Будь-яку господарку завжди хвилює питання, що ж приготувати смачненьке і новеньке на обід або вечерю зі звичайних продуктів, таким універсальним стравою чудово може стати запіканка з куркою. Рисова , овочева або картопляна запіканка з курячим фаршем, або шматочками філе послужить поживною стравою як за буденним, так і за святковим столом.
Запіканка з куркою і овочами
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; борошно - 2 ст. ложки; кабачки - 1 шт.; сир - 200 г; часник - 2 зубчики; яйце - 2 шт.; вершки - 100 мл; сир - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль, перець, орегано - за смаком. Приготування Отже, перед початком приготування запіканки з куркою включаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. Куряче філе відварюємо в злегка підсоленій воді, потім нарізаємо невеликими шматочками і залишаємо остигати. Тим часом очищаємо цибулю, шаткуємо його півкільцями і пасеруємо на рослинній олії до світло-золотистого кольору.
Далі, крупно нарізаємо очищений від насіння кабачок, видавлюємо часник і додаємо до цибулі, тушкуємо до м'якості.
Яйця гарненько збиваємо з дрібкою солі до пишної піни, додаємо в отриману суміш трохи тертого на крупній тертці сиру, борошно, сир, вершки і потім викладаємо куряче філе і овочеву обжарку. Все солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо масу.
Викладаємо майбутню запіканку в змащену маслом форму, посипаємо орегано і залишками тертого сиру.
Ставимо запіканку з філе курки в розігріту духовку і випікаємо протягом 40 хвилин, поки сир зверху не розплавиться і не зарум'яниться.
Запіканка з рисом і куркою
Інгредієнти: рис - 05 склянки; куряче філе - 500 г; рослинне масло - для смаження; свіжозаморожені овочі - 300 г; яйце - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Свіжозаморожені овочі злегка обсмажуємо на рослинному маслі протягом, приблизно, 5 хвилин. Рис відварюємо в підсоленій воді до напівготовності, потім зливаємо воду і охолодити його.
Куряче філе прокручуємо через м'ясорубку і змішати з остившім рисом. Все солимо, перчимо до смаку, додаємо яйце і гарненько перемішуємо.
Форму для випічки застеляємо папером і починаємо викладати шарами нашу запіканку: спочатку фарш з рисом, потім овочі, знову фарш. Всі трохи приминаем рукою, щоб шари щільніше лягли один до одного, і ставимо форму в розігріту до 150 градусів духовку приблизно на 30 - 40 хвилин. По закінченню часу, акуратно дістаємо рисову запіканку з куркою, перекладаємо на тарілку, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.
Запіканка з куркою і грибами
Інгредієнти: печериці - 300 г; картопля - 300 г; куряче філе - 500 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; бульйон - 05 ст.; сир - 300 г; яйце - 3 шт.; зелень кропу - за бажанням. Приготування Першим ділом, окремо відварюємо в підсоленій воді очищений картопля і куряче філе. М'ясо остуджуємо, нарізаємо дрібною соломкою, а потім обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Промиваємо під проточною водою зелень і дрібно рубаємо. Змішуємо разом картопля, куряче філе і зелень. Гриби нарізаємо пластинами, обсмажуємо на рослинній олії, а потім
вливаємо до них трохи бульйону, вершків, солимо і перчимо за смаком. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо на неї половину картоплі з куркою, зверху укладаємо шар грибів разом з соусом. Збиваємо яйця з рештою вершками, солимо, перчимо, додаємо приправу і 200 грамів тертого на крупній тертці сиру твердих сортів. У форму для запікання кладемо другу половину картоплі і заливаємо на них яєчно-сирну суміш. Посипаємо запіканку залишилися сиром і відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Запіканку з куркою та картоплею краще їсти теплою.
Приємного вам апетиту!