Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запечена курка з апельсинами

Запечена курка з апельсинами

16-03-2015, 14:09
2 095
Запечена курка з апельсинами
Курка, запечена з апельсинами - дуже незвичайне, вишукане, ароматне, яскраве і соковите блюдо із незвичним пікантним присмаком. Воно відмінно підійде як для сімейного вечері з рідними, так і неодмінно стане окрасою будь-якого свята. Давайте дізнаємося з вами як же правильно приготувати курку з апельсинами.

Рецепт курки, запеченої з апельсинами


Інгредієнти:

  • тушка курки - 2 кг;

  • рис - 100 г;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • апельсини - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • родзинки - жменя;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування курки, запеченої з апельсинами в гірчичному соусі рис промиваємо й відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Потім обережно зливаємо рідину, додаємо до нього вимочений родзинки, мед, очищений і нарізаний скибочками апельсин. Приправляємо начинку спеціями і ретельно перемішуємо. Курку натираємо з усіх сторін сіллю і спеціями. Всередині змащуємо її часничком, видавленим через прес. Шкіру курочки акуратно піднімаємо пальцем і засовуємо під неї апельсинові кружечки спочатку зі сторони грудки і так само з боку спинки.
    Тепер кладемо всередину тушки рисову масу, заколюємо отвори зубочистками, а ніжки і крила скріплюємо ниточкою. Кладемо фаршировану курку у форму для запікання, зверху прикриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку. Запікаємо страву при 200 градусів близько години, а хвилин за 15 хвилин до готовності знімаємо фольгу для утворення апетитною скоринки. Готовність страви перевіряємо класичним способом, проткнувши тушку зубочисткою в найбільш товстому місці: якщо виділиться прозорий сік, значить курка, запечена в духовці цілком з апельсинами готова.

    Курка, запечена з апельсинами і гарбузом


    Інгредієнти:

  • курча - 2 кг;

  • гарбуз - 100 г;

  • апельсини - 2 шт.;

  • рослинна олія;

  • спеції.


  • Запечена курка з апельсинами
    Приготування
    Рослинне масло змішуємо з улюбленими приправами. Курку промиваємо, обробляємо, обробляємо на шматочки, обсушуємо, натираємо добре приготовленої масляною сумішшю. М'якоть гарбуза шаткуємо великими скибочками. Апельсин очистити, поділяємо на часточки, або нарізаємо кружечками. На дно форми наливаємо трохи масла і викладаємо гарбуза з апельсином. Курку підсолюємо за смаком, приправляємо спеціями і викладаємо поверх апельсинів. Тепер відправляємо м'ясо в духовку і запікаємо до готовності при 190 градусах, періодично поливаючи соком, що виділився.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з апельсином і куркою
    Салат з апельсином і куркою
    Салат з апельсинами - оригінальне і дуже смачне блюдо, яке не соромно поставити на святковий стіл. Готувати його не складно і не довго, а значить
    Курка з апельсинами - рецепт
    Курка з апельсинами - рецепт
    Якщо ви вирішили запекти курочку, але не знаєте, як це краще зробити, то наша стаття допоможе вам. У ній ми розповімо рецепти приготування курки з
    Індичка з апельсинами
    Індичка з апельсинами
    Індичка з апельсинами - дивовижне смачне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий або різдвяний стіл. Ми пропонуємо вам кілька цікавих способів
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
    Запечена качка
    Запечена качка
    Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і
    М'ясо з апельсинами
    М'ясо з апельсинами
    М'ясо з апельсинами - відмінний варіант святкового вечері. Це досить екзотичне блюдо, яке не залишить байдужим жодного гостя. Пропонуємо вашій увазі