Вернуться назад Распечатать

Картопляна запіканка з фаршем і помідорами

Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка неодмінно сподобається всім: вона виходить досить ситної і чудово легкої і смачною. Перед подаванням страву можна прикрасити зверху дрібно порізаною зеленню.

Картопляна запіканка з помідорами


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • картопля - 800 г;

  • помідори - 3 шт.;

  • сир - 300 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування запіканки з помідорами спочатку готуємо всі необхідні нам інгредієнти. Часник очищаємо і видавлюємо через прес. Фарш викладаємо в миску, вбиваємо яйця, додаємо гірчицю, часник і спеції за смаком. Ретельно вимішуємо отриману м'ясну масу. Картоплю чистимо, добре вимиваємо під водою, обсушуємо кухонним рушником і ріжемо тонкими пластинками. Помідори шаткуємо кружечками.
    Потім форму для запікання добре змащуємо рослинним маслом і злегка нагріваємо в духовій шафі. Після цього викладаємо на дно тонким шаром половину картоплі. Зверху розподіляємо м'ясний фарш, і знову покриваємо картопляним шаром, злегка, підсолюємо. Далі викладаємо нарізані кружальцями помідори і рясно посипаємо сиром, заздалегідь натертим на крупній терочке. Тепер ставимо страву в духовку і готуємо запіканку з м'ясним фаршем і помідорами протягом години при температурі 200 градусів.

    Смачна запіканка з картоплею і помідорами


    Інгредієнти:

  • помідори - 1 кг;

  • картопля - 700 г;

  • фарш м'ясний - 400 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Картопляна запіканка з фаршем і помідорами

    Помідорчики промиваємо й обсушуємо. Кілька штук нарізаємо тонкими кружальцями, а решта томати кришимо маленькими кубиками. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями, а часник видавлюємо через прес. Картопля очищаємо, промиваємо, натираємо його на крупній тертці, після чого гарненько віджимаємо зайвий сік. М'ясний фарш змішуємо з подрібненими помідорами і розбиваємо в масу яйце. Після чого трохи солимо, перчимо, додаємо часник і гарненько перемішуємо.
    Форму для запікання змащуємо трохи маслом, викладаємо в середину фарш, навколо рівномірно розкладаємо тертий картопля, закривши їм і м'ясну начинку. Зверху прикрашаємо томатами, посипаємо зеленню і відправляємо запіканку з картоплею і помідорами в духовку, розігріту до 200 градусів на 45 хвилин.