Запіканка - це швидке, а головне-неймовірно смачне і просте у приготуванні блюдо. Для її створення знадобиться мінімум інгредієнтів, а в результаті ви отримаєте ситне блюдо, яке можна подати на будь-яку трапезу. Давайте розберемося, як приготувати запіканку з фаршем
Рецепт картопляної запіканки з фаршем і помідорами
Інгредієнти: яловичий фарш - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; томати у власному соку - 1 банка; вустерширський соус - 2 ч. ложки; сіль - 2 ч. ложки; консервована кукурудза - 1 1/2 ст.; картопля - 500 г; болгарський перець - 1 шт.; вершкове масло - 4 ст. ложки; сир «Чеддер» - 100 р. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо і відварюємо до готовності. Розминаємо картоплю в пюре з водою, що залишилася після варіння, або невеликою кількістю теплого молока і вершкового масла.
Ріпчасту цибулю і перець дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до напівготовності. Додаємо до овочів фарш, вустерширський соус, солимо і перчимо за смаком і продовжуємо готування до тих пір, поки фарш не схопитися, після чого вміст сковороди заливаємо томатами у власному соку. Зменшуємо вогонь і тушкуємо м'ясо з томатами близько 30 хвилин.
Густу м'ясну суміш розкладаємо у форму для випічки і розподіляємо рівним шаром. Поверх м'яса кладемо картопляне пюре. Поміщаємо запіканку з картоплі з фаршем і помідорами у духовку на 45 хвилин при 190 градусах. Після закінчення часу посипаємо блюдо тертим сиром і залишаємо в духовці ще на 7-10 хвилин, або до тих пір, поки запіканка не покриється золотистою скоринкою.
Пропонуємо вашій увазі ще один спосіб, як приготувати картопляну запіканку з фаршем.
Запіканка з фаршу, помідорів, баклажанів і картоплі
Інгредієнти: яловичий фарш - 500 г; баклажан - 1 шт.; грецький йогурт - 150 г; яйце - 1 шт.; тертий «Пармезан» - 3 ст. ложки; томати у власному соку - 1 банка (400 г); картопля - 400 г; суміш італійських трав - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Фарш обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, не забуваючи приправити м'ясо сіллю і перцем. Поки фарш на плиті, займемося баклажанами, їх необхідно надколоти виделкою, а потім відправити в мікрохвильову піч на 3-5 хвилин при максимальній потужності.
Готовий овоч має стати м'яким і ніжним всередині.
Яйце, грецький йогурт і «Пармезан» змішуємо разом і злегка приправляємо. Картоплю відварюємо до готовності і нарізаємо кружечками. Аналогічним чином робимо і з готовим баклажаном.
Готову суміш викладаємо в сковороду, покриваємо шаром подрібнених консервованих томатів, посипаємо італійськими травами. Поверх м'яса і томатів кладемо кружечки картоплі, і вінчає нашу запіканку баклажан, який ми заливаємо заздалегідь підготовленої йогуртовій сумішшю.
Поміщаємо запіканку з фаршем і помідорами під гриль і готуємо до золотистої скоринки.