Страви з баранини широко поширені в азіатських країнах. Є безліч рецептів з використанням цього м'яса, взяти до наприклад, смажену баранину або тушковану баранину . А зараз ми вам розповімо, як приготувати готувати різні смачні страви з баранячих реберець.
Смажені баранячі реберця - рецепт
Інгредієнти: баранячі реберця - 1 кг; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; м'ясний бульйон - 200 мл; петрушка - за смаком. Суміш для натирання:
каррі, сушений базилік, мелена паприка, мелений часник. Приготування Ребра нарізаємо порційними шматочками і добре натираємо сумішшю спецій. У такому вигляді залишаємо м'ясо години на півтора, щоб воно добре просочилося. Після цього обсмажуємо ребра на сковороді до появи чорноти. Моркву і цибулю нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо на сковороді без масла також до появи чорноти. У каструлю з товстим дном вертикально викладаємо смажені баранячі реберця (щоб кісточки «стояли»), між ними вкладаємо смажену цибулю, моркву, зубчики часнику і гілочки петрушки. Додаємо в м'ясний бульйон спеції, якими ми натирали ребра, по смаку. Виливаємо його в каструлю, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо ребра близько півгодини в каструлі із закритою кришкою. Після чого перевіряємо готовність - якщо м'ясо легко відокремилася від кістки, значить, блюдо готове, якщо ж ні, то залиште його ще хвилин на 15-20.
Рагу з баранячих реберець
Інгредієнти: баранячі реберця - 1 кг; солодкий перець - 3 шт.; помідори (великі) - 3 шт.; синенькі - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Баранячі реберця нарізаємо на шматочки шириною близько 3 див. Обсмажуємо їх близько 20 хвилин, до утворення рум'яної скоринки. Перець нарізаємо соломкою, баклажани кубиками. Додаємо овочі до ребришкам і обсмажуємо ще хвилини 3-4. Помідори також ріжемо кубиками, додаємо їх до решти продуктів, солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і готуємо під закритою кришкою на невеликому вогні близько півгодини, періодично помішуючи.
Печеня з баранячих реберець
Інгредієнти: баранячі реберця - 05 кг; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 1 кг; помідори (великі) - 1 шт.; солоні огірки - 200 г; часник - 1 зубчик; м'ясний бульйон - 1 склянка; рослинне масло - 100 мл; сіль, перець. Приготування Реберця нарізаємо шматочками, обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до утворення рум'яної скоринки. Цибулю дрібно кришимо, моркву ріжемо полукружками, огірки - соломкою. Спочатку до ребришкам додаємо цибулю і обсмажуємо до прозорості, потім викладаємо моркву, помішуючи, смажимо ще 5 хвилин, після чого додаємо огірки, перемішуємо, близько хвилини готуємо на сильному вогні, а потім газ робимо тихіше, сковороду накриваємо кришкою і готуємо страву ще хвилин 10. Очищену картоплю нарізаємо брусочками і обсмажуємо на окремій сковороді до рум'яної скоринки (до готовності доводити не потрібно).
Тепер викладаємо в жаровню картоплю, на нього зверху м'ясо, а потім кільця помідорів і перцю. Заливаємо бульйоном. Зверху посипаємо подрібненим часником, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 1 години.
Як приготувати баранячі ребра в казані?
Інгредієнти: баранячі реберця - 700 г; рослинне масло - 120 мл; цибуля - 05 кг; приправа для баранини, сіль, коріандр, зіра - за смаком. Приготування Спочатку казан прожарюємо на вогні, потім вливаємо олію і даємо йому добре нагрітися і акуратно опускаємо цілу цибулину. Коли вона добре обсмажилася, її можна вийняти шумівкою і викинути. У кипляче масло так само акуратно опускаємо баранячі реберця, і, помішуючи, даємо їм обсмажитися з усіх сторін -
це станеться дуже швидко. Тепер прийшов час додавати спеції - зіру, коріандр, сіль, можна також додати готову приправу для баранини. Після цього додаємо цибулю, нарізану півкільцями. Вогонь зменшуємо, а казан щільно закриваємо кришкою і готуємо страву близько години. Потім відкриваємо кришку, вогонь знову робимо сильним і перемішуємо цибулю з реберцями. Якщо потрібно, то досолює за смаком. Готуємо в такому режимі хвилини 3-4 - зайва рідина повинна піти, а та, що залишилася, загуснути. Ну ось і все, баранячі реберця в казані готові. Перед подачею до столу можна посипати їх подрібненою зеленню.