Напередодні прийдешніх весняних потеплінь так хочеться побалувати себе стравами, приготованими на грилі. Ну а який рецепт є найбільш класичних для цього нехитрого кулінарного помічника? Звичайно ж реберця, при чому в основному свинячі. Відязикатися від такого задоволення не під силу нікому, адже ароматна і блискуча скоринка додатково до легкого аромату серпанок перетворює свинячі реберця в соусі барбекю в блюдо ресторанного класу.
Свинячі реберця барбекю - рецепт
Інгредієнти: свинячі реберця - 2 кг; чорний перець - 1 ч. ложка; часник - 5 зубчиків; сіль - 2 ч. ложки; паприка - 1 ст. ложка; мелений коріандр - 1 ч. ложка; рослинна олія - 50 мл Для глазурі:
мед - 2 ст. ложки; темне пиво - 150 мл; гірчиця - 1 ст. ложка; соус «Табаско» - 5-6 крапель; соус «Барбекю» - 1 ст. Приготування Пласт свинячих ребер ретельно миємо та очищаємо. Намагаємося видалити з поверхні всі надлишки м'яса для того, щоб ребра залишилися рівномірними по товщині і, отже, одночасно приготувалися по всіх поверхні.
Далі реберну пластину перевертаємо і видаляємо білу плівку з поверхні. Покриваємо м'ясо сумішшю для маринування, яка складається з солі, перцю, меленої перуки, коріандру і роздавленого часнику, змішаних і розлучених рослинним маслом. Перед тим, як викладати маринованих ребра на мангал, на вогонь кладуть вимочені тріски,
який нададуть необхідний для копчення аромат. Розкладаємо ребра на решітці мангала і коптимо з обох сторін по 15 хвилин.
Поки ребра коптяться - готуємо глазур: у основу з соусом «Барбекю», соусу «Табаско» і пива додаємо гірчицю, гарненько все перемішуємо і наносимо пензлем на вже підкопчені ребра. Процедуру глазурування повторюємо 2-3 рази з перервами в 3-5 хвилин, з обох сторін. Готові свинячі реберця барбекю сервірують на великому блюді або дерев'яній дошці і подають зі свіжими овочами до склянці соку або келиху пива. Приємного апетиту!