Вернуться назад Распечатать

Запіканка з куркою

Запіканка з куркою
Будь-яку господарку завжди хвилює питання, що ж приготувати смачненьке і новеньке на обід або вечерю зі звичайних продуктів, таким універсальним стравою чудово може стати запіканка з куркою. Рисова , овочева або картопляна запіканка з курячим фаршем, або шматочками філе послужить поживною стравою як за буденним, так і за святковим столом.

Запіканка з куркою і овочами


Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • кабачки - 1 шт.;

  • сир - 200 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • яйце - 2 шт.;

  • вершки - 100 мл;

  • сир - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сіль, перець, орегано - за смаком.


  • Приготування
    Отже, перед початком приготування запіканки з куркою включаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. Куряче філе відварюємо в злегка підсоленій воді, потім нарізаємо невеликими шматочками і залишаємо остигати. Тим часом очищаємо цибулю, шаткуємо його півкільцями і пасеруємо на рослинній олії до світло-золотистого кольору.
    Далі, крупно нарізаємо очищений від насіння кабачок, видавлюємо часник і додаємо до цибулі, тушкуємо до м'якості.
    Яйця гарненько збиваємо з дрібкою солі до пишної піни, додаємо в отриману суміш трохи тертого на крупній тертці сиру, борошно, сир, вершки і потім викладаємо куряче філе і овочеву обжарку. Все солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо масу.
    Викладаємо майбутню запіканку в змащену маслом форму, посипаємо орегано і залишками тертого сиру.
    Ставимо запіканку з філе курки в розігріту духовку і випікаємо протягом 40 хвилин, поки сир зверху не розплавиться і не зарум'яниться.

    Запіканка з рисом і куркою


    Інгредієнти:

  • рис - 05 склянки;

  • куряче філе - 500 г;

  • рослинне масло - для смаження;

  • свіжозаморожені овочі - 300 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Свіжозаморожені овочі злегка обсмажуємо на рослинному маслі протягом, приблизно, 5 хвилин. Рис відварюємо в підсоленій воді до напівготовності, потім зливаємо воду і охолодити його.
    Куряче філе прокручуємо через м'ясорубку і змішати з остившім рисом. Все солимо, перчимо до смаку, додаємо яйце і гарненько перемішуємо.
    Форму для випічки застеляємо папером і починаємо викладати шарами нашу запіканку: спочатку фарш з рисом, потім овочі, знову фарш. Всі трохи приминаем рукою, щоб шари щільніше лягли один до одного, і ставимо форму в розігріту до 150 градусів духовку приблизно на 30 - 40 хвилин. По закінченню часу, акуратно дістаємо рисову запіканку з куркою, перекладаємо на тарілку, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.

    Запіканка з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • печериці - 300 г;

  • картопля - 300 г;

  • куряче філе - 500 г;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • бульйон - 05 ст.;

  • сир - 300 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • зелень кропу - за бажанням.


  • Приготування
    Першим ділом, окремо відварюємо в підсоленій воді очищений картопля і куряче філе. М'ясо остуджуємо, нарізаємо дрібною соломкою, а потім обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Промиваємо під проточною водою зелень і дрібно рубаємо. Змішуємо разом картопля, куряче філе і зелень. Гриби нарізаємо пластинами, обсмажуємо на рослинній олії, а потім
    Запіканка з куркою
    вливаємо до них трохи бульйону, вершків, солимо і перчимо за смаком. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо на неї половину картоплі з куркою, зверху укладаємо шар грибів разом з соусом. Збиваємо яйця з рештою вершками, солимо, перчимо, додаємо приправу і 200 грамів тертого на крупній тертці сиру твердих сортів. У форму для запікання кладемо другу половину картоплі і заливаємо на них яєчно-сирну суміш. Посипаємо запіканку залишилися сиром і відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Запіканку з куркою та картоплею краще їсти теплою.
    Приємного вам апетиту!