Особливо, якщо реберця з м'ясом правильно приготувати, щоб м'ясо тануло в роті. Ми відкриємо вам
Страви з реберець
Напевно, кожен знає не один спосіб приготування реберець, адже страви з них виходять дійсно поживними та смачними! Готувати реберця можна як до