Тушкована картопля з реберцями
Коли на вулиці холоднішає, підвищується потреба організму в енергії, в цей час хоча б іноді треба готувати ситні і щільні страви, наприклад, такі як баранячі, телячі або свинячі реберця , тушковані з картоплею. Зрозуміло, слід враховувати, що баранина готується довше свинини, а яловичина - ще довше, тому краще вибирати молоде м'ясо.
Інгредієнти:
реберця (свинячі, телячі або баранячі) - 08-1 кг;
томат-паста - 2 ст. ложки;
морква - 1-2 шт.;
картопля - 8 шт. середнього розміру;
часник - 2 зубчики;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
зелень (петрушка, кріп);
сіль;
перець чорний мелений та інші сухі спеції.
Приготування
Нарубим реберця невеликими шматочками, зручними для їжі, і обсмажимо в глибокій сковороді до коричнево-золотистого відтінку. Можна використовувати рослинну олію або тваринний жир (його не повинно бути мало). Кладемо поросяти, ягняти цибулю і моркву. Коли цибуля почне золотитися, додаємо води і тушкуємо під кришкою майже до готовності м'яса, при необхідності підливаючи води і періодично помішуючи.
Коли м'ясо майже готове, кладемо картоплю, нарізану скибочками, вливаємо трохи води і тушкуємо до готовності. Хвилин за 5 до закінчення процесу додаємо томат-пасту (за бажанням). Приправляємо подрібненою зеленню і часником.
Можна приготувати тушковану картоплю з копченими реберцями. В цьому випадку час приготування значно скоротитися і блюдо придбає характерний присмак копченого м'яса. Готується легко і просто, чудово підійде для чоловічої дружній посиденьки з домашнім пивом .
Інгредієнти:
копчені свинячі ребра - близько 600 г;
цибуля - 1-2 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 6-8 шт.;
зелень різна;
часник і сухі спеції.
Ще знадобиться казан або товстостінний сотейник і трохи води.
Приготування
Наріжемо очищену картоплю дрібно, заллємо водою, щоб видалити надлишки крохмалю. Подрібнені цибулю і моркву пасеруємо на шматочку жиру від реберець в казані.
Нарубим готові копчені реберця невеликими шматочками і закладемо в казан з пассеровкой. Заллємо холодною питною водою так, щоб вода тільки покривала ребра. Варимо на середньому вогні протягом 10 хвилин.
Відкинемо картоплю на друшляк і, коли вода стече, додаємо в казан. Доводимо до готовності. Приправляємо сухими спеціями за смаком і подрібненим часником. Подаємо до столу і посипаємо подрібненою зеленню. До такої страви добре подати кухоль свіжого холодного пива і овочеві соління. Білий свіжий хліб не подавайте, краще кренделі або домашні житні сухарики.
Тушкована картопля з реберцями
Інгредієнти:
Приготування
Нарубим реберця невеликими шматочками, зручними для їжі, і обсмажимо в глибокій сковороді до коричнево-золотистого відтінку. Можна використовувати рослинну олію або тваринний жир (його не повинно бути мало). Кладемо поросяти, ягняти цибулю і моркву. Коли цибуля почне золотитися, додаємо води і тушкуємо під кришкою майже до готовності м'яса, при необхідності підливаючи води і періодично помішуючи.
Коли м'ясо майже готове, кладемо картоплю, нарізану скибочками, вливаємо трохи води і тушкуємо до готовності. Хвилин за 5 до закінчення процесу додаємо томат-пасту (за бажанням). Приправляємо подрібненою зеленню і часником.
Можна приготувати тушковану картоплю з копченими реберцями. В цьому випадку час приготування значно скоротитися і блюдо придбає характерний присмак копченого м'яса. Готується легко і просто, чудово підійде для чоловічої дружній посиденьки з домашнім пивом .
Тушкована картопля з копченими реберцями
Інгредієнти:
Ще знадобиться казан або товстостінний сотейник і трохи води.
Приготування
Наріжемо очищену картоплю дрібно, заллємо водою, щоб видалити надлишки крохмалю. Подрібнені цибулю і моркву пасеруємо на шматочку жиру від реберець в казані.
Нарубим готові копчені реберця невеликими шматочками і закладемо в казан з пассеровкой. Заллємо холодною питною водою так, щоб вода тільки покривала ребра. Варимо на середньому вогні протягом 10 хвилин.
Відкинемо картоплю на друшляк і, коли вода стече, додаємо в казан. Доводимо до готовності. Приправляємо сухими спеціями за смаком і подрібненим часником. Подаємо до столу і посипаємо подрібненою зеленню. До такої страви добре подати кухоль свіжого холодного пива і овочеві соління. Білий свіжий хліб не подавайте, краще кренделі або домашні житні сухарики.
Рекомендуємо добрі рецепти
Реберця з овочами
Із свинячих, телячих, баранячих реберець можна готувати смачні і цікаві страви. Розповімо, як тушкувати реберця з різними овочами. Читаємо наші нові
Картопля з реберцями - рецепт
Картопля з реберцями - досить просте у приготуванні страва. Але, незважаючи на свою примітивність, воно виходить дуже смачним і ароматним. Давайте
Як приготувати баранячі реберця?
Баранячі реберця - дуже смачна страва, яке завжди буде до місця. Хочете приготувати його до вечері? Немає нічого простіше, адже наші рецепти до ваших
Реберця з картоплею
Реберця, свинячі або яловичі, можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати, коптити на багатті. А до них краще всього подавати
Страви з реберець
Напевно, кожен знає не один спосіб приготування реберець, адже страви з них виходять дійсно поживними та смачними! Готувати реберця можна як до
Тушкована капуста з реберцями
Капуста, тушкована з реберцями - чудове повсякденна страва. Та варіантів його приготування може бути досить багато. Можна використовувати свіжу,