Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Реберця з картоплею

Реберця з картоплею

19-03-2015, 08:47
2 899
Реберця з картоплею
Свинячі або яловичі реберця - це виключно смачне і досить доступне блюдо. Готувати ребра можна різними способами, вони добре тушкуються і запікаються, коптяться і смажаться на багатті, головне в приготуванні - це час, його має бути багато, щоб м'ясо на кості вийшло по-справжньому ніжним і ароматним. Ідеальний гарнір до ребер - картопля, тому саме з нею ми і будемо готувати.

Рецепт свинячих реберець з картоплею


Інгредієнти:
Для реберець:

  • сіль - 2 ст.;

  • коричневий цукор - 2 1/3 ст.;

  • часник - 10 зубчиків;

  • розмарин - 5 гілочок;

  • свинячі реберця - 2 кг;

  • бульби картоплі - 1 кг;

  • масло оливи - 40 мл;

  • вино сухе біле - 150 мл.


  • Для часниковою обтирки:

  • часник - 10 зубчиків;

  • розмарин - 1 1/2 ст. ложки;

  • перець чорний мелений - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати реберця з картоплею, самі ребра слід замаринувати. Для цього розводимо сіль і цукор в півтора літрах теплої води. Додаємо в розчин нарізаний часник і гілочки розмарину, а потім заливаємо холодну воду. Кладемо ребра в сольовий маринад і залишаємо на період близько 3 годин, після чого ретельно промиваємо й обсушуємо.
    Обсмажуємо ребра на сковороді близько 8 хвилин. Що залишився на сковороді жир зливаємо, на його місце вливаємо вино і випариваем його близько хвилини. Щоб часниковий смак був більш вираженим, розтираємо часник з перцем, розмарином, оливковою олією і сіллю.
    Тепер зрізаємо м'ясо з ребер так, щоб воно відкрилося як книга, тобто не до кінця. Зріз натираємо половиною часниковою суміші, накриваємо шаром м'яса і розподіляємо часник поверх. Пов'язуємо ребра шпагатом і викладаємо на деко, поверх скибочок картоплі, приправлених і политих оливковою олією. Ставимо страву в духовку, розігріту до 170 градусів на 60-70 хвилин. За півгодини до готовності, поливаємо м'ясо випаренним вином.

    Рецепт баранячих реберець з картоплею


    Інгредієнти:

  • баранячі реберця - 15 кг;

  • часник сушений - 2 ч. ложки;

  • мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки;

  • орегано - 2 ч. ложки;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • лимони - 2 шт.;

  • картопля - 500 р.


  • Приготування
    Баранячі ребра натираємо сумішшю часнику, перцю, орегано і солі. Сковороду присмачую невеликою кількістю масла і добре розжарюємо. На розігрітій поверхні смажимо ребра з обох боків до рум'яної скоринки. В кінці готування поливаємо м'ясо лимонним соком.
    Картоплю нарізаємо часточками, приправляємо, а потім запікаємо в розігрітій духовці до повної готовності і інтенсивного золотистого кольору.

    Тушковані яловичі реберця з картоплею в казані


    Якщо ви не знаєте, як покласти реберця з картоплею, то вибирайте рецепти в казані. Завдяки довгому гасіння саме в цьому посуді, ребра просто тануть у роті.
    Інгредієнти:

  • борошно - 1/2 ст.;

  • паприка - 2 ст. ложки;

  • ребра - 2 кг;

  • морква - 2 шт.;

  • бекон - 4 скибочки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • пиво - 500 мл;

  • томати у власному соку - 600 г;

  • картопля - 1 кг.


  • Приготування
    Обсмажуємо скибочки бекону в розігрітому казані, щоб витопити весь
    Реберця з картоплею
    жир. Золотисті скибочки викладаємо на серветку, а на жирі обсмажуємо нарізані реберця до золотистого кольору з обох сторін, попередньо обсипав їх сумішшю борошна, паприки, солі і перцю. Як тільки ребра підрум'яняться, прибираємо їх на тарілку, а на їх місце кладемо подрібнену ріпчасту цибулю та моркву.
    Коли цибуля стане прозорою, повертаємо назад ребра, бекон, заливаємо все пивом і кладемо томати у власному соку . Тушкуємо все 2 години, потім додаємо скибочки картоплі і продовжуємо готування до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Перед подачею приправляємо блюдо сумішшю солі з перцем, виходячи з власних уподобань.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинячі реберця барбекю
    Свинячі реберця барбекю
    Свинячі реберця барбекю - одне з найпопулярніших страв, які готуються на природі. Деякі люди знають справжній рецепт цієї страви, а тому ми вирішили
    Свинячі реберця в духовці - рецепт
    Свинячі реберця в духовці - рецепт
    Свинячі реберця - шикарне блюдо, яке оцінить кожен чоловік. Їх можна готувати разом, виставивши як корону і поклавши всередину начинку, а можна
    Баранячі реберця в духовці
    Баранячі реберця в духовці
    Коли хочеться приготувати щось особливе, як на зло забуваються всі рецепти. Тому ми вирішили дати підказку. Приготуйте баранячі реберця! Як це
    Свинячі реберця на сковороді
    Свинячі реберця на сковороді
    Смажені реберця - смачне і ароматне блюдо, яке приготувати досить просто. До них можна подати відварна картопля або рис. Також вони відмінно
    Тушковані реберця
    Тушковані реберця
    М'ясо на реберцях - справжні ласощі для гурманів! Особливо, якщо реберця з м'ясом правильно приготувати, щоб м'ясо тануло в роті. Ми відкриємо вам
    Свинячі реберця в мультиварці
    Свинячі реберця в мультиварці
    Свинячі реберця - це смачний субпродукт, який можна готувати різними способами: варити, смажити, тушкувати і запікати. І сьогодні ми поділимося з