Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована картопля з реберцями

Тушкована картопля з реберцями

21-03-2015, 20:49
9 211
Тушкована картопля з реберцями
Коли на вулиці холоднішає, підвищується потреба організму в енергії, в цей час хоча б іноді треба готувати ситні і щільні страви, наприклад, такі як баранячі, телячі або свинячі реберця , тушковані з картоплею. Зрозуміло, слід враховувати, що баранина готується довше свинини, а яловичина - ще довше, тому краще вибирати молоде м'ясо.

Тушкована картопля з реберцями


Інгредієнти:

  • реберця (свинячі, телячі або баранячі) - 08-1 кг;

  • томат-паста - 2 ст. ложки;

  • морква - 1-2 шт.;

  • картопля - 8 шт. середнього розміру;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • зелень (петрушка, кріп);

  • сіль;

  • перець чорний мелений та інші сухі спеції.


  • Приготування
    Нарубим реберця невеликими шматочками, зручними для їжі, і обсмажимо в глибокій сковороді до коричнево-золотистого відтінку. Можна використовувати рослинну олію або тваринний жир (його не повинно бути мало). Кладемо поросяти, ягняти цибулю і моркву. Коли цибуля почне золотитися, додаємо води і тушкуємо під кришкою майже до готовності м'яса, при необхідності підливаючи води і періодично помішуючи.
    Коли м'ясо майже готове, кладемо картоплю, нарізану скибочками, вливаємо трохи води і тушкуємо до готовності. Хвилин за 5 до закінчення процесу додаємо томат-пасту (за бажанням). Приправляємо подрібненою зеленню і часником.
    Можна приготувати тушковану картоплю з копченими реберцями. В цьому випадку час приготування значно скоротитися і блюдо придбає характерний присмак копченого м'яса. Готується легко і просто, чудово підійде для чоловічої дружній посиденьки з домашнім пивом .

    Тушкована картопля з копченими реберцями


    Інгредієнти:

  • копчені свинячі ребра - близько 600 г;

  • цибуля - 1-2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 6-8 шт.;

  • зелень різна;

  • часник і сухі спеції.


  • Ще знадобиться казан або товстостінний сотейник і трохи води.
    Приготування
    Наріжемо очищену картоплю дрібно, заллємо водою, щоб видалити надлишки крохмалю. Подрібнені цибулю і моркву пасеруємо на шматочку жиру від реберець в казані.
    Тушкована картопля з реберцями

    Нарубим готові копчені реберця невеликими шматочками і закладемо в казан з пассеровкой. Заллємо холодною питною водою так, щоб вода тільки покривала ребра. Варимо на середньому вогні протягом 10 хвилин.
    Відкинемо картоплю на друшляк і, коли вода стече, додаємо в казан. Доводимо до готовності. Приправляємо сухими спеціями за смаком і подрібненим часником. Подаємо до столу і посипаємо подрібненою зеленню. До такої страви добре подати кухоль свіжого холодного пива і овочеві соління. Білий свіжий хліб не подавайте, краще кренделі або домашні житні сухарики.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Реберця з овочами
    Реберця з овочами
    Із свинячих, телячих, баранячих реберець можна готувати смачні і цікаві страви. Розповімо, як тушкувати реберця з різними овочами. Читаємо наші нові
    Картопля з реберцями - рецепт
    Картопля з реберцями - рецепт
    Картопля з реберцями - досить просте у приготуванні страва. Але, незважаючи на свою примітивність, воно виходить дуже смачним і ароматним. Давайте
    Як приготувати баранячі реберця?
    Як приготувати баранячі реберця?
    Баранячі реберця - дуже смачна страва, яке завжди буде до місця. Хочете приготувати його до вечері? Немає нічого простіше, адже наші рецепти до ваших
    Реберця з картоплею
    Реберця з картоплею
    Реберця, свинячі або яловичі, можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати, коптити на багатті. А до них краще всього подавати
    Страви з реберець
    Страви з реберець
    Напевно, кожен знає не один спосіб приготування реберець, адже страви з них виходять дійсно поживними та смачними! Готувати реберця можна як до
    Тушкована капуста з реберцями
    Тушкована капуста з реберцями
    Капуста, тушкована з реберцями - чудове повсякденна страва. Та варіантів його приготування може бути досить багато. Можна використовувати свіжу,