Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка неодмінно сподобається всім: вона виходить досить ситної і чудово легкої і смачною. Перед подаванням страву можна прикрасити зверху дрібно порізаною зеленню.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 500 г;
картопля - 800 г;
помідори - 3 шт.;
сир - 300 г;
яйце - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
гірчиця - 1 ст. ложка;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Отже, для приготування запіканки з помідорами спочатку готуємо всі необхідні нам інгредієнти. Часник очищаємо і видавлюємо через прес. Фарш викладаємо в миску, вбиваємо яйця, додаємо гірчицю, часник і спеції за смаком. Ретельно вимішуємо отриману м'ясну масу. Картоплю чистимо, добре вимиваємо під водою, обсушуємо кухонним рушником і ріжемо тонкими пластинками. Помідори шаткуємо кружечками.
Потім форму для запікання добре змащуємо рослинним маслом і злегка нагріваємо в духовій шафі. Після цього викладаємо на дно тонким шаром половину картоплі. Зверху розподіляємо м'ясний фарш, і знову покриваємо картопляним шаром, злегка, підсолюємо. Далі викладаємо нарізані кружальцями помідори і рясно посипаємо сиром, заздалегідь натертим на крупній терочке. Тепер ставимо страву в духовку і готуємо запіканку з м'ясним фаршем і помідорами протягом години при температурі 200 градусів.
Інгредієнти:
помідори - 1 кг;
картопля - 700 г;
фарш м'ясний - 400 г;
часник - 1 зубчик;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
спеції - за смаком.
Приготування
Помідорчики промиваємо й обсушуємо. Кілька штук нарізаємо тонкими кружальцями, а решта томати кришимо маленькими кубиками. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями, а часник видавлюємо через прес. Картопля очищаємо, промиваємо, натираємо його на крупній тертці, після чого гарненько віджимаємо зайвий сік. М'ясний фарш змішуємо з подрібненими помідорами і розбиваємо в масу яйце. Після чого трохи солимо, перчимо, додаємо часник і гарненько перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо трохи маслом, викладаємо в середину фарш, навколо рівномірно розкладаємо тертий картопля, закривши їм і м'ясну начинку. Зверху прикрашаємо томатами, посипаємо зеленню і відправляємо запіканку з картоплею і помідорами в духовку, розігріту до 200 градусів на 45 хвилин.
Картопляна запіканка з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування запіканки з помідорами спочатку готуємо всі необхідні нам інгредієнти. Часник очищаємо і видавлюємо через прес. Фарш викладаємо в миску, вбиваємо яйця, додаємо гірчицю, часник і спеції за смаком. Ретельно вимішуємо отриману м'ясну масу. Картоплю чистимо, добре вимиваємо під водою, обсушуємо кухонним рушником і ріжемо тонкими пластинками. Помідори шаткуємо кружечками.
Потім форму для запікання добре змащуємо рослинним маслом і злегка нагріваємо в духовій шафі. Після цього викладаємо на дно тонким шаром половину картоплі. Зверху розподіляємо м'ясний фарш, і знову покриваємо картопляним шаром, злегка, підсолюємо. Далі викладаємо нарізані кружальцями помідори і рясно посипаємо сиром, заздалегідь натертим на крупній терочке. Тепер ставимо страву в духовку і готуємо запіканку з м'ясним фаршем і помідорами протягом години при температурі 200 градусів.
Смачна запіканка з картоплею і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Помідорчики промиваємо й обсушуємо. Кілька штук нарізаємо тонкими кружальцями, а решта томати кришимо маленькими кубиками. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями, а часник видавлюємо через прес. Картопля очищаємо, промиваємо, натираємо його на крупній тертці, після чого гарненько віджимаємо зайвий сік. М'ясний фарш змішуємо з подрібненими помідорами і розбиваємо в масу яйце. Після чого трохи солимо, перчимо, додаємо часник і гарненько перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо трохи маслом, викладаємо в середину фарш, навколо рівномірно розкладаємо тертий картопля, закривши їм і м'ясну начинку. Зверху прикрашаємо томатами, посипаємо зеленню і відправляємо запіканку з картоплею і помідорами в духовку, розігріту до 200 градусів на 45 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
Запіканка - відмінний вечеря на кожен день, адже рецептів цієї страви неймовірно багато. Сьогодні ми обговоримо запіканки з фаршем. Ми постаралися
Овочева запіканка з фаршем
Овочева запіканка з фаршем - ситне блюдо, яке легко нагодує навіть велику родину. Якщо ви вирішили приготувати цю страву, то вам знадобляться наші
Як приготувати запіканку?
Запіканка - це дивовижне і просте у приготуванні блюдо. І зараз ми розповімо, як її зробити з застосуванням таких простих інгредієнтів, як картопля,
Рибна запіканка з картоплею
Рибна запіканка з картоплею - смачне і ситне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. У нашій статті ми зібрали декілька універсальних
Рецепт картопляної запіканки
Здавалося б, картопляна запіканка - саме звичайне, всім знайоме блюдо. Тим не менш, смачно готувати її вміють не всі господині. Ми навчимо вас не
Запіканка в пароварці
Запіканка - дуже просте в приготуванні, і в теж час смачне, ніжне і ситне блюдо, яке з легкістю можна зробити в будь-який час. Сьогодні ми розповімо