Свинячі або яловичі реберця - це виключно смачне і досить доступне блюдо. Готувати ребра можна різними способами, вони добре тушкуються і запікаються, коптяться і смажаться на багатті, головне в приготуванні - це час, його має бути багато, щоб м'ясо на кості вийшло по-справжньому ніжним і ароматним. Ідеальний гарнір до ребер - картопля, тому саме з нею ми і будемо готувати.
Рецепт свинячих реберець з картоплею
Інгредієнти: Для реберець:
сіль - 2 ст.; коричневий цукор - 2 1/3 ст.; часник - 10 зубчиків; розмарин - 5 гілочок; свинячі реберця - 2 кг; бульби картоплі - 1 кг; масло оливи - 40 мл; вино сухе біле - 150 мл. Для часниковою обтирки:
часник - 10 зубчиків; розмарин - 1 1/2 ст. ложки; перець чорний мелений - 1 ч. ложка; оливкова олія - 1 ст. ложка. Приготування Перед тим, як приготувати реберця з картоплею, самі ребра слід замаринувати. Для цього розводимо сіль і цукор в півтора літрах теплої води. Додаємо в розчин нарізаний часник і гілочки розмарину, а потім заливаємо холодну воду. Кладемо ребра в сольовий маринад і залишаємо на період близько 3 годин, після чого ретельно промиваємо й обсушуємо.
Обсмажуємо ребра на сковороді близько 8 хвилин. Що залишився на сковороді жир зливаємо, на його місце вливаємо вино і випариваем його близько хвилини. Щоб часниковий смак був більш вираженим, розтираємо часник з перцем, розмарином, оливковою олією і сіллю.
Тепер зрізаємо м'ясо з ребер так, щоб воно відкрилося як книга, тобто не до кінця. Зріз натираємо половиною часниковою суміші, накриваємо шаром м'яса і розподіляємо часник поверх. Пов'язуємо ребра шпагатом і викладаємо на деко, поверх скибочок картоплі, приправлених і политих оливковою олією. Ставимо страву в духовку, розігріту до 170 градусів на 60-70 хвилин. За півгодини до готовності, поливаємо м'ясо випаренним вином.
Рецепт баранячих реберець з картоплею
Інгредієнти: баранячі реберця - 15 кг; часник сушений - 2 ч. ложки; мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки; орегано - 2 ч. ложки; оливкова олія - 45 мл; лимони - 2 шт.; картопля - 500 р. Приготування Баранячі ребра натираємо сумішшю часнику, перцю, орегано і солі. Сковороду присмачую невеликою кількістю масла і добре розжарюємо. На розігрітій поверхні смажимо ребра з обох боків до рум'яної скоринки. В кінці готування поливаємо м'ясо лимонним соком.
Картоплю нарізаємо часточками, приправляємо, а потім запікаємо в розігрітій духовці до повної готовності і інтенсивного золотистого кольору.
Тушковані яловичі реберця з картоплею в казані
Якщо ви не знаєте, як покласти реберця з картоплею, то вибирайте рецепти в казані. Завдяки довгому гасіння саме в цьому посуді, ребра просто тануть у роті.
Інгредієнти: борошно - 1/2 ст.; паприка - 2 ст. ложки; ребра - 2 кг; морква - 2 шт.; бекон - 4 скибочки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часникові зубчики - 4 шт.; пиво - 500 мл; томати у власному соку - 600 г; картопля - 1 кг. Приготування Обсмажуємо скибочки бекону в розігрітому казані, щоб витопити весь
жир. Золотисті скибочки викладаємо на серветку, а на жирі обсмажуємо нарізані реберця до золотистого кольору з обох сторін, попередньо обсипав їх сумішшю борошна, паприки, солі і перцю. Як тільки ребра підрум'яняться, прибираємо їх на тарілку, а на їх місце кладемо подрібнену ріпчасту цибулю та моркву.
Коли цибуля стане прозорою, повертаємо назад ребра, бекон, заливаємо все пивом і кладемо томати у власному соку . Тушкуємо все 2 години, потім додаємо скибочки картоплі і продовжуємо готування до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Перед подачею приправляємо блюдо сумішшю солі з перцем, виходячи з власних уподобань.