Картопляна запіканка неодмінно сподобається всім: вона виходить досить ситної і чудово легкої і смачною. Перед подаванням страву можна прикрасити зверху дрібно порізаною зеленню.
Картопляна запіканка з помідорами
Інгредієнти: м'ясний фарш - 500 г; картопля - 800 г; помідори - 3 шт.; сир - 300 г; яйце - 2 шт.; часник - 3 зубчики; гірчиця - 1 ст. ложка; сіль, спеції - за смаком. Приготування Отже, для приготування запіканки з помідорами спочатку готуємо всі необхідні нам інгредієнти. Часник очищаємо і видавлюємо через прес. Фарш викладаємо в миску, вбиваємо яйця, додаємо гірчицю, часник і спеції за смаком. Ретельно вимішуємо отриману м'ясну масу. Картоплю чистимо, добре вимиваємо під водою, обсушуємо кухонним рушником і ріжемо тонкими пластинками. Помідори шаткуємо кружечками.
Потім форму для запікання добре змащуємо рослинним маслом і злегка нагріваємо в духовій шафі. Після цього викладаємо на дно тонким шаром половину картоплі. Зверху розподіляємо м'ясний фарш, і знову покриваємо картопляним шаром, злегка, підсолюємо. Далі викладаємо нарізані кружальцями помідори і рясно посипаємо сиром, заздалегідь натертим на крупній терочке. Тепер ставимо страву в духовку і готуємо запіканку з м'ясним фаршем і помідорами протягом години при температурі 200 градусів.
Смачна запіканка з картоплею і помідорами
Інгредієнти: помідори - 1 кг; картопля - 700 г; фарш м'ясний - 400 г; часник - 1 зубчик; рослинне масло - 1 ст. ложка; спеції - за смаком. Приготування Помідорчики промиваємо й обсушуємо. Кілька штук нарізаємо тонкими кружальцями, а решта томати кришимо маленькими кубиками. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями, а часник видавлюємо через прес. Картопля очищаємо, промиваємо, натираємо його на крупній тертці, після чого гарненько віджимаємо зайвий сік. М'ясний фарш змішуємо з подрібненими помідорами і розбиваємо в масу яйце. Після чого трохи солимо, перчимо, додаємо часник і гарненько перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо трохи маслом, викладаємо в середину фарш, навколо рівномірно розкладаємо тертий картопля, закривши їм і м'ясну начинку. Зверху прикрашаємо томатами, посипаємо зеленню і відправляємо запіканку з картоплею і помідорами в духовку, розігріту до 200 градусів на 45 хвилин.