Рецепт картопляної запіканки
Картопляна запіканка в різних варіантах - смачне і поживне блюдо. Рецепт картопляної запіканки простий. Картопля відварюємо в «мундирі», очистити, протираємо на крупній тертці, злегка охолоджуємо. Зазвичай картопляна запіканка готується з яйцем. Змішуємо тертий картопля з сирими яйцями, при бажанні можна додати поросяти, ягняти і злегка пасеровану цибулю. Викладемо отриману масу у форму для запікання, рясно змащену жиром і посипану панірувальними сухарями. Змащуємо поверхню яйцем, сметаною, а краще - яйцем зі сметаною. Можна присипати тертим сиром - буде ще смачніше. Для приготування потрібно 4-5 картоплин, 2 курячих яйця, панірувальні сухарі, сметана, твердий сир, масло, цибулю.
Можна приготувати картопляну запіканку з фаршем (м'ясних, рибних, грибних, овочевих). Фарш укладають між шарами картопляної маси. Запіканка картопляна з сирим фаршем, м'ясним або рибним, готується швидко і легко в добре розігрітій духовій шафі. Картоплю можна не варити в «мундирі», а очистити, зварити до напівготовності і натерти на крупній тертці або подрібнити (вручну, чоппером, в комбайні).
Запіканка картопляна з кабачками - теж смачно.
Інгредієнти:
5 картоплин;
2 яйця;
1 кабачок;
склянка сметани;
олія соняшникова;
100 г тертого сиру.
Приготування:
Сирий очищений картопля відваримо протягом хвилин 8-10 і натремо на крупній тертці або подрібнити чоппером. Кабачки натремо на крупній тертці. Змішаємо все, додамо яйця і перемішати. Рясно змастимо форму маслом або смальцем. Викладемо у форму овочеву масу і будемо запікати. Перервемо процес хвилин за 10 до готовності, виймемо форму і змастимо запіканку сметаною, посиплемо тертим сиром, після чого знову відправимо в духову шафу.
Незвичайна запіканка
Інгредієнти:
близько 1 кг картоплі;
500 г курячої печінки;
2 цибулини;
склянка молока або вершків;
100 г натурального вершкового масла;
1-2 яйця;
сіль;
перець;
сметана;
трохи тертого сиру.
Приготування:
Картопляна запіканка з печінкою порадує вас простотою приготування і незвичністю ідеї. Відваримо очищену картоплю, нарізану часточками, до готовності. Приготуємо пюре з додаванням вершкового масла і, можливо, незбираного молока чи вершків. Очищену цибулину дрібно наріжемо і злегка обсмажимо на рослинній олії до золотистого відтінку. Додамо печінку, нарізану дрібними шматочками. По готовності печінки все злегка присолим і поперчимо. Рясно змащуємо маслом форму для запікання і викладаємо в неї рівномірно половину приготованого раніше пюре. Зверху викладаємо пюре шар печінки з цибулею. Зверху ще шар пюре. Запіканку змащуємо сирим яйцем і відправляємо в добре розігрітий духову шафу. Картопляна запіканка готується в духовці 45 хвилин, до придбання красивого апетитного відтінку. Готову запіканку краще подати теплою, змастити сметаною і присипавши тертим сиром. У пюре можна додати подрібнений кріп.
Інгредієнти:
близько 1 кг картоплі;
грам 500-400 помідорів (не водянистих);
грам 200 твердого тертого сиру;
трохи вершкового масла;
1-2 яйця;
трохи молока або вершків;
петрушка;
кріп;
сіль;
перець чорний мелений.
Приготування:
Очищений картопля наріжемо дрібної короткою соломкою. Вимиємо помідори, промокнем серветкою і наріжемо скибочками упоперек. Сир натремо на крупній тертці. Рясно змастимо маслом форму, викладемо шарами почергово скибочки картоплі, зверху - скибочки помідор і зверху присиплем сиром. Підсолимо і поперчимо. Перемішаємо молоко і яйце, злегка взобьем і заллємо цією масою вміст форми і відправимо її в духову шафу, розігрітий до температури 200?С, хвилин на 45-50. Готову запіканку змастимо сметаною і присиплем подрібненою зеленню. Подавати картопляну запіканку можна зі свіжим чаєм чи компотом із сухофруктів. Це блюдо більше підходить для холодної пори року.
Картопляна запіканка з начинкою
Можна приготувати картопляну запіканку з фаршем (м'ясних, рибних, грибних, овочевих). Фарш укладають між шарами картопляної маси. Запіканка картопляна з сирим фаршем, м'ясним або рибним, готується швидко і легко в добре розігрітій духовій шафі. Картоплю можна не варити в «мундирі», а очистити, зварити до напівготовності і натерти на крупній тертці або подрібнити (вручну, чоппером, в комбайні).
Запіканка з кабачками
Запіканка картопляна з кабачками - теж смачно.
Інгредієнти:
Приготування:
Сирий очищений картопля відваримо протягом хвилин 8-10 і натремо на крупній тертці або подрібнити чоппером. Кабачки натремо на крупній тертці. Змішаємо все, додамо яйця і перемішати. Рясно змастимо форму маслом або смальцем. Викладемо у форму овочеву масу і будемо запікати. Перервемо процес хвилин за 10 до готовності, виймемо форму і змастимо запіканку сметаною, посиплемо тертим сиром, після чого знову відправимо в духову шафу.
Незвичайна запіканка
Інгредієнти:
Приготування:
Картопляна запіканка з печінкою порадує вас простотою приготування і незвичністю ідеї. Відваримо очищену картоплю, нарізану часточками, до готовності. Приготуємо пюре з додаванням вершкового масла і, можливо, незбираного молока чи вершків. Очищену цибулину дрібно наріжемо і злегка обсмажимо на рослинній олії до золотистого відтінку. Додамо печінку, нарізану дрібними шматочками. По готовності печінки все злегка присолим і поперчимо. Рясно змащуємо маслом форму для запікання і викладаємо в неї рівномірно половину приготованого раніше пюре. Зверху викладаємо пюре шар печінки з цибулею. Зверху ще шар пюре. Запіканку змащуємо сирим яйцем і відправляємо в добре розігрітий духову шафу. Картопляна запіканка готується в духовці 45 хвилин, до придбання красивого апетитного відтінку. Готову запіканку краще подати теплою, змастити сметаною і присипавши тертим сиром. У пюре можна додати подрібнений кріп.
Запіканка картопляна з помідорами
Інгредієнти:
Приготування:
Очищений картопля наріжемо дрібної короткою соломкою. Вимиємо помідори, промокнем серветкою і наріжемо скибочками упоперек. Сир натремо на крупній тертці. Рясно змастимо маслом форму, викладемо шарами почергово скибочки картоплі, зверху - скибочки помідор і зверху присиплем сиром. Підсолимо і поперчимо. Перемішаємо молоко і яйце, злегка взобьем і заллємо цією масою вміст форми і відправимо її в духову шафу, розігрітий до температури 200?С, хвилин на 45-50. Готову запіканку змастимо сметаною і присиплем подрібненою зеленню. Подавати картопляну запіканку можна зі свіжим чаєм чи компотом із сухофруктів. Це блюдо більше підходить для холодної пори року.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
Запіканка - відмінний вечеря на кожен день, адже рецептів цієї страви неймовірно багато. Сьогодні ми обговоримо запіканки з фаршем. Ми постаралися
Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка - це досить смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Давайте сьогодні поговоримо про те, як її приготувати з
Картопляна запіканка з сиром
Картопляна запіканка - досить просте блюдо, але якщо додати в неї кілька інших інгредієнтів, то вийде дійсно кулінарний шедевр. І сьогодні мова піде
Картопляна запіканка з ковбасою
Запіканки найчастіше готують з того, що залишилося в холодильнику, і картопляна запіканка з ковбасою в цьому плані не виняток. Приготувати його
Сирна запіканка з яблуками
Ви дотримуєтеся думки, що дієтична їжа не може бути смачною? Значить, ви просто не пробували сирну запіканку! Повірте, її можна приготувати так, що