З картоплі можна приготувати безліч смачних страв. Один з варіантів ми вам зараз і запропонуємо у цій статті піде мова про картоплю, запеченому з фаршем.
Рецепт запеченої картоплі з фаршем
Інгредієнти: картопля - 1 кг; фарш (свинина+яловичина) - 05 кг; томатна паста - 3 ст. ложки; панірувальні сухарі - 3 ст. ложки; яйця - 1 шт.; перець болгарський - 1 шт.; сир твердий - 50 г; сіль, чорний мелений перець, зелень - за смаком. Приготування Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо скибочками. Опускаємо її в киплячу підсолену воду і варимо близько 5 хвилин. Після цього воду зливаємо. Цибулю дрібно кришимо. Болгарський перець очищаємо від серцевини і нарізаємо кубиками. Змішуємо фарш з яйцем, цибулею, томатною пастою, болгарським перцем і панірувальними сухарями . За смаком додаємо сіль, подрібнену зелень і чорний мелений перець. Ретельно вимішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо картоплю і підготовлений фарш. Можна викласти пошарово, а можна все упереміш. Верх посипаємо тертим сиром. Відправляємо в духовку. При температурі 200 градусів запікаємо хвилин 40.
Картопля, запечена з м'ясним фаршем
Інгредієнти: картопля - 800 г; цибуля - 2 шт.; фарш - 350 г; помідори - 1 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; свинячий окіст - 200 г; вершкове масло - 70 г; твердий сир - 50 г; панірувальні сухарі - 1 ст. ложка; петрушка - 30 г; сіль, перець. Приготування Картоплю ретельно миємо й відварюємо «в мундирі» до готовності. Лук очищаємо, 1 штуку нарізаємо кільцями, а другу - кубиками. Помідор ріжемо скибочками, шинку - шматочками. Подрібнюємо петрушку. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо окіст і обсмажуємо. Потім викладаємо цибулю, нарізану кубиками, і смажимо до прозорості. Додаємо фарш, перемішуємо і смажимо до готовності.
Тепер викладаємо томатну пасту, подрібнену петрушку, панірувальні сухарі, сіль, перець і перемішуємо. Відварну картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо його скибочками завтовшки близько 5 мм Нагріваємо духовку до температури 220 градусів. Форму для запікання змащуємо маслом, першим шаром викладаємо помідор, потім кільця цибулі фарш і накриваємо шаром картоплі. Засипаємо все це тертим сиром і викладаємо шматочки вершкового масла. Запікаємо хвилин 20-25.
Картопля, запечена з курячим фаршем, в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 900 г; сир - 100 г; курячий фарш - 500 г; яйця - 3 шт.; молоко - 150 мл; сіль - за смаком. Приготування Картоплю чистимо і ріжемо тонкими скибочками, злегка додаємо сіль. Сир тремо на тертці. Яйця збиваємо з молоком. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Змішуємо картоплю з фаршем, викладаємо в каструлю мультиварки, зверху посипаємо сиром і заливаємо сумішшю яєць і молока. В режимі «Випічка» готуємо 60 хвилин.
Запечена картопля з фаршем
Інгредієнти: картопля - 800 г; фарш - 400 г; цибуля - 2 шт.; сметана - 200 г; твердий сир - 150 г; кріп - 1 пучок; заморожена овочева суміш (морква, брокколі, горошок, кукурудза) - 500 г; часник - 3-4 зубчики; рослинна олія; сіль, спеції. Приготування Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо пластинками. Очищаємо цибулю і дрібно його кришимо. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до прозорості, а потім викладаємо його в фарш. За смаком солимо, перчимо й перемішуємо. Готуємо соус: сметану змішати з 200 г води, додаємо подрібнений кріп, часник і перемішуємо.
Деко змащуємо олією, викладаємо шар картоплі, поливаємо його половиною соусу, зверху викладаємо фарш, овочеву суміш. Засипаємо зверху тертим сиром. Поливаємо соусом, що залишився. Відправляємо в духовку, нагріту до 180-190 градусів, хвилин на 50 . Картоплю, запечену з фаршем і овочами, подаємо до столу гарячою.