Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинячі реберця барбекю

Свинячі реберця барбекю

21-03-2015, 21:29
2 322
Свинячі реберця барбекю
Напередодні прийдешніх весняних потеплінь так хочеться побалувати себе стравами, приготованими на грилі. Ну а який рецепт є найбільш класичних для цього нехитрого кулінарного помічника? Звичайно ж реберця, при чому в основному свинячі. Відязикатися від такого задоволення не під силу нікому, адже ароматна і блискуча скоринка додатково до легкого аромату серпанок перетворює свинячі реберця в соусі барбекю в блюдо ресторанного класу.

Свинячі реберця барбекю - рецепт


Інгредієнти:

  • свинячі реберця - 2 кг;

  • чорний перець - 1 ч. ложка;

  • часник - 5 зубчиків;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка;

  • рослинна олія - 50 мл


  • Для глазурі:

  • мед - 2 ст. ложки;

  • темне пиво - 150 мл;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • соус «Табаско» - 5-6 крапель;

  • соус «Барбекю» - 1 ст.


  • Приготування
    Пласт свинячих ребер ретельно миємо та очищаємо. Намагаємося видалити з поверхні всі надлишки м'яса для того, щоб ребра залишилися рівномірними по товщині і, отже, одночасно приготувалися по всіх поверхні.
    Далі реберну пластину перевертаємо і видаляємо білу плівку з поверхні. Покриваємо м'ясо сумішшю для маринування, яка складається з солі, перцю, меленої перуки, коріандру і роздавленого часнику, змішаних і розлучених рослинним маслом. Перед тим, як викладати маринованих ребра на мангал, на вогонь кладуть вимочені тріски,
    Свинячі реберця барбекю
    який нададуть необхідний для копчення аромат. Розкладаємо ребра на решітці мангала і коптимо з обох сторін по 15 хвилин.
    Поки ребра коптяться - готуємо глазур: у основу з соусом «Барбекю», соусу «Табаско» і пива додаємо гірчицю, гарненько все перемішуємо і наносимо пензлем на вже підкопчені ребра. Процедуру глазурування повторюємо 2-3 рази з перервами в 3-5 хвилин, з обох сторін. Готові свинячі реберця барбекю сервірують на великому блюді або дерев'яній дошці і подають зі свіжими овочами до склянці соку або келиху пива. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля з реберцями - рецепт
    Картопля з реберцями - рецепт
    Картопля з реберцями - досить просте у приготуванні страва. Але, незважаючи на свою примітивність, воно виходить дуже смачним і ароматним. Давайте
    Свинячі реберця в духовці - рецепт
    Свинячі реберця в духовці - рецепт
    Свинячі реберця - шикарне блюдо, яке оцінить кожен чоловік. Їх можна готувати разом, виставивши як корону і поклавши всередину начинку, а можна
    Свинячі реберця на сковороді
    Свинячі реберця на сковороді
    Смажені реберця - смачне і ароматне блюдо, яке приготувати досить просто. До них можна подати відварна картопля або рис. Також вони відмінно
    Реберця з картоплею
    Реберця з картоплею
    Реберця, свинячі або яловичі, можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати, коптити на багатті. А до них краще всього подавати
    Свинячі вушка рецепт
    Свинячі вушка рецепт
    Свинячі вушка, рівно, як і знаменита маринований морква, - це страви корейської кухні, яке швидко знайшло шанувальників у нашій країні. Готувати
    Свинячі реберця в мультиварці
    Свинячі реберця в мультиварці
    Свинячі реберця - це смачний субпродукт, який можна готувати різними способами: варити, смажити, тушкувати і запікати. І сьогодні ми поділимося з