Як приготувати запіканку?
Запіканка - це швидке, а головне-неймовірно смачне і просте у приготуванні блюдо. Для її створення знадобиться мінімум інгредієнтів, а в результаті ви отримаєте ситне блюдо, яке можна подати на будь-яку трапезу. Давайте розберемося, як приготувати запіканку з фаршем
Інгредієнти:
яловичий фарш - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
томати у власному соку - 1 банка;
вустерширський соус - 2 ч. ложки;
сіль - 2 ч. ложки;
консервована кукурудза - 1 1/2 ст.;
картопля - 500 г;
болгарський перець - 1 шт.;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
сир «Чеддер» - 100 р.
Приготування
Картоплю чистимо, нарізаємо і відварюємо до готовності. Розминаємо картоплю в пюре з водою, що залишилася після варіння, або невеликою кількістю теплого молока і вершкового масла.
Ріпчасту цибулю і перець дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до напівготовності. Додаємо до овочів фарш, вустерширський соус, солимо і перчимо за смаком і продовжуємо готування до тих пір, поки фарш не схопитися, після чого вміст сковороди заливаємо томатами у власному соку. Зменшуємо вогонь і тушкуємо м'ясо з томатами близько 30 хвилин.
Густу м'ясну суміш розкладаємо у форму для випічки і розподіляємо рівним шаром. Поверх м'яса кладемо картопляне пюре. Поміщаємо запіканку з картоплі з фаршем і помідорами у духовку на 45 хвилин при 190 градусах. Після закінчення часу посипаємо блюдо тертим сиром і залишаємо в духовці ще на 7-10 хвилин, або до тих пір, поки запіканка не покриється золотистою скоринкою.
Пропонуємо вашій увазі ще один спосіб, як приготувати картопляну запіканку з фаршем.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 500 г;
баклажан - 1 шт.;
грецький йогурт - 150 г;
яйце - 1 шт.;
тертий «Пармезан» - 3 ст. ложки;
томати у власному соку - 1 банка (400 г);
картопля - 400 г;
суміш італійських трав - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Фарш обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, не забуваючи приправити м'ясо сіллю і перцем. Поки фарш на плиті, займемося баклажанами, їх необхідно надколоти виделкою, а потім відправити в мікрохвильову піч на 3-5 хвилин при максимальній потужності. Готовий овоч має стати м'яким і ніжним всередині.
Яйце, грецький йогурт і «Пармезан» змішуємо разом і злегка приправляємо. Картоплю відварюємо до готовності і нарізаємо кружечками. Аналогічним чином робимо і з готовим баклажаном.
Готову суміш викладаємо в сковороду, покриваємо шаром подрібнених консервованих томатів, посипаємо італійськими травами. Поверх м'яса і томатів кладемо кружечки картоплі, і вінчає нашу запіканку баклажан, який ми заливаємо заздалегідь підготовленої йогуртовій сумішшю.
Поміщаємо запіканку з фаршем і помідорами під гриль і готуємо до золотистої скоринки.
Рецепт картопляної запіканки з фаршем і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, нарізаємо і відварюємо до готовності. Розминаємо картоплю в пюре з водою, що залишилася після варіння, або невеликою кількістю теплого молока і вершкового масла.
Ріпчасту цибулю і перець дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до напівготовності. Додаємо до овочів фарш, вустерширський соус, солимо і перчимо за смаком і продовжуємо готування до тих пір, поки фарш не схопитися, після чого вміст сковороди заливаємо томатами у власному соку. Зменшуємо вогонь і тушкуємо м'ясо з томатами близько 30 хвилин.
Густу м'ясну суміш розкладаємо у форму для випічки і розподіляємо рівним шаром. Поверх м'яса кладемо картопляне пюре. Поміщаємо запіканку з картоплі з фаршем і помідорами у духовку на 45 хвилин при 190 градусах. Після закінчення часу посипаємо блюдо тертим сиром і залишаємо в духовці ще на 7-10 хвилин, або до тих пір, поки запіканка не покриється золотистою скоринкою.
Пропонуємо вашій увазі ще один спосіб, як приготувати картопляну запіканку з фаршем.
Запіканка з фаршу, помідорів, баклажанів і картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Фарш обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, не забуваючи приправити м'ясо сіллю і перцем. Поки фарш на плиті, займемося баклажанами, їх необхідно надколоти виделкою, а потім відправити в мікрохвильову піч на 3-5 хвилин при максимальній потужності. Готовий овоч має стати м'яким і ніжним всередині.
Яйце, грецький йогурт і «Пармезан» змішуємо разом і злегка приправляємо. Картоплю відварюємо до готовності і нарізаємо кружечками. Аналогічним чином робимо і з готовим баклажаном.
Готову суміш викладаємо в сковороду, покриваємо шаром подрібнених консервованих томатів, посипаємо італійськими травами. Поверх м'яса і томатів кладемо кружечки картоплі, і вінчає нашу запіканку баклажан, який ми заливаємо заздалегідь підготовленої йогуртовій сумішшю.
Поміщаємо запіканку з фаршем і помідорами під гриль і готуємо до золотистої скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
Запіканка - відмінний вечеря на кожен день, адже рецептів цієї страви неймовірно багато. Сьогодні ми обговоримо запіканки з фаршем. Ми постаралися
Овочева запіканка з фаршем
Овочева запіканка з фаршем - ситне блюдо, яке легко нагодує навіть велику родину. Якщо ви вирішили приготувати цю страву, то вам знадобляться наші
Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка - це досить смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Давайте сьогодні поговоримо про те, як її приготувати з
Картопляна запіканка з сиром
Картопляна запіканка - досить просте блюдо, але якщо додати в неї кілька інших інгредієнтів, то вийде дійсно кулінарний шедевр. І сьогодні мова піде
Картопляне пюре з фаршем
Якщо вам набридли стандартні страви з картоплі і фаршу, спробуйте запекти картопляне пюре з фаршем в духовці. А якщо ще додати в це блюдо овочі і
Картопля з фаршем в духовці
Саме універсальне поєднання продуктів для основного блюда - картопля і м'ясо. Існує велика кількість рецептів саме з цими інгредієнтами. Ми додамо ще