Запіканка з куркою
Будь-яку господарку завжди хвилює питання, що ж приготувати смачненьке і новеньке на обід або вечерю зі звичайних продуктів, таким універсальним стравою чудово може стати запіканка з куркою. Рисова , овочева або картопляна запіканка з курячим фаршем, або шматочками філе послужить поживною стравою як за буденним, так і за святковим столом.
Інгредієнти:
куряче філе - 400 г;
борошно - 2 ст. ложки;
кабачки - 1 шт.;
сир - 200 г;
часник - 2 зубчики;
яйце - 2 шт.;
вершки - 100 мл;
сир - 200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль, перець, орегано - за смаком.
Приготування
Отже, перед початком приготування запіканки з куркою включаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. Куряче філе відварюємо в злегка підсоленій воді, потім нарізаємо невеликими шматочками і залишаємо остигати. Тим часом очищаємо цибулю, шаткуємо його півкільцями і пасеруємо на рослинній олії до світло-золотистого кольору.
Далі, крупно нарізаємо очищений від насіння кабачок, видавлюємо часник і додаємо до цибулі, тушкуємо до м'якості.
Яйця гарненько збиваємо з дрібкою солі до пишної піни, додаємо в отриману суміш трохи тертого на крупній тертці сиру, борошно, сир, вершки і потім викладаємо куряче філе і овочеву обжарку. Все солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо масу.
Викладаємо майбутню запіканку в змащену маслом форму, посипаємо орегано і залишками тертого сиру.
Ставимо запіканку з філе курки в розігріту духовку і випікаємо протягом 40 хвилин, поки сир зверху не розплавиться і не зарум'яниться.
Інгредієнти:
рис - 05 склянки;
куряче філе - 500 г;
рослинне масло - для смаження;
свіжозаморожені овочі - 300 г;
яйце - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Свіжозаморожені овочі злегка обсмажуємо на рослинному маслі протягом, приблизно, 5 хвилин. Рис відварюємо в підсоленій воді до напівготовності, потім зливаємо воду і охолодити його.
Куряче філе прокручуємо через м'ясорубку і змішати з остившім рисом. Все солимо, перчимо до смаку, додаємо яйце і гарненько перемішуємо.
Форму для випічки застеляємо папером і починаємо викладати шарами нашу запіканку: спочатку фарш з рисом, потім овочі, знову фарш. Всі трохи приминаем рукою, щоб шари щільніше лягли один до одного, і ставимо форму в розігріту до 150 градусів духовку приблизно на 30 - 40 хвилин. По закінченню часу, акуратно дістаємо рисову запіканку з куркою, перекладаємо на тарілку, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.
Інгредієнти:
печериці - 300 г;
картопля - 300 г;
куряче філе - 500 г;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
бульйон - 05 ст.;
сир - 300 г;
яйце - 3 шт.;
зелень кропу - за бажанням.
Приготування
Першим ділом, окремо відварюємо в підсоленій воді очищений картопля і куряче філе. М'ясо остуджуємо, нарізаємо дрібною соломкою, а потім обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Промиваємо під проточною водою зелень і дрібно рубаємо. Змішуємо разом картопля, куряче філе і зелень. Гриби нарізаємо пластинами, обсмажуємо на рослинній олії, а потім вливаємо до них трохи бульйону, вершків, солимо і перчимо за смаком. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо на неї половину картоплі з куркою, зверху укладаємо шар грибів разом з соусом. Збиваємо яйця з рештою вершками, солимо, перчимо, додаємо приправу і 200 грамів тертого на крупній тертці сиру твердих сортів. У форму для запікання кладемо другу половину картоплі і заливаємо на них яєчно-сирну суміш. Посипаємо запіканку залишилися сиром і відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Запіканку з куркою та картоплею краще їсти теплою.
Приємного вам апетиту!
Запіканка з куркою і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Отже, перед початком приготування запіканки з куркою включаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. Куряче філе відварюємо в злегка підсоленій воді, потім нарізаємо невеликими шматочками і залишаємо остигати. Тим часом очищаємо цибулю, шаткуємо його півкільцями і пасеруємо на рослинній олії до світло-золотистого кольору.
Далі, крупно нарізаємо очищений від насіння кабачок, видавлюємо часник і додаємо до цибулі, тушкуємо до м'якості.
Яйця гарненько збиваємо з дрібкою солі до пишної піни, додаємо в отриману суміш трохи тертого на крупній тертці сиру, борошно, сир, вершки і потім викладаємо куряче філе і овочеву обжарку. Все солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо масу.
Викладаємо майбутню запіканку в змащену маслом форму, посипаємо орегано і залишками тертого сиру.
Ставимо запіканку з філе курки в розігріту духовку і випікаємо протягом 40 хвилин, поки сир зверху не розплавиться і не зарум'яниться.
Запіканка з рисом і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Свіжозаморожені овочі злегка обсмажуємо на рослинному маслі протягом, приблизно, 5 хвилин. Рис відварюємо в підсоленій воді до напівготовності, потім зливаємо воду і охолодити його.
Куряче філе прокручуємо через м'ясорубку і змішати з остившім рисом. Все солимо, перчимо до смаку, додаємо яйце і гарненько перемішуємо.
Форму для випічки застеляємо папером і починаємо викладати шарами нашу запіканку: спочатку фарш з рисом, потім овочі, знову фарш. Всі трохи приминаем рукою, щоб шари щільніше лягли один до одного, і ставимо форму в розігріту до 150 градусів духовку приблизно на 30 - 40 хвилин. По закінченню часу, акуратно дістаємо рисову запіканку з куркою, перекладаємо на тарілку, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.
Запіканка з куркою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом, окремо відварюємо в підсоленій воді очищений картопля і куряче філе. М'ясо остуджуємо, нарізаємо дрібною соломкою, а потім обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Промиваємо під проточною водою зелень і дрібно рубаємо. Змішуємо разом картопля, куряче філе і зелень. Гриби нарізаємо пластинами, обсмажуємо на рослинній олії, а потім вливаємо до них трохи бульйону, вершків, солимо і перчимо за смаком. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо на неї половину картоплі з куркою, зверху укладаємо шар грибів разом з соусом. Збиваємо яйця з рештою вершками, солимо, перчимо, додаємо приправу і 200 грамів тертого на крупній тертці сиру твердих сортів. У форму для запікання кладемо другу половину картоплі і заливаємо на них яєчно-сирну суміш. Посипаємо запіканку залишилися сиром і відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Запіканку з куркою та картоплею краще їсти теплою.
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибна запіканка з рисом
Запіканки рідко готуються з рибою. Чому? Тому що не кожна господиня знає відповідний рецепт. Щоб ви могли виправити цей прикрий пробіл, ми вирішили
Овочева запіканка з фаршем
Овочева запіканка з фаршем - ситне блюдо, яке легко нагодує навіть велику родину. Якщо ви вирішили приготувати цю страву, то вам знадобляться наші
Запіканка з кабачків
Кабачки - приголомшливо смачні і корисні овочі. З них можна приготувати дуже багато страв: замаринувати, посмажити, зробити рататуй або ікру, однак
Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка - це досить смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Давайте сьогодні поговоримо про те, як її приготувати з
Рибна запіканка з картоплею
Рибна запіканка з картоплею - смачне і ситне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. У нашій статті ми зібрали декілька універсальних
Запіканка з курячого філе
Запіканки - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіантів їх створення з додаванням різних інгредієнтів дуже багато. Але сьогодні ми з вами