З тих пір, як людина вперше скуштував вина і познайомився з неймовірним світом спецій, цей тандем дав початок розвитку нової кулінарної епосі, де скромні страви на каменях і багатті були замінені ароматними стравами, приготованими різними способами.
Свинина, тушкована в червоному або білому вині, вже давно стала класичним блюдом, що поєднує в собі смак ніжного, томленої м'яса з тонким ароматом виноградного алкоголю. Саме час познайомитися з рецептом цього безсмертного страви.
Рецепт свинини в білому вині
Інгредієнти: яловичий бульйон - 500 мл; свиняча вирізка - 2 кг; морква - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; буряк - 1 шт.; селера - 3 стебла; біле вино - 1 пляшка (750 мл); яблучний сік - 2 ст.; орегано, чебрець - 1 гілочка; сіль, перець, кмин - по 1 ч. ложці. Приготування Моркву нарізаємо невеликими брусочками. Свинячу вирізку моєму і прорізаємо в ній отвори для овочів. Шпигуємо вирізку часником та морквою. Нашпиговану вирізку натираємо сіллю, перцем і кмином, обсмажуємо в товстостінній посуді до зарум'янювання, після чого дістаємо м'ясо, а в посуд наливаємо оливкову олію. Обсмажуємо на олії буряк, цибулю, моркву і селеру протягом 7 хвилин, після чого повертаємо м'ясо назад в посуд і заливаємо білим вином, бульйоном і яблучним соком. Додаємо до м'яса і овочів трави, і накриваємо посуд кришкою. Готуємо свинину у вині в духовці протягом 2 годин при 190 градусах.
За аналогічним рецептом можна приготувати і свинину у вині в мультиварці, достатньо виконувати всі процедури в режимі «Смаження», або «Випічка», а час готування виставляти автоматично.
Як приготувати свинину в червоному вині?
Інгредієнти: свинячі реберця - 1 кг; оливкова олія - 50 мл; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; селера - 1 стебло; червоне вино - 300 мл; курячий бульйон - 250 мл; томатний соус - 250 г; анчоуси - 2 шт.; розмарин - 1 пучок. Приготування Реберця моєму і обварюють в киплячій воді 25 хвилин, потім висушуємо і залишаємо остигати.
Поки ребра остигають, у сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, селеру і терту моркву 8 хвилин до м'якості. Як тільки овочі будуть готові, наливаємо в сковороду червоне вино, бульйон з-під реберець, томатний соус, додаємо анчоуси і розмарин. Доводимо соус до кипіння. Кладемо в сковороду реберця і зменшуємо вогонь. Свинина у вині на сковороді буде готова через годину.
Готову страву подаємо з соусом, в якому воно готувалося, і парою грінок.